Keek op de Week #38

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen. 

Highlights van de week

* Op maandag last minute besluiten om alle stress en rotzooi van onze verhuizing achter te laten door België-Japan te gaan kijken op café. En dan op de valreep belanden in een oldskool café vol oude mannekes, van het soort waar ze je pintjes komen brengen als je gewoon eens je hand opsteekt. Was geweldig leuk, eigenlijk. (Kan ook liggen aan het feit dat ik nu alles in het vaderland idyllisch en bourgondisch en gezellig vind. Gaat binnenkort wel weer over.)

* Frietjes halen bij de frituur. Met stoofvlees. Want dat kan nu gewoon weer elke dag, als ik daar zin in heb. FUCK YEAH BELGIË!

* Dankzij het Lief (dat nu voor Mediahuis werkt) hebben we sinds kort ook een gratis abonnement op De Standaard. Wat betekent dat mijn zaterdagochtend bestond uit koffie drinken en mijn krantje lezen op het balkon. Enjoyed the fuck out of that want inderdaad, beste lezers, diep vanbinnen ben ik eigenlijk een vroeggepensioneerde Vlaamse vent.

* Ik ging naar de Carrefour om brood (sorry, ik ben er nog niet aan gewend dat ik daarvoor gewoon naar een echte bakker kan) en moest dat toen voor het eerst in mijn leven zelf snijden in een heel eng uitziend broodsnijmachine en ik had achteraf al m’n vingers nog en zelfs nog redelijk normaal uitziend brood! Kijk mij eens herintegreren, jongens, wat een avontuur.

* Vrijdag was dan weer België-Brazilië op de Dageraadplaats gaan kijken. Wat een match. Wat een sfeer. Geweldige avond.

* Alle vrienden en ex-collega’s in Amsterdam die me tijdens en na de match via Instagram en WhatsApp lieten weten dat ze keihard meeleefden met België, met enthousiaste groepsfoto’s bij de tv en alles. Hartjes.

* Hoe leuk onze nieuwe buren zijn! Echt, iedereen in ons gebouw is extreem sympathiek.

Dat was minder, vlinder

* Fietsen in Antwerpen. The fuck? 

* In al uw werklozigheid een euro willen besparen door eens niet op het terras van een hipsterkoffiebar te zitten om wifi te stelen, maar bij het bibliotheekcafé en daar dan zitten met een cappuccino om van te huilen.

* Een vlieg op je arm wegslaan die geen vlieg blijkt te zijn, maar een wesp. Auw.

* Ik wilde weer overschakelen op m’n Belgische nummer, maar helaas is m’n provider Mobile Vikings en die zijn momenteel al twee weken kapot. Gewoon kapot, ja. Ik heb geen verbinding. Andere mensen hebben geen belwaarde. Alles is kapot en de helpdesk is dood. Topspul.

* De kat vindt het nieuwe huis nog steeds een beetje eng en verstopt zich de helft van de dag onder het bed of achter de gordijnen. Haar verhuizen was trouwens ook geweldig: omdat ze haar reismand hartstochtelijk haat en letterlijk geen 2 seconden stopt met luidkeels janken als ze erin zit, heb ik haar er uiteindelijk uit gehaald en op mijn schoot laten zitten op de passagiersstoel. Was best grappig, hoe ze – letterlijk – met open mond naar buiten zat te kijken. Tot ik ineens vanuit het niets de kattenbak on the road werd. Mijn blouse zeiknat. In 30 graden. Met nog een uur rijden te gaan. ECHT TOF HOOR HUISDIEREN IK RAAD HET IEDEREEN AAN JE KRIJGT ER ZOVEEL VAN TERUG ENAL. 

* En oké, ik zou er niet over gaan zagen, maar toch één minpuntje over de verhuizing: PARKEERVERBOD. Hadden wij. Voor twee dagen. 61 euro voor betaald. Heeft letterlijk niemand gerespecteerd. Wij moesten drie keer heen en weer rijden vanuit Amsterdam… En kwamen telkens in Antwerpen aan met twee gloednieuwe foutparkeerders voor onze deur. Serieus, hastn? We hebben twee keer de politie gebeld, er zijn een paar zware boetes uitgedeeld en eentje heeft nét de takeldienst vermeden – maar gaat toch voor de kosten opdraaien. Dus ja, rechtvaardigheid was er wel, maar we hebben het alsnog allemaal zonder vrije parkeerplaatsen moeten doen. UGH.

Uitkijken naar…

* Weer een eettafel bezitten.

* En wifi. Oh my god, wifi.

7 thoughts on “Keek op de Week #38

 1. Fokking kutmensen die jullie parkeerspace innamen! Zou ik het ook van op mijn heupen krijgen! Ik ben ook een viking geworden (vorige maand) en heb geen problemen! Moest wel ineens 30EUR bovenop m’n abonnement betalen wat ik verdomde raar vind want ik kan me niet herinneren dat ik die dag voor 30EUR op gesouppeerd heb maar oké. Misschien toch ook maar eens mailen :p

  1. Ja das daardoor! Sinds de update van 24 juni hebben veel mensen ineens rare dingen met belwaarde. Ma hun helpdesk is overwhelmed dus ze zijn telefonisch niet meer bereikbaar. Echt superirritant! Ben nochtans uitstekend klantenservice gewend bij MV (en ik ben al 8 jaar klant).

 2. Frieten van een Belgisch frietkot. Niets, maar dan ook niets kan daar aan tippen!
  En er kan ook niets tippen aan mensen die een ferme boete krijgen door voor ulder deur te parkeren. Serieus. Lees. De. Focking. Borden. People.

  1. Ja da was wel genieten, uiteindelijk, dat smoelwerk a ze beseffen dat ze OOK de takeldienst nog mochten betalen ?

 3. Ik vind 61 euro voor twee dagen precies nog meevallen. Alléégow, als je bekijkt dat je daarvoor twee dagen mag parkeren in ’t stad 😀

 4. Ik had dus nog niet door dat je daar voor moet betalen in Antwerpen. Tja, ik woon in een klein dorp dus als je wil verhuizen vraag je gewoon paaltjes aan bij het gemeentehuis en die zet je 24u op voorhand buiten klaar. Maar als je er dan ook nog eens voor betaald hebt en het vervolgens genegeerd wordt door asociale chauffeurs dan begrijp ik het leedvermaak volkomen.

  Tijdens het lezen van dit lijstje zag ik je trouwens voor me terwijl je boos/gefrustreerd naar die broodsnijmachine staat te kijken in de supermarkt. Al een chance dat je met een vegetarisch brood én al je vingers terug naar huis bent gekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *