Maar waarom heeft Talitha nu een blog?

Goeie vraag.

Ik denk nogal veel na. Mijn hoofd zit elke minuut van de dag barstensvol gedachten, verhalen, ideeën en kritische vragen. Meestal blijven ze daar ook zitten. Soms deel ik ze met de wereld, zij het een klein deeltje daarvan: ik praat/filosofeer/discussieer/spar/verwonder me over dingen met mijn Lief of met vriend(inn)en. Ik kon twee jaar lang een deel van mijn ei kwijt als columnist bij de Universiteit Leiden, al was ik daar ook enigszins beperkt doordat mijn columns het liefst wel verband moesten houden met het studentenleven.

Inmiddels ben ik een stoffige saaie ambtenaar geworden en schrijf ik eigenlijk nooit echt meer voor mijn plezier of om die eindeloze gedachtestroom uit mijn hoofd en op papier te krijgen. Het enige medium dat ik daar de afgelopen jaren nog voor heb gebruikt, was Facebook.

Daar dumpte ik alles van gepubliceerde columns en tragikomische dagboekfragmentjes tot maatschappijkritische meningen en politieke statements. Dat werd tot nu toe allemaal door de strot geramd van mijn paar honderd lieftallige Facebookvriendjes en -vriendinnetjes. Ik kan mij levendig voorstellen dat die niet allemaal elke ochtend met hun koffie en croissant zitten te wachten op een grappig bedoelde/gefrustreerde/verontwaardigde post met veel te lange zinnen van mijnentwege. Maar eigenlijk ook niet, want kijk dan wat voor kwaliteit ik allemaal schrijf ALSTUBLIEFT ZEG GE KENT ER NIKS VAN!

Enfin. Omdat ik me ook kan verplaatsen in de paar mensen die daar waarschijnlijk niet altijd behoefte aan hebben, heb ik besloten om het merendeel van dit soort ongein voortaan op deze plek het wereldwijde web in te katapulteren.

Dit wordt een plek waar ik een beetje columns, een beetje dagelijkse dingen, een beetje gedachten en zielenroerselen en af en toe, ja, misschien ook een beetje verontwaardigingen zal schrijven.

Heeft de wereld daar behoefte aan? Ik weet het niet.

Heb ik daar behoefte aan? Blijkbaar wel.

We zullen het zien, y’all. SPANNEND!

 

 

3 thoughts on “Maar waarom heeft Talitha nu een blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *