Over

Ik ben Talitha, een 29-jarig brok enthousiasme met veel te veel woorden en een voorliefde voor allesomvattende alliteraties. Negen jaar lang verruilde ik de West-Vlaamse heboortehrond voor de mooiste stad ter wereld, Amsterdam. Halverwege 2018 ben ik naar Antwerpen verhuisd.

Ik ben afgestudeerd als literatuurwetenschapper, socioloog en criminoloog. Als ik echt heel onrealistisch mag dromen, dan ga ik voor een gecombineerde carrière als bestsellerschrijver en kattenoppas. Helaas moest er nog huur betaald worden, dus werkte ik een tijdje als analist bij o.a. ING en de gemeente Amsterdam. Omdat ik spontaan huiduitslag kreeg van de ambtenarentaal die daarmee gepaard ging, begon ik deze blog.

Ik kwam er vrij snel achter dat ik eigenlijk totaal – maar dan ook echt totáal – geen ambtenaar ben, nam ontslag en sloeg rigoureus een ander carrièrepad in. Toen werd ik reclamemaker. Of zoals wij young creative urban millennial mensen zo potsierlijk durven zeggen: copy & concept creative. Ik bedacht creatieve campagnes voor mensen die een redelijk gloeiende hekel aan reclame hebben, a.k.a. iedereen. Dat deed ik een hele tijd bij Wayne Parker Kent (een contentmarketingbureau met een geweldig sexy naam) en DPG Media Advertising (the artists formerly known as Medialaan/De Persgroep).

Sinds 2020 woon ik samen met mijn Lief en onze twee fluff balls in Kortrijk, in het huis van onze eerste bescheiden dromen. Tegenwoordig ben ik aan de slag als journalist bij Humo.

Ik ben geobsedeerd door hou van katten, boeken, cappuccino’s met veel suikersiroopbrol, drag queens, popcorn, Star Wars, Harry Potter, Doctor Who en teeny tiny miniatuurdingetjes. In mijn vrije tijd probeer ik te bloggen, maar vaker wint Netflix. Sorry.

Nog vragen? Lees hier alle F.A.Q.