De allereerste keer

Het is me wat met de eerste keren deze week. Ik schreef al over mijn eerste zeven bijbaantjes en blijkbaar heb ik nog steeds niet voldoende inspiratie om over iets anders te schrijven, laat staan om mijn eigen blogposts te bedenken, want deze week schreef Lieze over haar eerste keren en daar doe ik graag aan mee!

Wat was je eerste woord?

Aangezien ik een schaamteloos moederskindje ben zal dat definitely ‘mama’ geweest zijn.

Wie was je eerste liefde en spreek je hem nog?

Mijn eerste echte crush zat een jaar hoger in de middelbare school en had amper besef van mijn bestaan op de wereld. In het zesde middelbaar zijn we uiteindelijk wel bevriend geraakt, maar toen was ik al jaren over hem heen. Ik heb hem na de middelbare school nooit meer gezien.

Mijn eerste relatie kreeg ik in het derde middelbaar met een oudere jongen die niet alleen twee koppen groter was maar ook het prototype bad boy. En dat mag u letterlijk nemen, want hij had officieel huisarrest gekregen van de jeugdrechtbank en kreeg elke dag om 18 uur huisbezoek van de politie om dat te handhaven.Yep. What a dream, right? Als ik het me goed herinner duurde de relatie (of whatever zoiets op die leeftijd is) net geen volledig schooljaar en leverde het me ook mijn allereerst gebroken hart op.

Oh, en een neuspiercing, om mezelf te troosten.

Wat was je eerste huisdier?

Mijn ouders hadden al een kat genaamd Karbonkel toen ik geboren werd. Daar kwam een paar jaar later op een redelijk bijzondere manier een tweede kat bij. Toen ik een kleuter was, ging ik eens midden in de nacht mijn ouders wakker maken omdat ik buiten een katje hoorde janken. Het was best wel kloteweer die nacht, dus onze kat zat gewoon lekker warm binnen. Na lang aandringen gingen mijn ouders buiten kijken wat ik nu precies had gehoord en toen vonden ze helemaal aan het einde van onze (grote) tuin een kitten. Helemaal doorweekt en superzielig.

We hebben het beestje toen opgewarmd in een aquarium dat toen net leegstond, met een bureaulamp erboven. Dat beeld herinner ik me echt nog haarscherp. Later bleek het katje van een boerderij in de buurt afkomstig te zijn, maar we hebben ‘m gewoon gehouden. Ik heb het toen heel lame Minou genoemd en het was de allerliefste knuffelkat ter wereld.

Wat was je eerste auto?

Ik heb nog steeds geen eigen auto want Amsterdam en zo.

Wie was de eerste persoon die je een berichtje stuurde vandaag?

Een vriendin van de universiteit die ik al een tijdje niet meer heb gezien en met wie ik volgende week uit eten wil gaan.

Wie was de eerste persoon waaraan je dacht toen je opstond?

Mijn Lief, omdat hij vandaag vrij had en dus mocht uitslapen terwijl ik om 7u25 opstond 🙁

Wat was je eerste vlucht met het vliegtuig en naar welk land ging je?

Op mijn 11e vloog ik voor het eerst, samen met mijn ouders. We gingen op vakantie naar Spanje (Almería).

Wie was je eerste beste vriendin en hebben jullie nog contact?

Mijn eerste beste vriendin was mijn BFF vanaf de kleuterklas tot halverwege de middelbare school, toen zij van school veranderde en het contact verwaterde. Nu hebben we geen contact meer. Fun fact: ook zij is enkele jaren geleden naar Nederland verhuisd, zij het vlak over de Belgische grens in het zuiden en dus helemaal niet bij mij in de buurt. Tweede fun fact: ze is de jongere zus van collega-blogger Tamara.

Wie was je eerste beste vriend en hebben jullie nog contact?

Mijn neef was mijn allerbeste vriend vanaf mijn geboorte tot het einde van de lagere school. Simpelweg omdat we bij elkaar in de buurt woonden, elkaar heel vaak zagen, slechts één jaar in leeftijd verschilden én hij bij mij in de klas zat. Daarna gingen we elk naar een andere middelbare school en toen is dat verwaterd en werd hij ‘gewoon’ mijn neef.

Mijn eerste echte (vrijwillig gekozen) beste vriend heb ik in het vierde middelbaar leren kennen en is inmiddels nog steeds mijn beste vriend.

Wat was het eerste concert waar je heen ging?

Suzanne Vega in de AB toen ik een jaar of 13 was. Het was de avond voor mijn examen Nederlands, maar mijn ouders reden me helemaal naar Brussel, ook al kwamen we pas na middernacht weer thuis. Ik kon het examen Nederlands toch met mijn ogen dicht acen, daarom deden ze er super chill over.

Wat was de eerste film die je hebt gezien in de bioscoop?

Lang, lang, lang geleden toen Ieper nog een heuse bioscoop had, heb ik er Dr. Doolittle gezien samen met mijn moeder.

Wat was de eerste sport die je beoefende?

Niks, want ik heb nooit echt een sport beoefend. Geen sportkind. Een boekenkind.

Wat was je eerste piercing?

Mijn oorbellen, toen ik klein was. En na mijn Grote Dramatische Break-Up in het derde middelbaar: mijn neuspiercing.

Wat is het eerste dat je doet als je thuis komt?

Alles uittrekken. Letterlijk: jas, skinny jeans, bh, hakken, horloge, alles. En dan chill pants aantrekken. En dikke warme sokken.

Wanneer was je eerste kus?

Met dat eerste vriendje die me een neuspiercing bezorgd heeft!


Feel free om dit lijstje over te nemen en zelf ook over je eerste keren te schrijven. Laat de link achter in de comments en ik kom graag bij je lezen!

10 thoughts on “De allereerste keer

  1. Hehe, ik stond er eigenlijk niet meer bij stil dat we dezelfde scholen hadden, het lijkt al zo lang geleden! Ik weet nog hoe je hippe brieven uitwisselde met mijn zus, ze was er zo blij mee!
    PS: was die grote dramatische breakup met ene J. ? Dat herinner ik mij zelfs nog geloof ik.

    1. Goh ja, de break-up was totaal niet dramatisch eigenlijk. Het Drama-aspect zat ‘m meer in mijn perceptie van het feit dat er een break-up was 😉 De LDVD was Dramatisch. En neen, geen J. Wel een D. Wie was J.? Help, ik weet het zelf niet meer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *