Keek op de Week #40

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen. 

Highlights van de week

* De tafel is er! En neem het van mij aan: it takes drie weken zonder tafel leven om zo’n ding écht te gaan waarderen, y’all. De dag daarna werd ook ein-de-lijk WiFi geïnstalleerd, én tv! We zijn waarlijks op twee dagen tijd ineens weer de 21e eeuw in gekatapulteerd. Zo blij.

* Ik deed mezelf een Humo-abonnement cadeau. Ook intens content mee.

* Ik ontdekte dat ik, ondanks al mijn gezaag erover, eigenlijk bijzonder gemakkelijk tickets kan kopen voor tram, bus en metro via de app van De Lijn. Bedankt aan Julienne voor die tip in de comments! Alles kan zelfs digitaal enal, aaaahhhh!

* Donderdag ging ik mierzoete koffie met slagroom en cookie crunch en caramelsaus en dat soort gekkigheid drinken en vooral heel veel babbelen met Liesbet (a.k.a. Zwart Raafje) bij Kaffeenini, wat nu al een van m’n lievelingsplekjes is geworden.

* Op vrijdag kwamen er vrienden uit West-Vlaanderen langs in Antwerpen. Zij zijn zelf ex-locals, dus we ontdekten weer een boel toffe plekjes. Het was ook serieus fijn voor mijn Lief en ik om voor de eerste keer met vrienden in onze nieuwe thuisstad rond te zwerven – alsof we er echt horen, zeg maar.

* De nationale feestdag brachten we door in de bakermat. Hadden we van tevoren zo gepland, om dan op babybezoek bij mijn schoonbroer en -zus te kunnen gaan, omdat ze op 18 juli was uitgerekend. Uiteindelijk zaten we de 21e alsnog met een bijzonder zwangere K. te barbecueën bij de aanstaande grootouders. ’s Avonds liepen we een rondje op het food truck festival dat Ieper blijkbaar ineens rijk is (alsof het gewoon echt al 2018 is, maat!), om te eindigen op het terras van dat ene fijne biercafé. En net toen we rond 1 uur in bed ploften, ging de telefoon: baby op komst! ’s Ochtends werd ik voor de tweede keer tante, deze keer van een neefje, maar dankzij z’n teleurstellend slechte timing (gaan we later nog wel eens over praten, vriend) kunnen we hem pas volgend weekend bezoeken.

* Zondag was namelijk voorbehouden voor een date met m’n middelbareschoolvriendinnen en de twee baby’s die ons groepje inmiddels rijk is. Een heel fijne middag in Kortrijk met hamburgers, drankjes op terrasjes, wandelingen langs het water en dankzij mijn verhuizing nu eindelijk eens de gelegenheid om heel simpel, zoals normale mensen, een volgende afspraak te plannen die niet minstens drie maanden in de toekomst ligt. Gewoon kunnen voorstellen dat ze eens naar Antwerpen komen om met de kindjes naar de zoo te gaan, en dat meteen kunnen vastleggen, omdat het niet meer een hele citytrip vergt om mij eens te bezoeken. Op die momenten ben ik geweldig blij dat we de stap gezet hebben om te verhuizen, ja.

* En verder heb ik ook alweer een weekendje in Amsterdam met m’n vrienden daar gepland, dus the best of both worlds.

Dat was minder, vlinder

* Kleine nieuwe-huis-euveltjes. Bijvoorbeeld: onze dampkap klinkt alsof-ie elk moment kan opstijgen, zelfs op de allerlaagste stand. Het balkon van de bovenburen blijkt te lekken, op dat van ons. En in tegenstelling tot onze buren in Amsterdam, heeft ongeveer de helft van ons gebouw wél last van het – weliswaar elektronisch – gedrum van mijn Lief. Gebrekkige isolatie and what not, dus daar moeten we nog iets op verzinnen.

* We zouden boodschappen doen op zaterdag maar hadden toen geen zin en stelden het uit tot zondag, omdat het – zoals voorspeld – ongeveer anderhalf jaar gaat duren voor het in onze hersenpan is doorgedrongen Dat Supermarkten In België Niet Open Zijn Op Zondagnamiddag Godverdomme Toch Verwende Halve Hollanders!!!

* O ja en Frankrijk werd wereldkampioen en ik gunde het hen van geen kanten. 

Uitkijken naar…

* Mijn Lief z’n birthday barbecue volgend weekend. En het babybezoek, uiteraard.

13 thoughts on “Keek op de Week #40

 1. Tuurlijk zijn er wel buurtsupermarkten open op zondagen en feestdagen. Delhaize Proxy of zo. Dat kan niet alleen in Gent zijn ?. Eventjes rondzoeken en genieten van het herwonnen gemak.
  Ik ben alvast om 19.45 nog wat eten gaan kopen voor de kat deze avond.
  Succes ermee!

  1. Gezien de nationale feestdag zullen er zelf meer winkel sopen geweest zijn zondag dan zaterdag denk ik zo.
   Ikzelf ben deze morgen alvast idd naar Proxy Delhaize geweest.

  2. ’t Is vooral het feit dat we er ineens over moeten nadenken en tijdens precies de juiste zondagsopeningstijden naar de juiste winkel moeten. Ik ben gewoon gewend om 7 op 7 naar elke supermarkt in de stad te kunnen, van 8 tot 22 uur. Verwend, zeg ik u ?

 2. Ik begrijp nog altijd niet waarom winkels niet gewoon constant open zijn. De drukste winkel hier in mijn dorpje is de spar op zondagvm. Zegt genoeg toch?

 3. Haha, zelfs in Poperinge is den Delhaize open op zondagvoormiddag, dus in Antwerpen zal dat ook wel het geval zijn 😉
  En proficiat, tante!

 4. Hoera! Niet langer picknicken in de woonkamer. Al een geluk dat het met die wifi uiteindelijk toch in orde is gekomen. Oh en ik spreek graag nog een keer met je af bij Kaffeenini. Misschien wanneer het wat minder heet is als de vorige keer want dan kan ik een Chai Latte bestellen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *