Keek op de Week #9

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Het absolute hoogtepunt van afgelopen week en misschien wel van mijn hele twenties: Throwback Thursday in het Sportpladijs. Ik weet het, al mijn Vlaamse lezers zijn er inmiddels al mee doodgegooid op social media en ook wel een beetje op deze blog, maar de avond was totally worth the hype. I mean, ik heb voor het eerst in mijn leven live een toespraak van De Burgemeester meegemaakt, #goals. Het was sowieso het beste feestje dat ik in mijn hele twenties heb meegemaakt. Who needs deadmau5 als je de Samsonrock hebt? #26goingon6 #sorrynotsorry

* Een ander highlight in mijn leven is sowieso dat wij bevriend zijn met iemand met een oliebollenkraam. Dat nu dus in Ieper stond. Waar ik ook was. Free oliebollen for life.

* Zaterdagavond was oliebollen en glühwein op de kerstmarkt en daarna biertjes en een gezelschapsspel op café. Met mijn Lief, een bevriend koppel, mijn beste vriend en mijn schoonbroer. Allemaal mensen die elkaar van haar noch pluim kennen, met ons beiden als enige gemeenschappelijke deler, en toch was het een ontzettend fijne avond waarin iedereen met elkaar omging alsof ze al jaren bevriend waren. Zo mooi vind ik dat.

* Naar Dag Sinterklaas kijken met mijn mama, omdat we dat al sinds 1992 doen. Oké, nu niet meer elke dag na school, maar één aflevering samen kijken telt ook voor de traditie.

* Mijn favoriete pralines van Leonidas: melkchocolade met vanillebotercrème-vulling. KWIJL.

* Een handgeschreven kaartje van Irene in de brievenbus vinden! Of ja, op mijn bed bij mijn ouders, nadat mijn moeder het weken geleden al uit de brievenbus heeft gehaald. Tja, Belgische post ontvangen loopt wat langzamer bij mij, maar ik ben er alsnog erg blij mee!

* Na een lange autorit weer thuiskomen in Amsterdam en ontdekken dat mijn Black Friday Fitbit al is aangekomen, yassssss.

Dat was minder, vlinder

* Het was een week met heel veel hoofdpijn. Voornamelijk veroorzaakt door mijn lenzen, as usual.

* Omdat ik die wekelijkse hoofdpijn na 14 jaar zo stilaan beu begin te worden, wil ik al een tijdje mijn ogen laten laseren. Maar ik weet nog niet goed waar of wanneer. Dus ging ik deze week voor een second opinion naar een andere oogarts, waar ik na afloop wel een heel goed gevoel bij had. Helaas kan ik om allerlei redenen niet meteen een behandeling inplannen, maar zal ik nog zeker tot de zomer van 2018 moeten wachten. A.k.a. ik mag nog wel een paar kilo Ibuprofen aanslepen vooraleer het zover is.

* Hoewel we donderdag om 16u45 uit Amsterdam vertrokken naar het Sportpaleis, kwamen we er NIPT om 20u25 aan. Want: file, file, file. Everywhere. Nederland zat helemaal vast. Maar België blijkbaar ook, waardoor 2 vrienden die ons bij Throwback Thursday zouden vergezellen er niet meer konden geraken. Sucks balls, en ik ben blij dat ik in Amsterdam nooit een auto nodig heb zodat ik ook nooit met files te maken heb.

* Ik had blijkbaar de memo gemist dat het letterlijk freezing as fuck was in West-Vlaanderen. Toen we ’s nachts vanuit Antwerpen aankwamen in Ieper werden we verwelkomd door een sneeuwtapijtje. De rest van de week was het er ook tussen 0 en 3 graden. Ik had alleen geen winterjas, handschoenen of waterdichte schoenen meegenomen. HAHAHA. Was super.

* Ik kijk altijd wekenlang uit naar mijn weekendjes België omdat ik dan eindelijk weer frieten met stoofvlees kan eten in mijn favoriete frituur, maar die bleek deze week gesloten te zijn?! Waardoor we last minute voor een random andere frituur kozen en uiteindelijk verschrikkelijk smerig stoofvlees en vieze frieten moesten eten, which simply breaks my heart. 

Uitkijken naar…

* DE KERSTBOOM ZETTEN DEZE WEEK JAAAAAA!!!

5 thoughts on “Keek op de Week #9

  1. Mijn kerstboom staat, aaaaahhh! Alleen wel nog zonder lampjes en kerstballen, haha, want ik heb mijn mama ein-de-lijk kunnen overtuigen dat gele lampjes gezelliger zijn dan witte en dus gaan we er morgen kopen hehe. En hoe awesome was het Sportpladijs! Inderdaad wel echt zot druk om er te geraken, ben blij dat ik niet met de auto was 🙂

    1. Gele lampjes for the win! Hoewel ik stiekem gekleurde nóg leuker vind. Toch gooi ik ze nooit in de kerstboom want dat past niet in mijn goed uitgedachte kleurenschema #firstworldproblems

  2. Blij dat mijn kaartje een highlight was vorige week! Ik heb ook een oliebollenvriend nodig! Vreemd genoeg vind je dat hier dus bijna niet hé. Zelfs niet op de kerstmarkt. Ik bedoel, dat is toch net dé plek voor oliebollen?! Ik kies mijn frietkot op de stoofvleessaus. Mijn favo frituur was ook toe op een hongerige zondag dus moesten wij naar het frietkot hier 1 minuut wandelen vandaan en die vergeten élke keer iets van je bestelling én ze hebben er super gore stoofvleessaus dus dat is balen voor de rest van de week hé.
    Onze kerstboom staat sinds dinsdag: SUPERGEZELLIG!

    1. Maar echt! Ik ben er nog steeds niet overheen. Ik kan dat maar 1x per vier of vijf weken eten! Ik kijk daar telkens keihard naar uit! Echt treurig. De oliebollen maakten wel veel goed. Uitstekend kerstmarkteten inderdaad, vreemd dat het bij jou in de buurt ontbreekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *