Keek op de Week #12

Rijkelijk te laat wegens een druk kerstweekend, maar bij deze alsnog mijn wekelijkse rubriek op zondag dinsdag, waarin ik terugblik op de vorige week.

Highlights van de week

* Op maandag had ik mijn eerste ontwikkelingsgesprek met mijn nieuwe manager en dat was een heel fijn gesprek. Zijn feedback was voornamelijk positief en de werkpunten die hij noemde kwamen overeen met wat ik zelf al had bedacht. Ook de richting die hij voor mij en mijn functie ziet in 2018 is helemaal in lijn met wat ik zelf wil. Goeie start van de week!

* Op kantoor hadden we in het begin van de week al kersttruiendag en die was redelijk spectaculair.

* Kerstkaartjes krijgen!

* Op donderdag hadden we een kerstfeestje op kantoor a.k.a. een goeie reden om deze groene glitterjurk nog eens boven te halen. Daarnaast is het jaarlijkse kerstfeestje natuurlijk een uitstekend moment om ein-de-lijk nog eens bij te praten met collega’s die je 15 minuten daarvoor nog hebt gezien. Heerlijk. En bij ons was dat niet anders! Er was een tombola met free stuff van de redacties (want jawel, ze hadden zo immens veel liggen dat niet eens alles op de kerstmarkt werd aangeboden), waarbij ik o.a. geen gloednieuwe smartphone of VR headset heb gewonnen. Maar deelnemen was ook al leutig. Verder was er een Indonesische rijsttafel die zo spicy was dat ik na vijf minuten eten al half huilend de helft van mijn bord in de vuilnisbak stond te schrapen. En er was een Jägermeister-tap en een hele jerrycan aan schimmige door-opa-zelf-gestookte Balkanlikeur. Na een paar uur waren er dan ook een handvol huilende dronken meisjes, een verwarde stagiair die van de trap is geflikkerd en zo’n viertal bezoekjes van de politie wegens geluidsoverlast. Kortom: een topfeestje.
* Dit weekend kwamen mijn ouders en schoonfamilie allemaal naar Amsterdam om samen kerst te vieren op een Airbnb-woonboot. Er waren vijf miljoen hapjes, ongeveer evenveel cadeautjes en een heerlijke crispy duck lasagne. Meer moet dat niet zijn.

* Hoewel ik elk jaar lijdzaam op social media moet aanzien dat al mijn Vlaamse vrienden vrij hebben op elke katholieke feestdag die je maar kan bedenken, terwijl ik in mijn protestantse land gezellig mag zitten werken, hebben we in Nederland dan wél lekker vrij op tweede kerstdag, YES!

Dat was minder, vlinder

* Ik ben echter ook een van de weinige mensen die de rest van deze week moet werken, in plaats van uitbuiken en kerstfilms kijken.

* Vrijdag na het kerstfeestje kwam ik rond een uur of 10 aan op kantoor, waar op een paar stagiaires na verder niemand te bekennen was. Alleen de hal al had een heerlijk verwelkomende geur van verschaald bier en foute levenskeuzes, in de keuken kon ik geen twee stappen zetten zonder dat mijn sneakers aan de vloer bleven plakken en de toiletten heb ik niet eens durven bezoeken. Na een uurtje of twee kwam er nog een tiental mensen opdagen, but that was about it. Super. Na een half voorstel te hebben getikt, een paar kratten vol lege bierflesjes verzameld en een satisfying lunch bij McDonalds dacht ik ‘foert, I’ve done my part’, en ging ik weer naar huis. Dat het maar een half dagje was, was dan wel weer een highlightje.

* Last minute kerstcadeaustress want fuck DHL.

* Mijn kerstmarktbuit was niet helemaal top. Upon inspection bleek een van de fancy eyeliners – ondanks de compleet zwarte verpakking – wit te zijn… Want ja, da’s een normale eyelinerkleur, of zo? Ook het dure parfum dat ik voor m’n moeder kocht was niet helemaal wat ik verwacht had. Ze houdt van frisse geuren en dus besloot ik het toch maar eens te testen, waarna mijn Lief én mijn kat de hele avond in een straal van een meter om me heen liepen en ik ongewild ineens wist hoe tienerprostituees in Tijuana precies ruiken. (Maar goed, de opbrengst ging naar een goed doel, dus sowieso money well spent, en er is vast wel iemand in de wijde wereld die ik er wél een plezier mee kan doen.)
* Ik heb niet gewonnen met Cards Against Humanity.

Uitkijken naar…

* Oud en Nieuw, ook al heb ik daar echt he-le-maal niets mee. Dit jaar gaan we babysitten op mijn Lief z’n nichtje, eten bij mijn ouders, gezelschapsspelletjes spelen en heel waarschijnlijk nog eens van Throwback Thursday in het Sportpladijs doen dankzij de uitzending op één. Niks spannends, and I’m totally fine with that. 

7 thoughts on “Keek op de Week #12

  1. Haha jep, totally excited om het Sportpladijs nog eens te herbeleven! En wow, Kerst op een woonboot, zo leuk! Mijn grootouders moesten komen voor Kerst, maar ze zaten vast aan zee omdat er iets in mijn opa zijn rug was geschoten en hij niet kon rijden. Dan hebben we het maar onder ons vieren gevierd, wat ook gezellig was, maar nu niet echt christmassy, haha! Gelukkig komen ze nu op Nieuwjaarsdag 🙂

    1. Aw, that sucks! Wel goed dat er een do-over komt, gelukkig zijn er veel feestdagen dezer dagen ? Ben benieuwd welke avond ze gaan uitzenden trouwens!

    1. Ja, het was niet echt toegankelijk voor iedereen. Spicy én met veel vlees én met veel pindasaus (en daar waren al 3 mensen allergisch voor…) ?

  2. Die vertraging is je helemaal vergeven want er is taart. Hoera! 🙂

    Normaal kijk ik ook niet meteen uit naar Oudejaarsavond en Nieuwjaar. Naar Kerstmis tel ik echt af maar die andere twee komen daar dan zo precies nog een beetje achter aan hobbelen terwijl ik nog aan het bekomen ben van de eerste lading feesteten. Dit jaar vind ik het echter wel bijzonder vermits we het samen met mijn jongste broer en schoonzus vieren én ik mijn metekindje haar eerste nieuwjaar mag geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *