De eindejaarsawards van 2023

Ik was volledig vergeten dat ik dit ooit al eens eerder deed en dat best wel lollig was, tot Lesley me erop wees en ik prompt dacht: awel ja, oude blogkoeien zijn er om uit de virtuele sloot te halen, nietwaar? En zo geschiedde.

And the awards go to…

Beste baby

Very close call, uiteraard, maar ik ga toch voor die van mezelf. Proficiat Charlie, you go, Charlie!

Beste film (objectief gezien)

Oppenheimer

Beste film (volledig subjectief gezien om de simpele reden dat ik de helft van de tijd geen idee had wat er aan de hand was maar het allemaal immens amusant vond)

Barbie. Ik had nooit gedacht dat ik dit in m’n leven nog zou zeggen, mensen, maar ik vond de film van Barbie FANTASTISCH. En het was allemaal heel erg roze. En ik vond het niet erg.

Beste docu op een je-hart-uit-je-lijf-rukkende manier

Godvergeten. Maar ook Boris. (Als die telt als docu?)

Beste docu op een iets gezelligere manier

McMillions, over een grootschalige zwendel met een McDonald’s-spel

Slechtste hoofdpersonages die helaas niet fictief zijn

Alle priesters en pastoors en nonnen en religieuze hotemetoten in Godvergeten, behalve Rik Devillé, want die is een held.

Beste iconische serie uit de jaren 90/00 die ik nooit heb gezien maar tijdens de eerste flesjes-pampers-dutjes-weken ineens heb ontdekt via Streamz

Sex and the City

Verschrikkelijkste hoofdpersonage in een serie

Carrie. Sorry, not sorry, she a trutte. 

Beste concert

BLINK-182 IN HET SPORTPALEIS TZAL WEL ZIJN. (Ook zowat het enige dat ik dit jaar heb gezien, scheelt weer.)

Beste zomerweer

Dat van de herfst in 2023

Slechtste regenval

Dat in West-Vlaanderen in november

Beste beslissing, werkgerelateerd

Vriendelijk mijn contract retourneren en weer gaan freelancen.

Beste beslissing, bevallinggerelateerd

Een eenpersoonskamer. Echt waar, ik snap niet wie die mensen zijn die dat wel kunnen betalen maar het alsnog niet doen. Ik ken er een paar, en exact nul van hen hebben een fijne kraamtijd beleefd in het ziekenhuis. Snurkende kamergenoten, huilbaby’s die niet van jou zijn, je partner die enkele uren na je bevalling thuis zit tv te kijken omdat hij/zij nu eenmaal niet bij je mag blijven slapen en jij daar dus maar half-verdoofd en murw en uitgeput de eerste slapeloze nacht in je eentje ligt te doorstaan met een baby waarvan je amper weet wat je ermee moet aanvangen: neen, bedankt. In mijn heerlijk rustige eenpersoonskamer heb ik drie onvergetelijke eerste dagen beleefd, met mijn wederhelft 24/7 aan mijn zijde, in ons eigen kleine coconnetje met z’n drieën, figuring out how to keep the kid alive. En dan kwamen ze nog drie keer per dag eten op bed brengen! I mean! DE DROOM!

Mijn tip voor new parents: splurge voor die ziekenhuiskamer. Gewoon doen. 

Beste beslissing, pasgeborenbabygerelateerd

Kraamhulp. Opnieuw, ik ken mensen die daar niet voor hebben gekozen en neen, ik weet werkelijk ook niet waar ik die allemaal blijf oprakelen want hun levensvisie sluit duidelijk allesbehalve aan op de mijne. Als iemand aanbiedt om in ruil voor een paar euro per uur al je strijk te komen doen, boodschappen te halen, een batch spaghettisaus voor een heel leger te maken en vervolgens nog eventjes met je baby te gaan wandelen zodat je op je gemak kan douchen/slapen/eindelijk de laatste verhuisdozen kan in- dan wel uitpakken; hoe hard haat je jezelf dan om daar neen op te zeggen? Who hurt you???

Beste nog wekenlang uit de vriezer van gevreten porties spaghettisaus

Die van Delfien de kraamhulp. Bedankt, Delfien de kraamhulp ❤️

Beste beddengoedstrijkster

Nancy de kraamhulp. Bedankt, Nancy de kraamhulp ❤️ Zonder jou was ons beddengoed letterlijk nog nooit gestreken geweest, want wie doet dat in godsnaam?

Beste zomaar uit het niets gekochte huis

De award van 2020 wordt doorgegeven aan ons tweede zomaar uit het niets gekochte huis! (Hoop wel dat er geen derde meer komt maar ik kan niks beloven.)

Beste huis voor mijn kamerplanten

Datzelfde nieuwe huis want amai, allemaal al met factor drie gegroeid sinds we er wonen. DAGLICHT, dat is me nogal wat, zeg.

Beste gender swap

Toen mijn wederhelft en ik naar een feestje met dat verkleedthema gingen en we beseften dat de helft van onze garderobe al hetzelfde is en we dus in exact dezelfde outfit gingen (duo-Power-Rangers-shirts is a thing) maar dan hij met eyeliner en pruik + ik met geschminkte baard. En ja, daar bestaan foto’s van maar nee, die ga ik niet op het internet zetten.

Beste laarzen die prompt door mijn wederhelft tot meest afschuwelijke schoenen die hij van z’n leven zag zijn gedoopt

Mijn mintgroene cowboylaarzen in croco-leer ❤️

Beste manier van wakker worden midden in de nacht

Als je baby bij je in bed slaapt en ze in je oor begint te brabbelen and it’s the cutest thing EVER

Slechtste manier van wakker worden midden in de nacht

Als er vier politieagenten in vol ornaat door je huis stampen en in je gezicht schijnen met een zaklamp en vervolgens ook IN DE KAMER VAN JE SLAPENDE BABY, gewoon omdat je wederhelft dacht dat hij inbrekers hoorde

Slechtste reden om ’s nachts de politie te bellen omdat je denkt inbrekers te horen

Je twee katten die nogal lawaaierig zitten te spelen/vechten door het kattenluik

Beste moddervette en keihard schaterende lach

Die van Charlie, hands down

Beste spontaan geplande drie-dagen-in-mijn-eentje-weg-trip

Die van mij, half januari. WATCH OUT LONDON MOMMY’S GETTING OUT en ze ligt gegarandeerd om negen uur al in bed 

Beste op de valreep van het jaar genomen beslissing

Geen tijd meer spenderen met mensen die a) we niet graag hebben, b) ons steevast met een crappy gevoel opzadelen, c) gefrustreerd zijn over hun eigen leven en dat dan maar afreageren op de rest van de wereld in plaats van gewoon eens in therapie te gaan like the rest of us millennials want ja, we hebben allemaal dezelfde shit meegekregen, maar some of us doen er iets aan, dus dag en bedankt if not!

Slechtste op de valreep van het jaar genomen beslissing

Vrolijk alle last-minute opdrachten met gezellige deadlines à la ’28 december’, ‘2 januari’, ‘3 januari’ en ‘4 januari’ aannemen en mezelf daarmee heel wat stress en exact nul kerstvakantie op de hals halen

Meest ongelukkig getimede acute hernia

Die van mijn wederhelft, waardoor ik naast al dat schrijfwerk ook nog een heel deel van het baby-in-leven-en-redelijk-gelukkig-houden-werk op me moet nemen

Minst bruisende oudejaarsavond

Die van ons, want see above. Gelukkig heeft Ricky Gervais een nieuwe show en staat die op Netflix en zijn er kroketten en zit ik niét aan de morfine, waardoor ik wel gewoon prosecco mag drinken. Kleine gelukjes etc. etc.

Beste boeken

Vertel ik hopelijk binnenkort in mijn traditionele boekenpost! (Hier vind je m’n lijstje met de beste boeken van vorig jaar)

Slechtste boeken

Vertel ik hopelijk binnenkort in mijn traditionele boekenpost! (Hier vind je m’n lijstje met de slechtste boeken van vorig jaar)

Beste eindejaarsawardsblogpost die ik pas vanmorgen bedacht en miraculously ondanks al m’n deadlines toch nog hebben kunnen maken

Deze, hopelijk, want daar zal je het mee moeten doen.

Tot volgend jaar!

3 thoughts on “De eindejaarsawards van 2023

  1. Oh ja ‘Boris’ was zo goed! ‘McMillions’ ga ik eens opzoeken, kende ik nog niet. En haha de eerste keer dat ik SATC zag, vond ik Carrie tof want ja, die schrijft en drinkt koffie en woont in New York en al, maar alle rewatches daarna dacht ik echt: jezus, waar zát ik met mijn gedachten??? Leuk overzicht alweer, en bedankt dat ik de mosterd mocht lenen (waarvan ik me nu pas realiseer dat ik dat niet vermeld heb, ga ik snel nog even aanpassen, excuus!).

  2. Die eenpersoonskamer! Eerlijk, ik heb dat niet geregeld (gewoon stomweg niet aan gedacht), maar ik denk dat iedereen in’t ziekenhuis zo’n medelijden had met mij (door de horrorbevalling) dat ik toch een eenpersoonskamer heb gekregen :p Als ik nog een kind zou krijgen fix ik er wel bewust zelf een. En die kraamhulp is echt een lifesaver. Ik liet die altijd oppassen en ging dan zelf slapen. Op’t einde zei ze dat ze nog nooit zo vaak had moeten babysitten en dat ze het zalig vond.
    Toch smakelijk gelachen om dat politieverhaal, al was het op’t moment zelf wat minder grappig vermoed ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *