Keek op de Week #42

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op maandag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen. 

Highlights van de week

* Maandag was mijn Lief jarig en dat hebben we gevierd met een serieuze death by chocolate bij chocoladebar Quetzal. Lees: chocolade-freakshake, frambozen-moelleux en nog gratis verjaardagsbrownies erbij ook.

* En alsof dat nog niet hyper-Belgisch genoeg was, rolden we daarna lichtjes misselijk richting Billie’s Bierkafétaria alwaar we, jawel, biertjes dronken en Billie (de caféhond) aaiden.

* Om vervolgens de avond af te sluiten met pasta bij Pasta-Hippo-Vino (in mijn geval: zwarte tagliatelli met pesto, carpaccio, parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten a.k.a. everything I love in life.)

* Doordeweeks rosé sangria (because apparently that’s a thing) drinken met mijn voeten in het zand tot de zon onderging bij Bocadero.

* Koffie drinken met Lesley en zo ook weer een fijn plekje in (soort van in de buurt van) my neighborhood ontdekken.

* Eindelijk weer in een goeie leesflow zitten. En dat terwijl ik dagelijks al De Standaard en HUMO verslind. Werkloos zijn is goed voor uw Goodreads-statistieken, y’all, dat ik het u gezegd heb.

Dat was minder, vlinder

* Wespen vinden rosé sangria ook tof. Ik vind wespen niet tof. Het was een non-stop gevecht.

* Burger King strijkt eindelijk neer in België in dezelfde zomer dat ik dat ook doe en ik wou het al bijna een divine intervention noemen, maar toen ontdekte ik dat hier geen twister fries bestaan en moest ik toch eventjes gaan zitten om ervan te bekomen.

* Antwerpen heeft ook geen Uber?!?!

* Ik dacht dat het stuur van mijn fiets letterlijk aan het hek van ons gebouw vast gesmolten was door de zon, want ik kreeg ‘m niet (maar dan ook echt echt echt niét) los en de verf zag er een beetje ~raar~ uit. Toen kwam mijn Lief thuis, wierp er één blik op, lachte me keihard uit en wrikte het hele ding in vijf seconden los. Zat gewoon een beetje vastgeklemd, blijkbaar. Het woord ‘kalle‘ stond in zijn ogen geschreven en ik heb me helemaal voor niks de hele dag in een aircoloze tram uit de jaren stilletjes verplaatst.

* Dingen waar ik helemaal nul de botten over kan bloggen ???

* Ik ben nog steeds werkloos, maar niet omdat niemand mij wil aannemen. Ha, lekker luxeprobleem. Maar dus niet. Ik heb namelijk besloten om kieskeurig te zijn. Ik wil geen zijstap in m’n carrière zetten en ook niet zomaar ergens gaan werken als er geen uitdaging of ontwikkeling voor mij in zit. Ik wil het juiste bureau vinden. Probleem: de bureaus die ik tof vind en die mij tof vinden zijn redelijk klein, waardoor ze maar zelden een vacature hebben. Laat staan in de zomer. Dus het komt nu neer op veel langsgaan en m’n portfolio laten zien en op hun radar blijven. Basically. (Er zitten overigens wel dingen in de pijplijn, maar zolang ik nergens getekend heb, blog ik er niet over.)

Uitkijken naar…

* Een dagje Amsterdam op vrijdag.

* Antwerp Pride in het weekend – zeker nu ik een miljoen hysterische foto’s van de Canal Parade en Pride-feestjes in Amsterdam heb zien voorbijkomen. IK WIL OOK.

5 thoughts on “Keek op de Week #42

  1. Ik moet zelf ook mijn eigen tip eens opvolgen en nog is naar Quetzal gaan. Dat is echt al super lang geleden. Jammer genoeg ben ik er niet geraakt om mijn verjaardagsbrownie te gaan ophalen.

    1. Kzou zeggen, laten we het binnenkort es samen doen, maar ben er sinds ik hier woon echt al vaak geweest, haha. Wil wel heel graag naar Marolus maar daar ben jij net geweest zag ik! (Die pannenkoeken. Omg.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *