To blogstokje or not to blogstokje

Een tijdje geleden beantwoordde ik onderstaande vragen op de blog van Joni, die het stokje op haar beurt weer had gekregen van Sanne, die mij ooit omschreef als de Bart Cannaerts van de blogwereld en daardoor sindsdien een van mijn favoriete mensen van tinternet is, want zo schandalig bevooroordeeld ben ik zeer zeker wel, ge moogt gerust zijn.

Omschrijf je blog in één woord

Baanbrekend, tiens.

Welke drie dingen liggen standaard in jouw koelkast?

* Kaas. Ik flikker namelijk overal kaas in, op of tussen. Het liefst jong belegen kaas, maar daar doen ze in België precies niet zo aan, dus die heb ik enkel in huis als ik nog eens naar mijn geliefde Albert Heijn ben geweest.

* Sinaasappelsap. Ik functioneer ‘s ochtends niet zonder mijn sinaasappelsap. Koffie drink ik pas als ik op kantoor ben, voor de smaak en de goesting, want ik ben compleet immuun voor cafeïne. (Is echt waar. Uit medisch onderzoek is gebleken dat mijn lijf cafeïne zó traag afbreekt dat ik er nooit enig effect van voel.) Ik kan me ‘s ochtends dus nergens echt mee oppeppen, behalve de frisse zure smaak van sinaasappelsap. Standaard in huis en ja, er is enige drama als het onverwachts op blijkt te zijn.

* Coca-Cola Zero. Ik ben opgegroeid met frisdrank en witbrood, in de mooie jaren negentig waarin werkelijk geen levende ziel in de diepe krochten van de Westhoek bezig was met ‘healthy lifestyle’, ‘superfoods’ of whatever soort van hip dieet. Daarom slaag ik er ook niet in om frisdrank uit m’n leven te bannen. Dat ik moet kokhalzen van de smaak van bruiswater maakt het er ook niet makkelijker op, dus alle tips over frisse alternatieven met smaakjes mogen al bij voorbaat opgeborgen worden. Nu, ik vind het ook niet helemaal erg, zeker omdat ik enkel Zero drink en dus toch al een pak minder suiker naar binnen werk. Volledig stoppen zie ik mezelf ook nooit doen, want ik vind het gewoon enorm lekker en ik ben een lazy trunte.

Als je een minuut gratis mocht winkelen, waar zou je dan gaan?

Ik heb geen favoriete winkel waar ik alles mooi vind, noch qua kleren, noch qua schoenen, noch qua interieur. Of ja, als Asos een fysieke winkel had, zou ik me er wel kunnen uitleven. Één minuut gratis winkelen bij Waterstone’s, however, zie ik keihard zitten – mits ik een groter huis met een boekenkastmuur zou hebben.

Favoriete plek ter wereld

Amsterdam. Nog steeds. Altijd. Hoewel ik, als ik een minder saai en voorspelbaar antwoord moet geven, ook erg grote fan ben van Manchester.

Wat ik zou willen doen maar niet durf

Naar Pet Semetary gaan kijken in de bioscoop, maar ik ben een mietje. Een podcast maken, maar ik moet spontaan overgeven van het geluid van mijn eigen stem op band. Een boek schrijven, maar ik denk niet dat ik daar goed genoeg voor ben.

Guilty pleasures

Roddelboekjes. Ready-made popcorn met zo’n dikke laag suiker op dat ik net zo goed op pure suikerklontjes kan kauwen. Films met Hugh Grant, ook al ben ik geen romcom-persoon. Nutella uit de pot eten met een lepel, zomaar in de zetel. Liedjes uit Glee. Van die neusstickers eraf trekken en dan kijken hoeveel viezigheidjes eraan hangen.  

Favoriete huishoudelijke taak

De was doen. Ik vind het heel rustgevend om de was te doen: sorteren, in de machine gooien, er dan weer lekker schoon en fris ruikend uit halen en vervolgens tetrissen op het wasrek terwijl ik met een half oog Netflix kijk. Opvouwen als alles droog is (uiteraard ook in combinatie met Netflix) en dan weer in de kast stoppen vind ik ook chill.

Chocolade of chips?

Paprikachips for life, zéker in combinatie met een frisse Cola Zero.

2 thoughts on “To blogstokje or not to blogstokje

  1. Vergeet Hermione’s tasje niet wanneer je ooit de kans krijgt om een minuut gratis te gaan winkelen bij Waterstones. Dan kan je dat gewoon opendoen en Accio all the books mompelen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *