Keek op de Week #34

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Er werd weer eens een spectaculaire taart bezorgd op kantoor: deze keer een gigantisch felblauw exemplaar vol snoep, macarons en zelfs speelgoedautootjes. Omdat Mattel 15 jaar bestaat. Denk ik. En da’s dan interessant voor de redacties van onze parenting websites, dus krijgen wij taart. Het gigantische ding kwam ook deze keer weer van de kunstenaars bij Life of Pie in Amsterdam en ook deze keer was ik daarna een halve dag misselijk, maar wederom: worth it. Die icing alleen al is leven, zeg ik u, l e v e n.

* We gingen weer eens twee dagen appartementen bekijken in Antwerpen! Deze keer hebben we er 9 bezocht en daaruit zijn toch drie mooie opties voortgekomen. De ene is mooier dan de ander, maar die is dan weer goedkoper en heeft een betere locatie, terwijl de derde groter is. Verschillende voor- en nadelen aan alledrie dus, maar het zijn stuk voor stuk appartementen waar we onszelf zeker zien wonen. Hopelijk bevat de volgende Keek dus een definitief antwoord op de vraag ‘en waar gaan jullie wonen?’, met daarbij horend ‘en wanneer gaan jullie verhuizen?’ Stay tuned, kids! 

* Antwerpen was naast eindeloos veel makelaars spreken en dezelfde contract-huur-waarborg-gerelateerde vragen stellen ook: ontbijten met heerlijke koffie bij Butcher’s Coffee en ’s avonds de cardioloog teleurstellen met enorme burgers bij Burgerij.

* Op een terrasje zitten en een arrogante idioot keihard zien foutparkeren op een plein. Waar geen parkeerplekken zijn, overigens. Meneer smeet gewoon zijn BMW (shockerend, ik weet het) op het dichtstbijzijnde stukje wereld naast de winkel waar hij heen wilde. Vijf minuten later nog steeds op datzelfde terrasje zitten en de BMW keihard op de bon zien geslingerd worden door vier agenten op hun ronde. Alle mensen op de terrasjes op het plein zien kijken en lachen en blij zijn met de rechtvaardigheid in de wereld. Nekeer toosten op de agenten. Genieten.

* De Velo’s in Antwerpen. Wat een geweldig systeem. Eentje waarvan ik werkelijk niet snap waarom het niet bestaat in Amsterdam, of all places. Fantastische (en retebetaalbare) manier om je nieuwe thuisstad te ontdekken en een dag van hot naar her te gaan voor bezichtigingen. Topding.

* Terug in Amsterdam alvast nadenken over de nakende verhuizing. Beseffen dat we veel en veel te veel brol hebben. Op zondagmiddag meteen drie volle tassen naar de Kringloop brengen. So satisfying, ERMAGERD. 

* Afgelopen week was het ook weer salaristijd, hoera! Anderhalve zalige minuut lang dacht ik onverwachts een vette loonsverhoging te hebben gekregen – een sluwe poging om me in Amsterdam te houden?! – maar nope, het was m’n vakantiegeld erbij geteld. Ook goed.

* Ineens een cadeautje van Charlie Magazine in de brievenbus vinden: een exclusieve Dour x Komono zonnebril! Blij eitje hierzo. Zij het wat gebakken inmiddels, maar geen zorgen: IK HEB EEN EXTRA ZONNEBRIL, SUCKERS.

Dat was minder, vlinder

* De Velo-app pas op zaterdag ontdekken en ongelofelijk blij in gebruik nemen, met voeten vol blaren van een Velo-loze vrijdag. Huilie.

* Diezelfde vrijdag kwamen we bij twee bezichtigingen te laat aan omdat we – zonder Velo – moesten vertrouwen op De Lijn. En serieus: fuck De Lijn. Twintig minuten te laat. Geen airco in de bussen. Anno 2018 nog steeds geen schermpje waarop je kan zien wanneer je in godsnaam bij je halte bent – blatantly assuming dat je dat allemaal wel uit jezelf zal weten. Drie euro durven vragen voor een ritje van 7 minuten. En als je geen cash bij je hebt, hoe betaal je die mannen dan in vredesnaam?! IK WIL GEWOON PINNEN. HET IS 2018. DOE NORMAAL.

* 27 graden kan top zijn als het niet tegelijkertijd ook humid as fuck zou zijn. Ik haat vochtig warm weer. Ik weet niet wie er wel van houdt – niemand, waarschijnlijk – maar ik dacht, ik zeg het toch maar eens. Dat ik dat haat. Hartsgrondig. Ikke.

* Mensen die appartementen van maximum 65m2 (met een beetje fantasie en een half dichtgeknepen oog en een scheef meetlint) op Immoweb durven zwieren als ‘100m2′. Je verspilt mijn tijd. Ik haat u.

* Flixbus. Fuck de Flixbus ook. Want die was maar liefst 40 minuten te laat voor onze terugreis naar Amsterdam. En da’s niet de eerste keer. En hun WiFi sucks. Maar toch blijf ik ervan gebruikmaken, want het is een stuk goedkoper dan de trein Amsterdam-Antwerpen tegenwoordig. (En daarover gesproken trouwens: fuck de NS.)

Uitkijken naar…

* Weer een korte werkweek: donderdag heb ik vrij genomen voor een blitsbezoekje aan Antwerpen. Misschien brei ik er daarna nog een vrijdag en/of zaterdag Ieper aan. Moet ik nog eens over nadenken.

8 thoughts on “Keek op de Week #34

  1. Oh echt hé ik versta dus ook niet waarom er geen schermpje in de bus is om de haltes aan te duiden. Hoe moeilijk kan dat zijn? Cva als je elke dag ’t zelfde traject doet en ondertussen wel uitgedokterd hebt waar je er af moet, maar als je ergens voor’t eerst heen moet. Jezusmina. Ik word ook altijd zo mottig als een garnaal op de bus. Niet te doen. En vroeger (alez, tot een paar weken geleden) kon je je ticketje via een app kopen en dat was dan €1,80 / uur wat ik wel een oké deal vond en nu gaat dat ook niet meer want die fokking app is afgeschaft. Terug naar de prehistorie! Olé! (De Lijn werkt ook op mijn systeem, voor als’t nog niet duidelijk was 😉 )

    1. Maar echt hé! Ik snap sowieso niet dat je nog steeds papieren ticketjes moet kopen, wtf? In Nederland hebben we al jaaaaaren een elektronische kaart waar je gewoon geld op zet en daarmee kan je lekker makkelijk in- en uitchecken op alle treinen, bussen, trams en metro’s in het land. Da’s wel echt iets dat ik ga missen hoor. België is zo TRAAG op vlak van technologische ontwikkelingen 🙁

  2. De MIVB heeft wel gewoon schermpjes die de haltes aangeven en da’s deels waarom ik zo van hen hou, en oh ja, ook omdat ze gewoon om de 10 minuten rijden in plaats van om het uur. Hahahaha, oh, ik haat De Lijn zo hard, wow. (En de NMBS nog harder, maar ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd alleen maar over het openbaar vervoer kan zitten ranten, dus ik ga stoppen met deze compleet nutteloze reactie hehe.)

  3. Ahhh opruimen voor een verhuizing is zó fijn! Tenminste… Als je er tijd voor hebt. 1 dag voordat mijn vriend ging verhuizen (we gingen samenwonen) deed ie pas de deur van de zolder open… En dat was een soort van pandora’s box met ZO ONTZETTEND VEEL TROEP! We moesten echt serieus nog 4x naar de vuilstort rijden om alle troep kwijt te raken.

  4. Kan je je busticket niet meer per sms kopen? Dat heb ik een paar keer gedaan maar het is toch echt wel voordeliger om een tienritten-kaart te kopen. Al vind ik 1,6€ ook nog steeds veel geld. Vooral wanneer de tram die je nadien moet nemen vertraging heeft waardoor je nog eens 1,6€ moet bij betalen. Ik heb zo eens een keer de pech gehad dat ik dat tweemaal voorhad waardoor mijn dagje Antwerpen plots wat kostelijker werd.

  5. De bus of tram nemen in Antwerpen is inderdaad eerder een kwestie van geluk hebben of en wanneer er eentje komt en soms blijft het wachten op Godot. Alles met de vélo dus! Ik versta dat inderdaad trouwens ook niet dat je geen elektronische rittenkaart kan krijgen bij de Lijn. Ze hebben dat enkel voor abonnementen, maar dat heb ik niet nodig. Ik rijd dan ook altijd.. euh vaak.. zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *