Keek op de Week #51

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Mijn Lief en ik gingen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Doctor Who op groot scherm bekijken bij Kinepolis en ohhh, ik ben nu al grote fan van Jodie – de eerste vrouwelijke Doctor ooit.

* Het is zo’n belachelijk heerlijk weer voor oktober dat een mens er al bijna over zou nadenken om haar verjaardag (t-minus 9 dagen!) te vieren met een barbecue dit jaar.

* Er is echt verschrikkelijk weinig gebeurd deze week en toch is-ie voorbij gevlogen, althans de werkdagen.

* Mijn Lief en ik gingen eigenlijk niet op vakantie gaan na onze verhuizing, omdat we vooral willen sparen. Klinkt vreselijk saai, maar ik hecht daar best wel belang aan nu ik na een decennium Amsterdam voor het eerst in mijn hele leven for real kan sparen. Maar toen vonden we zo’n goeie reisdeal dat we ’t niet konden laten liggen en hebben we een verrassingsreisje op de kop getikt. Voor 160 euro in totaal hebben we retourvlucht + driesterrenhotel in het centrum van een (onbekende) Europese stad, voor twee personen. SCORE. 

* Zaterdag ging ik hipsterplekken bezoeken in Brussel met Sam, die mij er zowaar van overtuigd heeft dat het helemaal geen grijze, grauwe, deprimerende stad is. (Of toch zolang je de zonnige toeristenroute vanaf Brussel-Centraal volgt.) Wat me er vooral van bijblijft: goei koffie, goei donut, goei brunch. De hele dag eten en drinken en langs mooie gebouwtjes lopen: meer moet een citytripke voor mij niet zijn.

Dat was minder, vlinder

* Mensen die zagen over het feit dat ze moeten stemmen. Ja, ik snap dat stemplicht niet tof is. Maar doen alsof stemmen overbodig, banaal, belachelijk of gewoon irritant is, daar erger ik me echt kapot aan. People died for your right to vote. We mogen verdomme allemaal onze handjes kussen dat we KUNNEN stemmen; het getuigt van een tenenkrommende onwetendheid en verwendheid als je daar zo nonchalant en neerbuigend over doet. Er zijn nog steeds miljoenen mensen in de wereld die niks liever willen dan vrijuit kunnen stemmen. So don’t be a dick.

* En als ik het dan toch over de verkiezingen heb: Vlaams Belang lijkt overall redelijk wat gewonnen te hebben. Iew.

Uitkijken naar…

* Mijn verjaardagsdiner zaterdag! Weliswaar drie dagen voor ik jarig ben, maar traditiegetrouw gaan we elk jaar uit eten met mijn ouders en schoonfamilie, omdat mijn schoonvader en ik samen jarig zijn.

* Een meer eventful volgende Keek op de Week. Als het dan toch alleen nog maar taarten en weekoverzichten is op deze blog, dan mogen die op z’n minst wel wat interessant zijn, me dunkt.

8 thoughts on “Keek op de Week #51

  1. Om de verkiezingen wat positiever te bekijken: Groen & Ecolo hebben meer gewonnen dan VB gewonnen heeft dus victorie 😉
    En BXL ma bell is de max en helemaal niet grijs en saai (converted vlaming naar Brusseleir 😉 ) Véél hipsterplekken en dan vooral buiten de zonnige toeristenroute 😉

  2. Ik moet eigenlijk nog eens naar Brussel gaan. Vooral omwille van de Waterstones maar dat geheel ter zijde. Het zou echt zooooo super zijn mocht er ooit een filiaal in Antwerpen komen. Dan mogen ze ineens ook zo’n Platform 9 3/4 maken in het Centraal Station met allemaal toffe Harry Potter spulletjes en dan ga ik super gelukkig zijn.

    1. IK BEN NOG NOOIT IN DE WATERSTONES IN BRUSSEL GEWEEST!!! Helemaal vergeten dat er daar eentje was, eigenlijk. Ik moet dus duidelijk ook nog eens terug naar Brussel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *