Keek op de Week #36

Het staat hier al een beetje op een laag blogpitje de laatste paar weken, en dan vergeet ze ook nog haar taart op zondag. ZUCHT. In my defense: ik ben de afgelopen weken zo druk geweest met Antwerpen en allerlei laatste keren in Amsterdam, dat ik doordeweeks echt geen (mentale) energie meer kon opbrengen om te bloggen. Maar hey, niet getreurd: binnenkort ben ik keihard werkloos, dus dan heb ik zeeën van tijd om u allen heelder dagen lastig te vallen op het wereldwijde web. Hoezee!

(En voor de mensen die, zoals mijn mama, nogal schrikken van mijn casual vermeldingen van Werkloosheid: ik noem het in real life zelfs consequent mijn funemployment. Ik vind een maandje vakantie op mijn laatste salaris niet per se heel erg, zolang ik daarna weer aan de slag kan op een plek naar mijn keuze. Komt allemaal goed, jong.)

Anyway, without further ado is het nu toch echt wel hoog tijd om bovenstaande taart te combineren met mijn wekelijkse rubriek op zondag (maar dan op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Omdat ons bedrijf volgende week ein-de-lijk verhuist naar een gloednieuw pand en het krakkemikkige muizenparadijsje that is ons huidige grachtenpand verlaat, organiseerde onze geweldige office manager afgelopen vrijdag een grote tombola – om de verhuizers te ontzien van alle kilo’s free influencer brol die elke week bij ons aangesleept worden. Het was verschrikkelijk vermakelijk om veertig volwassen mensen zo intens loco te zien worden van hordes gratis spul en naarmate de tombola vorderde – en de eerste gewonnen drankflessen werden genuttigd – werd het allemaal steeds luider en enthousiaster. En ik heb daar keihard aan bijgedragen, ja, ’t zal wel zijn. 

* Daarna volgde de vrijdagmiddagborrel die vanaf een uurtje of tien werd verder gezet bij een stuk of drie cafés. Was allemaal wreed gezellig, dus rond half vier stapte ik in een Uber naar huis…

* … alwaar ik ’s ochtends al om negen uur weer mocht opstaan, omdat we voor de laatste keer ooit Belgisch bezoek over de vloer kregen in Amsterdam. Het was een geweldig mooi weekend met veel zon, terrasjes, een succesvolle ontsnapping uit een zombie escape room (met nog tien minuten op de klok!) en ’s avonds homemade sushi. Made in my home, namelijk, maar niet door mij. Ik dronk prosecco op de bank and approved of that arrangement. 

* Zondag gingen we uitgebreid brunchen bij Bazar. Sowieso al een van mijn favoriete plekken om te dineren in Amsterdam, want altijd fantastisch lekker, verschrikkelijk grote porties, belachelijk goedkoop én enorm gezellig om een paar uur te zitten. Dit was de eerste keer dat ik voor het all day breakfast menu ging en boy, oh boy, het was me weer eens totaal geen teleurstelling. Echt, als je eens heerlijk niet-toeristisch wil gaan eten in Amsterdam, neem deze über local tip van mij aan.

* Vandaag is maandag en toch zit ik in mijn pyjama aan de eettafel te bloggen. Want ik heb vandaag vrij! En vrijdag ook! Driewerf hoera voor al uw verlofdagen tot de laatste minuut opnemen!

* Mijn exemplaar van Last Week Tonight’s Marlon Bundo is eindelijk aangekomen. HARTJES.

Dat was minder, vlinder

* 90% van mijn gewonnen tombolaprijzen bestond uit roze make-up. Ik hou niet van roze.

* Tijdens de tombola een uur wachten tot het nummertje van een collega – die donderdag al haar laatste dag had – wordt getrokken om dan eindelijk keihard te kunnen roepen: “SHE DOESN’T EVEN WORK HERE!” En dat er dan maar twee mensen, zij inclusief, het snappen. En het gelukkig wel even hilarisch vonden als ikzelf, maar toch. #knowyourclassicsdamnit

* Hungover door het centrum van Amsterdam moeten lopen op een zonnige zaterdagmiddag en dan ook nog eens mee gaan lunchen met drie hongerige mensen terwijl je moe en mottig bent. (Rond een uur of drie was het weer beter, though, gelukkig net op tijd om te knallen in de escape room en verder gewoon weer sociaal en alles te zijn.)

* Pizza bestellen en een doos vol rondgezwierde mozzarella, tomaten en geplette rucola krijgen. Kijk, het lijkt mij persoonlijk extreem moeilijk om door een stad als Amsterdam te scheuren met delicate pizzadoosjes achterop je brommer, dus weet je, het is niet per se heel erg als je dat niet kan. Maar misschien, heel misschien hè, maak je er dan toch beter niet je beroep van. Allez, ’t is maar een suggestie.

* De muggen in onze slaapkamer.

Uitkijken naar…

* De laatste vrijdagborrel in ons oude kantoorpand. Ik voorspel weinig goeds, als je een béétje weet hoe onze doorsnee er-is-eigenlijk-niets-te-vieren-ofzo-vrijdagmiddagborrels al verlopen. Hashtag zin in, hastn.

11 thoughts on “Keek op de Week #36

  1. Ik kan me voorstellen dat het veel energie kost. Gelukkig is taart iedere dag lekker. En met je funemployment coming up kun je weer bijkomen. Pas maar op dat je met jouw talent niet te snel een baan hebt, want daar gaat dan je funemployment.

  2. Echt waar, ik zou gelijk zo serieus bij die vrijdagmiddagborrels willen zijn op jouw werk. Alleen al afgaand op de toon in uw blogs, denk ik dat ik compleet strike ga 😀
    Iedere keer weer zalig om te lezen 😉

    1. Ga ik zo missen, echt, ik ga het ook introduceren in België! Hoezo kan een land met zo’n collectieve alcoholverslaving dat niet hebben, ALLEZ?!

  3. Avada Kedavra aan al die muggen. Echt, die beesten zien MIJ als een All you can Eat-buffet. Mochten ze nu nog vet opzuigen dan zou ik er misschien nog mee kunnen lachen want #afvallenzonderdieet

    1. Ik ben dus dit weekend op mijn elleboog en mijn linkerjukbeen gestoken. WAAR SLAAT DAT OP? A.k.a. muggen vinden mij ook om op te vreten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *