Ik moet eerlijk bekennen dat…

* ons appartement al sinds onze vakantie (toen mijn ouders kwamen house- en catsitten) niet meer is schoongemaakt. Dat was drie weken geleden. Oeps.

* ik obviously geen huishoudprinses ben, maar wel intens kan genieten van sommige seutige huisvrouwendingen zoals de was doen (en Netflix kijken) en door de Allerhande zitten bladeren om recepten uit te scheuren.

* ik die recepten vervolgens toch altijd door mijn Lief laat klaarmaken.

* ik vanmorgen heel petty de fiets die compleet asociaal gestald stond – en het zo moeilijk maakte voor mij om mijn fiets kwijt te kunnen – net iets te hard opzij heb geduwd zodat-ie op de grond viel. En toen niet heb opgeraapt.

* ik er weliswaar om bekend sta dat ik meestal hakken draag, altijd make-up op heb en quasi nooit casual gekleed ben, maar vanaf de eerste minuut dat ik thuis ben meteen mijn lenzen inwissel voor een bril, mijn haar in een knot gooi en mijn outfit verruil voor comfy chill pants en een dikke trui.

* ik in mijn werkende leven nog nooit zelf lunch heb meegenomen.

* ik daardoor ook wel 2 á 3 keer per maand bij Burger King of McDonalds vinden ben tijdens mijn lunch break.

* nieuwe collega’s die specifiek vermelden dat ze bij ons wilden werken omdat ‘de vacature zo leuk geschreven was’ stiekem altijd een dikke streep voor hebben bij mij. Omdat ik die zelf schrijf, ja. 

* ik vandaag toch maar eens met mijn geëmancipeerde feministische wimpers heb geknipperd richting een van mijn mannelijke collega’s om mijn nieuwe bureaustoel in elkaar te zetten. Want veel schroefjes en weinig zin.

* ik weliswaar niet de grootste babyfan ben, maar stiekem wel trots ben dat het 1,5-jarige peetkindje van mijn Lief mij zelfs al op foto’s herkent en dan uitbundig ‘Tita!’ roept.

* ik regelmatig maatschappelijk en politiek gedreven Facebook- of blogposts schrijf die niets meer zijn dan ellenlange rants of pleidooien, gewoon om het uit mijn systeem te krijgen. Waarna ik ze altijd weer verwijder en nooit publiceer, omdat ik weet dat het allemaal niks oplevert.

* ik vandaag heb gedaan alsof ik een compliment van een collega over mijn werk niet hoorde, gewoon omdat hij het nog eens zou zeggen.

* ik net weer eens 50 euro heb uitgegeven aan allerlei spul dat belooft mijn haar er fantastisch te doen uitzien, terwijl het er toch steeds als een bos stro bijhangt.

* ik me echt belachelijk druk kan maken om hoe (slecht) mijn haar eruitziet en zelfs verdrietig door kan worden.

* ik zo veel plannen en projecten in mijn hoofd heb waar ik makkelijk elk moment mee zou kunnen starten, maar ik die tijd veel te vaak gebruik om Netflix te kijken of naar allerhande social media te gapen of mindlessly rond te surfen.

* ik dat heel zwak vind van mezelf. Het leven bij de ballen grijpen enal, weet ge ’t nog?

* ik aan het einde van mijn vakantie geschrokken ben van mijn continue activiteit op en intense engagement met Instagram. En ik nu bijna niks meer durf doen met die hele app. En ik niet goed weet wat ik nu moet.

* ik sowieso wel vaak niet zo goed weet wat ik moet.

* maar ik dat iedereen wel altijd laat denken.

* en ik dat hoe langer hoe minder een wenselijke eigenschap van mezelf vind.

Daarom ga ik proberen wat vaker eerlijker te zijn. Dit leek me een goed begin.

11 thoughts on “Ik moet eerlijk bekennen dat…

 1. Vind ik een mooi voornemen, de wereld zou best geholpen zijn bij wat meer eerlijkheid af en toe! Dat van Instagram is écht herkenbaar trouwens haha. Ik heb 1 GB 4G en zat er vroeger elke maand over. Nu heb ik hetzelfde aantal, met dat verschil dat Instagram gratis is. Ik kom niet eens meer aan de helft verbruik nu, haha. Best een reality check wel!

    1. Amsterdam is always a good idea! Behalve als je een groep zatte Britse idioten bent, dan niet, blijf dan vooral weg uit Amsterdam.

  1. Wij hebben het uiteindelijk een beetje verspreid in verschillende taakjes van maandag tot en met donderdag, dus nu kunnen we wel lekker relaxen in het weekend! Allez, tot over een week of vier inderdaad 😉

 2. Alweer een hoop herkenning terug te vinden in deze lijst. (Hoera voor lijstjes trouwens)
  Ik weet zelfs niet meer hoelang het geleden is sinds ik het stof van de boekenkasten heb gedaan.
  Oops! Receptjes uit de Allerhande (Libelle, het boekje van de Carrefour, of den Delhaize, of de …) scheuren doe ik al jaren lang. Ik maak ze (nu ja, toch een groot deel ervan) wel zelf klaar. Tja, ik ben nu eenmaal fulltime huisvrouw dus dan kan ik wel af en toe eens een nieuw gerecht uitproberen.

  Heb jij een extra filter op Instagram? Zo eentje die je haar er geweldig doet uitzien? Ik vind het er alleszins super uitzien dus spendeer die 50€ maar aan leuke fandom-spulletjes. Vaak zijn trouwens keukenspulletjes nog het beste voor je haar. Een eidooier voor de glans bijvoorbeeld. Al zeg ik daar wel meteen bij dat ik dat alleen maar ergens gelezen heb en het zelf nog niet heb uitgeprobeerd.

  1. Het antwoord is: ja. Haha! Oké, niet speciaal voor mijn haar, maar filters helpen. In ieder geval merci! Ik ben gewoon een beetje geobsedeerd door de conditie van mijn haar. Het is altijd droog en pluizig en tja, ik verander al eens graag van kleur, en dat helpt niet. Dus dan ga ik nog harder focussen op de conditie. Vicieuze cirkel! Maar fandom-spullen zijn sowieso veel leuker eigenlijk. En wel altijd mooi 😀

   1. Ik heb mijn haar nog nooit durven laten verven. De laatste tijd zit ik echter steeds vaker grijze haren uit te trekken én ik lijk er steeds meer te ontdekken. Binnenkort dus toch maar eens een kleurtje er op om dat te camoufleren en mezelf wat tijd te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *