Keek op de Week #46

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Mijn haar verven zodat het nu eindelijk weer het donkerbruine kleur heeft die ik oorspronkelijk wilde. (En ook had, tot we ineens zes weken aan een stuk zonneschijn hadden en het in sneltempo ineens donkerblond werd.) Dat overigens ook doen terwijl ik Queer Eye op Netflix kijk, zodat ik steeds het gevoel heb dat ik keigoed bezig ben want ‘YASSSS GIRL YASSSS!!!’

* Bijpraten met Liesbet bij Marolus, met koffie en American pancakes met cream cheese filling, aardbeien, frambozencoulis en slagroom. En later die dag verder genieten met de zelfgemaakte koekjes met witte chocolade, peanut butter en cranberries die ik van haar kreeg.

* Ik ga binnenkort een hilarische freelance opdracht doen voor het eerstvolgende bookzine van Charlie Magazine. ‘Hilarisch’ omdat het betekent dat ik drie dagen lang in de Ardennen allerlei activiteiten moet ondergaan waarvan ik doorgaans spontaan van ‘nope, nope, noperdenopenope’ doe omdat ik 1) absoluut geen natuurmens ben, 2) helemaal niks kan en 3) daar geen WiFi is a.k.a. why would I want to be there in the first place? Kortom: ik ga mezelf keihard haten omdat ik de opdracht heb aangenomen, maar ik heb zo het gevoel dat het schrijven van het artikel achteraf een van de leukste dingen ooit wordt.

* Afwisselend koffie en biertjes doen met allerlei leuke mensen in Amsterdam op vrijdag en zaterdag. En ’s avonds weer debiel veel en lekker eten bij Bazar, want Bazar <3.

* Op zaterdag had ik afgesproken bij Bar Spek met een ex-collega, maar door een gesloten brug verplaatsten we de date naar een ander terras, waar we compleet toevallig pal naast een andere ex-collega belandden (die ik toevallig ook vrijdag voor het eerst weer had gezien). Amsterdam is een dorp, jongens, eerlijk waar.

* Zaterdagavond thuiskomen in ons appartement in Antwerpen en dat het voor de eerste keer ook echt een beetje voelde als ’thuis’ komen. Komt waarschijnlijk ook doordat het nu vroeger donker is en weer wat frisser ’s avonds, zodat ik met de gordijnen dicht onder een dekentje op de bank naar de live action versie van The Jungle Book kon kijken. Maakt alles toch altijd weer wat gezelliger.

* Zondagochtend naar de bakker gaan en dan op het balkon ontbijten. Zoals de ancient proverb nu eenmaal luidt: “Sunday mornings are for coffee, contemplating and koffiekoeken.” 

Dat was minder, vlinder

* Oorbellen cadeau doen aan iemand die geen gaatjes heeft. SORRY, LIESBET. Ik was in de war doordat ze ooit al eens foto’s had gepost van zelfgemaakte oorbellen, maar die waren dus voor iemand anders bedoeld. Gelukkig is Liesbet handig en creatief genoeg om er alsnog iets leuks mee te doen, als ze ze niet in haar oren kan hangen 😉

* In Amsterdam afspreken met een vriendin, die onderweg daarheen al haar pasjes verliest in de metro. Als in: identiteitskaart, collegekaart, pinpas, creditcard, ov-chipkaart, JE HELE FUCKING LEVEN. Heel erg balen, maar uiteindelijk kwam alles goed, want een toerist had de pasjes gevonden en stuurde haar een bericht via Facebook. Fun fact: hij bleek diezelfde dag nog zijn telefoon op een bankje te zijn vergeten, waarna hij zelf ook een berichtje van een wildvreemde kreeg die ‘m had gevonden. Good karma goes around, yo, dat ik het u gezegd heb.

* Toch een beetje een soort van sadness voelen in Amsterdam, gisteren. Niet per se omdat ik het hartstochtelijk mis, maar meer omdat ik er steeds herinnerd word aan het bijzonder soepel lopende leven dat ik er had en dat nogal een contrast vormt met het leven in Antwerpen dat ik momenteel nog steeds niet echt op orde heb. Maar hey, dat komt ook nog wel goed – I know that. Het was alleen een beetje een zeurend gevoel dat ik met me mee sleepte toen ik door de stad liep en al die mensen van vroegaaahh (enfin, twee maanden geleden, laat mij efkes dramatisch zijn) weer zag.

* Ook in Amsterdam onderging ik mijn vierde laserbehandeling en ook al duurt het echt maar 15 seconden, het is toch telkens weer een kleine tienduizend doden sterven.

* Zaterdagavond thuiskomen en ontdekken dat mijn krant is gestolen uit de brievenbus en me nu nog steeds afvragen WHAT KIND OF MONSTER DOES THAT?! Sunday mornings zijn namelijk ook voor krantje lezen. 🙁

Uitkijken naar…

* Mijn weekend in de Ardennen, I guess?

5 thoughts on “Keek op de Week #46

  1. Hahahaha, ik wil ook een krantenabonnement, maar woon dus in een appartement waar mijn krant half uit mijn brievenbus zou steken. En ik ben al heel de tijd aan het twijfelen en nadenken of mensen effectief een krant zouden pikken en ik was tot de conclusie gekomen van niet en nu heb je mij bang gemaakt.

  2. Maar is het niet gewoon een probleem met de afmetingen van Belgische brievenbussen? Sorry voor #belgischebrievenbussenshaming. Mijn Bol.com-brievenbuspakketjes kunnen nooit meer in de brievenbus vrees ik.

  3. Soms zit m’n krant er geldt maal in, soms niet. Maar kan dus wel. As we speak verwacht ik trouwens een bol.com brievenbuspakketje, dus ik wacht vol spanning af of de bezorger gaat aanbellen of niet. #keepyouposted #hahasnapje #imfunny

  4. Misschien moet ik een carrière als cookie-dealer beginnen. Ik vond het heel fijn om nog eens met je bij te praten en die oorbellen zijn echt leuk. Al worden het binnenkort waarschijnlijk wel een halsketting en een bladwijzer. 🙂 Dat ik die dag gewoon toast met avocado heb gegeten in plaats van pancakes of taart vind ik nog steeds heel knap van mezelf. Ja, zo knap dat ik er enkele weken later nog steeds van onder de indruk ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *