Een glimp van de nieuwe crib

Ik was eigenlijk van plan om onze hele verhuizingshel te beschrijven in een soort gefrustreerde Blogpost der Blogposts, maar weet je: laat maar. We wonen inmiddels al een week (wow!) in ons nieuwe appartement en daar moet nog zoveel in gebeuren dat ik eerlijk gezegd geen energie meer heb om te zagen over de verhuizing. (There’s a first! ‘k Zal het maar zelf zeggen.)

Oké nee, ik ben een beetje aan het overdrijven. Ik ben werkloos as fuck dus zo vermoeid ben ik ook niet – ik zit heelder dagen op terrassen van hipsterkoffiebars de wifi te stelen, dus zoveel tijd spendeer ik doordeweeks ook niet aan dat huis. Maar we leven wel nog steeds temidden bergen met spullen all over de living room floor en met een appartement waarin eigenlijk alleen de wc (die dus apart is hè, had ik dat al gezegd, OMFG?!) ‘af’ is. Als in: alles wat er moet staan en hangen, staat en hangt er. Voor de rest van de crib geldt: er is nog geen tafel/kast/boekenplank en dus kan [vul willekeurige spullen in] nog nergens staan en dus ligt het maar op de grond. Of, zoals in de woonkamer: de eettafel is er nog niet, waardoor ik nog niet weet waar de bank precies moet staan, waardoor we ook nog de tv niet kunnen ophangen en dat schilderij nog niet aan de muur kan en en en… Allez, you get me.

Langzaam maar zeker komt alles goed, though. De eettafel wordt komende week verwacht. De wifi zou de week erna moeten geïnstalleerd worden en wordt zelfs voor een groot deel door de werkgever van mijn Lief betaald – geen idee waarom, maar dikke hoeraatjes for that! Voor een paar euro per maand meer hebben we zelfs tv, dus voor het eerst in een jaar gaan wij binnenkort weer eens naar oldskool lineaire tv kijken in plaats van enkel Netflix. Millennials going on 30 hierzo (en in het geval van mijn Lief zelfs al een stukje erover). Binnenkort komen er dus wel eens foto’s, maar voorlopig is het nog niet bepaald de moeite op dat vlak.

BEHALVE. De foto’s hieronder!

Een tijdje geleden mocht ik van de geweldig sympathieke mensen van Wereldkaarten.nl namelijk een heel tof cadeau uitzoeken. JE RAADT NOOIT WAT HET GEWORDEN IS, JONGENS! Een wereldkaart. Een gigantisch grote wereldkaart, zelfs, op canvas. En het is retecool. I mean. Kijk zelf maar.

Hij hangt in onze slaapkamer, omdat ik door alle we-hebben-nog-geen-eettafel-dus-ik-weet-niet-waar-alle-andere-dingen-moeten-staan-help-mij-perikelen (also known as: een zwaar gevalletje #whitegirlproblems) niet zeker wist waar-ie in de woonkamer zou kunnen hangen. Misschien verander ik nog van gedachten en verhuist-ie binnenkort naar elders in ons huis, maar voorlopig vind ik het wel echt goed bij onze slaapkamer passen.

We hebben namelijk ook een nieuw bed. Spotgoedkoop bij de IKEA: tachtig euro. Ik herhaal: tachtig euro voor een bed! We hadden enkel het frame nodig, dus dat scheelt. Maar we zijn er zo blij mee! Simpel design maar eigenlijk exact wat we wilden, met veel ruimte eronder om beddengoed en winterkleren in plastic dozen op te bergen. En het past nog eens perfect bij mijn door m’n vader custom made schoenenkast! Ik heb nogal, uh, veel schoenen. (Dit is de helft.) De vintage feel en kleuren van de wereldkaart brengen beide meubelen heel mooi bij elkaar en brengen ook wat broodnodige sfeer in een kamer die anders toch wel redelijk wit en minimalistisch zou zijn.

Ik ben hier echt zó blij mee, y’all. Op de website mocht ik kiezen uit honderd miljoen varianten en ik heb een tijdje getwijfeld (o.a. over deze) maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met mijn vintage feel canvas. Lekker groot ook: dit is een van de grootste exemplaren, 100 op 150 cm. Hij werd geleverd met een handig ophangsysteem, waardoor ook mijn Lief content was. Overigens werd-ie ook heel snel geleverd, maar gezien de verhuizing duurde het eventjes voor ik ‘m kon uitpakken en ophangen en fotograferen en alles. Maar hier hangt-ie sowieso duizend keer beter dan in mijn ienieminie schoendoos in Amsterdam, want daar had dit formaat wellicht eerder een claustrofobisch effect gehad.

En da’s nog niet eens alles. Ik mocht een cadeautje van een bepaald bedrag uitzoeken en had daar na deze aankoop zelfs nog een klein beetje van over. Nu wilde ik al heel erg lang – sinds we besloten om te verhuizen – een mooie minimalistische zwart-wit kaart van Amsterdam hebben, om ook nog een stukje van mijn verleden in mijn Antwerpse woonkamer te kunnen hangen. Toen zag ik in de webshop dat ze, jazeker, ook stadskaarten verkochten. Meteen in m’n winkelmandje gezwierd dus.

Ik zat stiekem al een beetje boven budget hiermee en wilde die extra euro’s gewoon zelf betalen, maar uiteindelijk heb ik die kaart er gewoon gratis bij gekregen. Verhuizingscadeautje. Mannekes, een blog hebben, ik ben daar nog nooit blijer om geweest. Kijk eens hoe mooi. En omdat zelfs ons oude straat nog net op de kaart te zien is…

… moest ik ‘m ook nog eventjes customizen.

Zelf ook zo’n waanzinnig coole kaart bestellen? Op de webshop vind je, zoals gezegd, zowel wereldkaarten als stadskaarten, in eindeloos veel printjes en kleurtjes en formaten. Toch liever iets anders? Je kan ook je eigen foto op canvas laten drukken of voor een stukje natuur binnenshuis gaan met een tuinposter.

Disclaimer: zoals eerder vermeld in deze blogpost, heb ik bovenstaande producten cadeau gekregen. Dat was niet in ruil voor een positieve review, dus de mening in deze post is volledig die van mij. Dat moet je uiteraard niet zomaar geloven, want dat doe ik doorgaans eigenlijk ook nooit als ik dat bij anderen lees, maar ik vermeld het toch efkes. Doe er vooral mee wat je wil. Ik heb lekker een coole canvas en poster, neh.

5 thoughts on “Een glimp van de nieuwe crib

  1. Ik kreeg die aanbieding ook, maar sloeg het toen af. Nu ik jouw kaart zie, heb ik er natuurlijk spijt van, want het is echt mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *