Mijn doodgewone (ochtend)gewoontes

Hoe ouder ik word, hoe fijner ik het vind om doordeweeks routines te hebben. Zeker ’s ochtends. Ik kan serieus net na het ontwaken al uitkijken naar de rest van mijn ochtendritueel. En ja, dat is redelijk seutig, maar het is ook pakken leuker dan mezelf 30 minuten voor ik de deur uit moet uit mijn bed slepen en dan snel-snel alles door elkaar doen om maar niet heel erg te laat proberen te komen.

Raar eigenlijk, want routines zijn voor saaie oude mensen, natuurlijk, maar ineens ben je geen 22 meer (maar wel een whopping bijna-26 jazeker dadde I’M A REAL GROWN UP NOW!) en besef je hoe fijn het is om te weten hoe elke morgen gaat verlopen.

Enfin, genoeg gewauweld over wat een saaie kwarteeuwer ik inmiddels ben geworden – you used to be cool, Talitha, what happened to you, vrouwmens?! In navolging van Kelly dacht ik, hey, zou het eens niet interessant zijn om mijn eigen ochtendroutine uit de doeken te doen op mijn blog?

(Waarschijnlijk niet echt, want wie boeit dat nu helemaal behalve ikzelf en misschien mijn moeder – hoewel ook die op zich wel betere dingen te lezen heeft – maar bon. De url hierboven impliceert wel degelijk dat dit míjn eigen webstek is, en dus doe ik lekker wat ik wil.)

Zo ziet een doorsnee doordeweekse ochtend er voor mij uit:

7:20

Ik word wakker door mijn wake up light. Die heb ik al jaren en ik vind het nog steeds een van de beste aankopen van mijn leven, want ik er word er zo veel fijner door wakker, y’all. Je snapt het pas als je het zelf eens hebt ervaren. Ook fijn: geen snoeihard wekkergeluid dat in mijn oor blèrt en me helemaal kut wakker doet schrikken, maar zacht vogelgefluit dat geleidelijk aan luider wordt. Love it.

7:21

Ik heb een hartsgrondige hekel aan snoozen, dus ik sta meteen op als de wekker afgaat. Ik doe vervolgens standaard deze dingen in deze volgorde:
* naar de wc gaan
* een glas sinaasappelsap inschenken
* multivitamine slikken
* de (aandachts)hongerige kat die zich dwingend tegen mijn been loopt aan te vleien aaien en eten geven

7:25

Naar de badkamer om te douchen.

7:40

Ik ga aan de eettafel zitten met een spiegel, mijn make-uptas en mijn laptop. Die laatste is er om Netflix te kijken, want ja, dat doe ik elke ochtend. Meestal een serie die ik lang geleden al heb gezien maar nog eens opnieuw wil kijken. Ik wil namelijk wel iets om naar te luisteren ’s ochtends, maar ik ben dan toch nog niet zo scherp dat ik 100% aandachtig kan luisteren. Dus dan liever geen nieuwe informatie. Maar bon, met die ouwe serie op de achtergrond start ik met mijn schilderwerken.

7:55

Ik ontbijt. Ofwel ongezond met Coco Pops en volle melk. Ofwel iets gezonder met Griekse yoghurt (10% vet cause I like that shit so creamy dat ik er letterlijk mijn lepel rechtop in kan zetten), mijn zelfgemaakte granola en nog wat cruesli uit de supermarkt (voor een beetje crunchy sweetness). Als ik de vorige avond heb onthouden om een bakje diepvriesframbozen of -bosbessen te laten ontdooien, kap ik die er nog bij, maar meestal is dat een vette nope. 
Of al eens verse aardbeien, als die in huis zijn. (bijna nooit)

8:10

Ik trek richting de slaapkamer om me aan te kleden. En jawel, ik neem mijn laptop mee zodat ik ook daar kan verder kijken/luisteren. Ik sta meestal nog 10 minuten voor mijn kast te twijfelen, want ik vergeet altijd om ’s avonds nog een outfit klaar te leggen. Nadat ik heb gekozen bedenk ik 9 van de 10 keer nog dat, ah neen, ik die dag veel moet rondlopen dus liever geen torenhoge hakken draag, of aja, het zou regenen vandaag dus ik beter een broek aantrek in plaats van een rokje, zodat ik weer alles moet omgooien en 10 minuten staan twijfelen.

8:25

Idealiter duurt bovenstaand proces slechts een kwartier, maar het durft al eens uitlopen. Ik doe mijn horloge en ring om, de enige juwelen die ik dagelijks draag. Daarna doe ik nog whatever moet gedaan worden. Oorbellen of ketting uitzoeken, parfum kiezen, bedenken wat ik met mijn haar doe, rondslingerende spullen in mijn tas stoppen, etc. Als laatste poets ik mijn tanden en geef ik de kat eten voor de rest van de dag.

8:45

Nog een laatste aaitje, jas aan, tas mee, sleutels pakken en bam, daar gaan we weer. Na een kwartiertje fietsen kom ik rond een uur of negen aan op kantoor. Dit gorgeous grachtenpand, jawel.

Dus ja, ik doe meestal een waanzinnige 1 uur en 25 minuten over mijn ochtendritueel, maar dat is ook omdat ik het echt niet fijn vind om ’s ochtends te moeten haasten. Hoe dat ooit zal zijn als ik een paar bleiters in huis heb, ik weet het ook niet, maar voorlopig this works pretty damn fine for me.

En hoe zit het met uw ochtendritueel?

8 thoughts on “Mijn doodgewone (ochtend)gewoontes

  1. Sterker nog: onze policy is dat iedereen somewhere tussen 8 en 10 uur begint te werken. Ik zou nog langer kunnen slapen dus, maar ik wil liever wat vroeger thuis zijn ’s avonds.

  1. Maar echt he! We zijn een uitzondering. De meeste mensen zijn toch meer van het slapen, en ik vind het ook horrible elke ochtend om te moeten opstaan, maar ik vind het tóch pakken fijner om ’s ochtends op het gemak te kunnen doen.

 1. Wat heb je je ochtendritueel onwijs leuk beschreven! Heel leuk om zo mee te kijken en alleen maar fijn dat je zo uitgebreid de tijd kunt nemen voor jouw ritueel. Helaas zit ik een uur eerder al in de bus naar mijn werk, dus is uitgebreid(er) de dag beginnen er niet echt bij ? Wat een geweldig mooi grachtenpand trouwens! Heerlijk om daar de dag te beginnen, zeker nu met het zonnetje er nog bij!

 2. Ik hou echt van jouw schrijfstijl. Bij elke blogpost zit ik wel een keer (of tien) te glimlachen. Mijn ochtendritueel is nogal saai.

  – Zodra de wekker gaat spring (ok, kruip/sukkel) ik uit bed. Ik ben niet iemand die kan blijven liggen wanneer ze weet dat ze er toch uitmoet.

  – Eerst kom ik beneden een brooddoos vullen voor de echtgenoot die er niet in slaagt om meteen uit zijn bed te komen maar wel de enige is die vervolgens moet gaan werken en de tafel te dekken.

  – Suikerwaarden testen -en insulinebolus instellen.
  – Zien of manlief ondertussen uit bed is geraakt.

  – Aankleden, eens met mijn handen door mijn haar kammen, deo rollen én ik kan naar beneden voor mijn ontbijt. (Yep, ik ben zo iemand wiens kleding al klaarligt en ik heb echt het geduld niet voor make-up dus ik ben er op een 5 à 10 minuten van af.

  – Kommetje cornflakes, glas HV melk, beker thee en een 11-tal pilletjes naar binnen werken.
  – Echtgenoot uitwaaien
  -20 minuten Tai Chi

  en ik kan aan mijn To Do-list van die dag beginnen. 😉 – ha, mijn reactie was dus echt te lang en de toets verdween gewoon uit beeld. Oeps!

  1. Dank je wel! Dat vind ik echt een groot compliment! En ik kan ook écht niet blijven liggen als ik weet dat ik moet opstaan, ik kan er simpelweg niet van genieten dan. Snoozen is me dan ook compleet vreemd. We zijn redelijk uniek daarin, denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *