27 dingen

Dingen die ik de afgelopen anderhalve week deed in plaats van bloggen:

* Koffie drinken en boeken uitwisselen met Liese. Enfin, zij schonk mij een uitgelezen boek en ik schonk haar, uh, mijn sprankelend gezelschap om tien uur op een zaterdagochtend. (En over een tiental minuutjes, als deze blogpost af is, schenk ik haar ook nog het geld voor die koffies waarvan ik alweer vergeten was dat ik het nog aan haar moest overmaken. Oeps.)

* De pasgeboren baby van mijn neef gaan bewonderen en waarlijks op 20 oktober nog in een t-shirt op het terras van de zon zitten genieten. (En een beetje day drunk worden van cava. Veel cava.)

* De volle 27 levensjaren bereiken.

* Thuiskomen met een verhaal en een hoop emoties die ik aan mijn Lief kwijt wilde, op een avond dat hij er niet was, en in plaats daarvan dan maar een beetje zitten wenen tegen onze kat onder een dekentje op de bank.

* Toevallig ontdekken dat de creative director in mijn huidige bedrijf de bedenker is van “Who took my badjas?!” en als ik daarmee geen indruk op je kan maken, dan weet ik het ook niet meer.

Dingen die ik heb gekregen voor mijn verjaardag:

* Classic checkered slip-ons van Vans.

* Een t-shirt van Powerline, mijn all time favourite volledig fictieve zanger.

* Deze geweldige cable protectors.

* Voor het eerst in mijn leven: een gloednieuwe fiets! Eentje waar ik bovendien honderd miljoen hipsterpunten mee scoor. Met dank aan verjaardagsgeld van mijn ouders, schoonouders en meter.

* Een Instax Mini 9 polaroidcamera want ja, inderdaad, ik ben ook eens mee.

* Bloemen en pralines van mijn beste vriend.

* Deze BlackMilk-blouse met printje van 8-bit Star Wars-personages <3

Dingen die ik heb gedaan op mijn verjaardag:

* Mijn nieuwe en ongelofelijk mottige identiteitskaart ophalen.

* Taart eten bij Lints en bollekes drinken bij Korsakov met mijn Lief en mijn beste vriend.

* Niemand bedanken voor hun verjaardagswensen op Facebook want ik heb zo’n ongelofelijke degout gekregen van dat medium dat ik er eerlijk waar maar driewekelijks een blik op werp, en dan meestal zelfs maar drie minuten.

* Gepubliceerd worden in het nieuwe bookzine van Charlie.

Dingen die ik de afgelopen tijd heb gegeten:

* De lekkerste moussaka ooit: die van mijn schoonvader.

* Hertenfilet met knolselderpuree, tijdens het etentje met mijn ouders en schoonfamilie voor onze verjaardag (van mijn schoonvader en ik).

* Brunch, als allereerste persoon in Ieper ooit. A.k.a. ik had zin in een laat ontbijt en bestelde om half één een cappuccino en twee croissantjes met jam op de Leet. Brunch, jong, da’s gewoon brunch.

* Best wel heerlijk stoofvlees en friet op het ongelofelijk gezellig, middeleeuws en feeëriek verlichte binnenkoertje van ’t Hofke in de Vlaeykensgang. En crème brûlée. Hartjes voor crème brûlée.

Dingen die ik afgelopen week heb beseft:

* Wat ik belangrijk vind voor mijn persoonlijk geluk en dat het me niet boeit als die dingen betekenen dat ik saai ben.

* Dat ik de laatste tijd echt enorm veel dingen vergeet en over het hoofd zie. Dat ik het eigenlijk veel te druk heb voor iemand die nog maar zes weken weer fulltime werkt. Dat ik na werk alleen nog maar puf heb om op de bank te liggen en Netflix te kijken.

* Dat ik geen tijd meer maak om te lezen of schrijven.

* Dat het dus anders moet.

Dingen waar ik onterecht bang voor was:

* Het gesprek aangaan over mijn functie en de invulling daarvan en mijn ambities daarvoor en de werkdruk en eigenlijk alles wat door mijn hoofd spookt.

* Dat mijn spiksplinternieuwe fiets – nu al de liefde van mijn leven – zou gestolen worden zodra ik ‘m ergens zette zonder vast te maken met mijn belachelijk stevige Amsterdamse kettingslot. (Weliswaar nog steeds vastgemaakt met een nóg steviger U-slot, maar toch. Toch!!!)

* Dat ik ineens niet meer zou weten hoe dat ook alweer moet, bloggen.

8 thoughts on “27 dingen

  1. Joepie! Je bent terug!
    Wat vervelend dat je je verhaal niet kwijt kon toen je daar nood aan had 🙁 Ik kan het mij zo voorstellen. Gelukkig was er ook cava. en brunch. en een beirecool fiets. en ook wel: jaloers op je instax camera! Welcome back girl

  2. oei, hopelijk heb ik je niet aan het wenen gebracht 🙂 En al direct je bio in je blog ge-update zeg, you have your shit together! Ik vermoed dat ik nog altijd 34 ben in mijn “about” 😀

  3. Oh, die fiets <3 Zó mooi! Ik durf even geen geld meer uit te geven aan fietsen, aangezien de mijne vorige week in Leuven gestolen werd, drie dagen nadat nieuwe banden me een rib uit het lijf gekost hadden :'(

    Proficiat met je verjaardag trouwens nog!

  4. Hier nog een late gelukkige verjaardag! En hopelijk heeft dat gesprek over je nieuwe functie inderdaad deugd gedaan. Je spreekt zo’n dingen maar beter snel uit zodat je niet met zaken blijft rondlopen op kantoor.

  5. Jeeuj, we schillen opnieuw ‘slechts’ tien jaar. Ik ben trouwens zoveel liever saai en gelukkig als hip en triest. Al zijn het vooral buitenstaanders die mijn leven als saai zouden omschrijven want zelf vind ik het totaal niet zo aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *