Keek op de Week #6

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Mijn stuk werd gepubliceerd op Bedrock, alwaar het al na een dag in de top 5 meest gelezen artikelen prijkte.

* Ik vind het telkens weer doodeng als een publicatie ook op Facebook gedeeld wordt. Maar gelukkig kreeg dit stuk uitsluitend likes en positieve reacties. Van meisjes die zich erin herkenden. Of die naar eigen zeggen nu eindelijk de issues van hun vriendin begrepen. Of gewoon, van mensen die het een goed stuk vonden. En da’s fijn.

* Ik heb het toen ook maar op mijn eigen profiel gezwierd, wat ik NOG enger vond, omdat het wel heel persoonlijk is. Maar toch gedaan. En ook alleen maar goede reacties op gekregen. Soms zelfs van mensen van wie ik het niet verwachtte. Dus een thumbs up voor mijn kleine kwetsbare momentje.

* Alle Facebookreacties heb ik enkel via desktop gelezen, want ik heb begin deze week de app verwijderd. Omdat ik er 99% van de tijd eigenlijk niet heel blij door word. En er bitter weinig écht interessante dingen meer op te lezen zijn. Alleen maar brands en reclame en GIF’jes waarin iedereen je tagt en winacties en slechts héél af en toe nog een persoonlijke update van iemand die je écht kent. Dus ja, ik besefte dat ik er alleen maar mijn tijd aan verspilde. Verwijderd en nog geen moment spijt van gehad! Het geeft echt rust en tijd, merk ik.

* Ik heb een ergonomisch bureau gekregen op werk, waardoor ik nu zittend en staand kan werken, yes! Oké, het volledige verhaal: ik heb maandenlang gezaagd over het feit dat mijn collega er wel eentje had en ik niet. Deze week moesten er ineens een paar teams van plaats verhuizen. Mijn collega zit nu een verdieping lager. En kon op zich zijn bureau meenemen, maar zo zie je maar: wie lang genoeg zaagt, die wint! Want ik heb ‘m cadeau gekregen. PUNTJES VOOR TEAM NEUTERS.

* Het videoteam was de hele week op locatie voor een shoot, waardoor mij en een collega de belangrijke taak werd gegeven om voor de twee goudvissen op hun afdeling te zorgen. Fishsitting: best wel therapeutisch, moet ik zeggen. Ik werd heel zen van elke dag vijf minuten zitten kijken naar vissen die eten.

* Mijn Lief heeft twee avonden een heerlijke poké bowl klaargemaakt. Maar echt. Zo gezond en TOCH LEKKER! Ik schrik daar toch telkens weer een beetje van. Het kan gewoon.

* Het sinkhole is eindelijk hersteld dus mijn tram rijdt weer normaal!

Dat was minder, vlinder

* Mijn fiets, daarentegen, is nog niet hersteld. Nog lang niet. Het is allemaal erg moeilijk, blijkbaar.

* De hackathon waar ik naar uitkeek ging op het laatste nippertje toch niet door. Heel jammer!

* Op social media constant moeten lezen dat omdat Bart De Pauw nu eenmaal grappig en sympathiek is en goede televisie maakt, hij absoluut niet in staat is om seksueel grensoverschrijdend gedrag te vertonen. Serieus? Do you even hear yourself? En neen, ik zeg niet dat hij het per se gedaan heeft. Ik zeg alleen: ook ideale schoonzonen met gevoel voor humor kunnen opdringerige creeps zijn. Get over your mindless devotion already. 

* Ik kan echt heel boos en ongelukkig worden door dat soort dingen. Ik trek het me te veel aan.

* Wat ik dus niet nodig heb, want ik ben ziek en ik heb nergens zin in of energie voor en blehhhh.

* Vrijdag zat ik al mottig op kantoor. Geen energie en niet veel eetlust, maar wel een rammelende maag, wat resulteerde in McDonald’s voor lunch. ’s Avonds was ik alleen thuis en kon ik mezelf écht niet naar buiten slepen om boodschappen te doen of te koken, en toen werd mijn avondeten pizza. Goed bezig, ik weet het.

Uitkijken naar…

* Niet meer ziek zijn.

11 thoughts on “Keek op de Week #6

 1. Wat fijn al dat positieve commentaar! Facebook bekijk ik zelf ook nauwelijks, enkel voor de groepen van school waar er updates in worden geplaatst. Zo weet ik wanneer mijn lessen wegvallen zonder dat ik dagelijks mijn mails moet checken. Best wel handig!

  1. Ik heb Messenger nog steeds als app staan, zodat ik wel nog gecontacteerd kan worden via FB en ook nog de groepsgesprekken heb waarin dingen geregeld worden. Gelukkig bestaat dat nu los van FB!

 2. Veel beterschap! Ik erger me ook aan de commentaren over Bart De Pauw. Zeker van mannen die aangeven dat ze niet meer weten wat wel en niet mag. De grens lijkt me nochtans duidelijk.

  1. Ik snap ook niet wat er zo moeilijk aan is, maar zie, dit onderwerp haalt wel degelijk the worst in people naar boven. Sinds #metoo ben ik echt anders beginnen kijken naar bepaalde mannelijke kennissen die ineens een nogal onsmakelijke mening blijken te hebben.

 3. Haha ik heb ook van die dagen hoor, dat ik ’s morgens pannenkoeken eet, ’s middags Ikea (balletjes en friet) en dan ’s avonds nog pizza. En al die reacties ivm Bart De Pauw snap ik ook niet. Ik vind hem zelfs niet eens lollig, maar echt een arrogante zak (sorry voor m’n taal). Maar ja, dat is mijn mening (en dat was mijn mening al voor die hele heisa losbrak). Mijn collega zei dit: vrouwen kunnen toch zagen ze, tegenwoordig mag je er al niet meer naar kijken.
  He doesn’t get it.

  1. Uuuuugh, maar echt. Ik kan dan ook niet zwijgen, als iemand zoiets zegt. En ja, dan ben ik altijd de zure feminazi. Want dat ben je tegenwoordig als je durft zeggen dat er grenzen bestaan. “Wat mogen wij nog wel?!” klaagt de wanhopige heteroman. Ehm, simpel, alles waar een vrouw wél toestemming voor geeft? En niets waar ze ‘nee’ op zegt? Ik weet echt niet wat daar nu zo moeilijk aan is, maar goed.

 4. Haha pizza en frietjes for life, oeps! En hm ja, de hele Bart De Pauw-rel… Ik blijf een beetje weg van Twitter en dergelijke omdat de extreme meningen (in beide richtingen) mij wat ergeren: ja, er zal inderdaad wel wat van aan zijn en ja, da’s er ver over ook ook al hij een ontzettend populair en grappig mediafiguur, maar aan de andere kant vind ik het ook wel dégoutant dat heel Vlaanderen in de illusie leeft dat wij zijn rekening mogen presenteren. En ja, ik weet het, kan ook moeilijk anders, net omdat hij een ontzettend populair en grappig mediafiguur is, maar ik vraag me af of het per se zo breed in de pers moest worden uitgesmeerd. Ik negeer zeker niet wat er allemaal geschreven wordt, maar uiteindelijk gaan we de volledige feiten hoogstwaarschijnlijk toch nooit kennen. Maar goed, ik ben sowieso altijd al een beetje tegen die extreme meningen 🙂

  1. Daarom blijf ik nu ook bewust weg van Facebook en ben ik ook zo blij dat ik van die app verlost ben. Nuance is er doorgaans ver te zoeken, en dan heb ik het nog niet over de reacties onder krantenartikels gehad 😐

 5. Die twee poké bowls compenseren die pizza ongetwijfeld. Echt wel! Net als jij sta ik er altijd van versteld wanneer iets zowel gezond als lekker is. Ik heb het steeds vertikt om de Twitter en Facebook App op mijn smartphone te installeren en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Binnenkomende mails, Instagram en WhatsApp leveren al voldoende notificaties op. De andere twee bekijk ik wel gewoon op de laptop.

Geef een reactie