Keek op de Week #52

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Mijn Lief en ik nemen altijd vrij op elkaars verjaardag, dus afgelopen dinsdag gingen we allerlei leuke dingen doen en voelde ik me bijzonder jarig. Dan vraag ik me ook altijd af: die mensen die op hun verjaardag gewoon naar werk gaan en totaal niet de moeite doen om het als excuus te gebruiken om zich de hele dag speciaal te voelen en keihard in the picture te staan – wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?

* Mijn beste vriend was toevallig ook in Antwerpen op mijn verjaardag, dus gingen we met z’n drieën taart eten en pintjes drinken. En ik kreeg bloemen!

* Mijn nieuwe fiets. Ik, die al jaren loop te zagen dat nieuwe fietsen geldverspilling zijn. Terwijl ik nota bene élke dag fiets. Serieus, how did I ever live without? ’t Is helemaal dikke koekenbak tussen mijn nieuwe fiets en ik, jongens.

* Met mijn hoofd en mijn naam en mijn woorden en mijn volstrekte survival-onkunde in het nieuwe bookzine van Charlie staan.

* Redelijk geweldige burgers eten in Brussel met Sam.

* Een intens lange werkdag op vrijdag afsluiten met rosé in een shabby café aan de overkant met een collega die uit de bakermat blijkt te komen en insanely veel dezelfde mensen blijkt te kennen als ik, inclusief een van mijn schoonbroers. It’s a small world enal, en we blijken nog erg goed overeen te komen ook.

* Zwaar nood hebben aan een ontspannend weekend en dus last-minute beslissen om ons tripje naar Amsterdam uit te stellen, waardoor ik zaterdagochtend ineens wakker werd en voor het eerst in twee maanden een volledig léég weekend in het verschiet had. HEERLIJK.

* Verse tomaten-pompoen-wortelsoep van mijn Lief en verse pistoletjes van de bakker op zondag <3

* Stiekem naar de herhaling van Dancing with the Stars kijken terwijl ik strijk. Ik weet niet zo goed waarom, want ik heb verder een gloeiende hekel aan alle andere live-afvalrace-programma’s in het genre – van zingen en bakken tot duiken en schaatsen – en ik heb eigenlijk helemaal niets met dansen en ik hou ook al niet van bv’s. En toch vind ik dit wel programma vermakelijk. Kan iemand me dat uitleggen? Ik breng mezelf in de war.

Dat was minder, vlinder

* Verkoudheid nummer 2 van het najaar.

* Na één dag vrij terugkomen op werk en 33 mails aantreffen in mijn inbox.

* Hoe fucking smerig onze straat er vaak bij ligt. Het is een zijstraat van de Turnhoutsebaan, a.k.a. de lelijkste straat van Antwerpen, en dat merk je. Als je onze voordeur uitgaat en naar links loopt, wordt het steeds mooier. Ga je naar rechts, richting Turnhoutsebaan, dan ligt ineens het hele trottoir onder de blikjes en lege pizzadozen en gescheurde vuilniszakken. Ik erger me er groen en geel aan, ook al omdat ik Antwerpen an sich redelijk vies vind. De straten liggen vaak vol papiertjes en rotzooi, ook in het centrum. Maar tja, ik ben Amsterdam gewend, waar letterlijk elke dag van ’s morgens vroeg al schoonmakers aan het werk zijn om alles netjes te houden.

* Wij hebben nog steeds elke nacht muggen in onze slaapkamer. Het is eind oktober?!

* Ik las per ongeluk een stuk van een interview met de zanger van Bazart, waardoor nu al drie dagen die ene tekstflard van ‘Goud’ in m’n hoofd zit en toevallig ben ik net de enige Vlaming op de aardbol die een hartstochtelijke hekel heeft aan dat nummer, so that sucks for me. (Ik vind bij uitbreiding de hele band maar een hoop zageventen, bij wijze van unpopular opinion. Aja en ik vind Oscar and the Wolf ook niet heel interessant. CUE FLEMISH RAGE.)

Uitkijken naar…

* Voor de eerste keer in negen jaar op 1 november niet zitten zagen op social media dat al m’n Vlaamse vrienden een vrije dag hebben en ik niet want #boehoegeenkatholiekland. Dit jaar heb ik zelf ook vrij!

* Op 1 november zitten pronken op social media naar al m’n Nederlandse vrienden dat ik lekker vrij heb en zij niet want #fuckyeahkatholiekland!

11 thoughts on “Keek op de Week #52

 1. Ik ben het totaal met u eens over Bazart & Oscar and the Wolf!! Maar ik dacht ook dat ik de enige was. ??
  En ik neem ook altijd vrij op mijn verjaardag!! Mijn lief dan weer niet, want “hij vindt het niet erg om dan te werken”. Say whut? ??‍♀️

 2. Ook een bloedhekel aan oscar and the wolf en bazart hierzo! En ik snap dat helemaal, van dat vrijnemen op verjaardagen. Ik zou dat super graag ook doen, maar ik geef les. Niet dat we voor de rest te klagen hebben over vakantie, alleen snipperdagen zitten er niet in. ?

  1. Oehh, same! Ik heb ook niks met The Foo Fighters. Allez, ik vind ze niet slecht. Ik kan gewoon geen enkel nummer van elkaar onderscheiden cause they all sound the same ?

 3. Hoe zo verse pistolets? De verkiezingen zijn al even geleden hé. 😉 Die muggen zijn echt een ramp. Al helemaal vermits die het leuk lijken te vinden om zich bij mij in een coma te drinken.

 4. Talitha! Ik wilde eigenlijk zeggen: ik ben zo iemand die werkt op haar verjaardag omdat ik die dag zo’n goed humeur heb dat niets me verstoort, maar toen, maar toen, maar toen…

  Dit is zo on-Talitha-achtig: “…erger me er groen en geel aan, ook al omdat ik Antwerpen an sich redelijk vies vindt.” (vind)

  1. Geen idee waar je het over hebt hoor. Ik zie alleen een mooie ‘vind’ staan. Perfect grammar score on fleek ?

   (als ik de zak chocolate covered marshmallows die momenteel op mijn schoot ligt met je deel, kunnen we dan doen alsof dit nooit gebeurd is en het meenemen naar ons bloggraf? ?)

 5. Ik heb dat ook met Dancing with the Stars en toen ik op een vrijdagavond NIET wou toegeven en TOCH gewoon een film zag … vroeg ik de aflevering de dag nadien ook op. Ik weende zelfs bijna een beetje mee met Ian Thomas (wat is dit?!). Is er iemand die Bazart wél goed vindt?!

  1. Het moet zijn van wel, want ze vullen blijkbaar het Sportpaleis? Idk, ik verkeerde onder de indruk dat heel Vlaanderen diehard fan was toen ik ze vorig jaar elke dag op de radio en tv hoorde en in elke krant en tijdschrift zag opduiken. Blij dat ik toch niet alleen ben ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *