Keek op de Week #58

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Al twee weken rondlopen met spijt in m’n hart omdat ik die ene waanzinnig coole zilverkleurige blazer niet heb gekocht nadat ik er een kwartier twijfelend mee heb rondgelopen in een Amsterdamse pasruimte en dan horen dat mijn mama ‘m me voor kerst gaat geven, wegens gebrek aan cadeautjesinspiratie. 

* Kerstlichtjes in huis. Ik word daar zo zo zo blij van, hastn. Maar ligt het aan mij of doen Belgen er niet zo enthousiast aan mee als Nederlanders? Ik mis ze vooralsnog in het straatbeeld – althans in Antwerpen. (Of houden Belgen zich gewoon wél aan de ongeschreven niet-voor-Sinterklaas-regel, in tegenstelling tot de no fucks given by Amsterdam?)

* De Bluetooth-speaker voor in de douche nog eens ontdekken en een half uur lang heerlijk luidkeels staan zingen en dansen en m’n haar wassen tijdens een avondje alleen thuis. 

* Na drie weken proberen (en er altijd nét naast grijpen) dan toch eindelijk nog kunnen scoren op Ticketswap voor De Jeugd Van Tegenwoordig in de TRIX afgelopen vrijdag. Heerlijk concert weer – zeker met dit bommetje waar ik al weken mee in m’n hoofd zit – en vooral ook heel hard nodig na een lange en vermoeiende dag. 

* Zeer uitzonderlijk eens deelnemen aan een wedstrijd en dan plompverloren nog winnen ook: twee tickets voor het concert waar mijn Lief diezelfde vrijdagavond met een paar vrienden naartoe ging.

* Twee van die vrienden waren toevallig in het land, maar kwamen helemaal vanuit Zuid-Afrika. Ongeveer twintig keer te horen gekregen dat we definitely daar ook eens op bezoek moeten komen en sowieso al van een gratis verblijfplaats en local gidsen verzekerd zijn. VERY INTERESTING YES INDEED YES YES. 

* Brunchen op zaterdagochtend met bezoek uit Amsterdam.

Dat was minder, vlinder

* De nieuwe editor die WordPress me nu ineens door de strot duwt. Lekker visueel, ja, maar na een uurtje zoeken en vloeken vind ik het toch vooral beperkend as hell. Ben ik de enige die het eerder een bron van frustratie vindt dan een verbetering? I mean, ik durf al eens van job en land en haarkleur en zo te switchen, dus ik beschouw mezelf niet bepaald als iemand die een hekel heeft aan verandering tout court, maar whaddafuck was dit voor nodig?!

* Vrijdag was niet enkel de dag waarop onze buren verhuisden, maar waarop ze ook besloten om lekker alle basic regels van beschaafd burgerschap overboord te gooien en om zeven uur ’s ochtends vrolijk met boormachines en hamers in de weer te gaan. In de muur naast onze slaapkamer. I repeat: om zeven fucking uur in de ochtend. Dan maar eens vroeg naar mijn werk vertrokken. 

* Waar alle mensen met kinderen zich vervolgens vrolijk maakten om het feit dat zeven uur helemaal niet zo verschrikkelijk vroeg is, want wacht maar tot je kinderen hebt!!! Serieus: I don’t fucking care. Ik heb ze nu nog niet. Zeven uur is geen widely acknowledged ‘heerlijk-lang-uitslapen-tijdstip’. Dat jij ineens nageslacht geproduceerd hebt, betekent niet dat dergelijke universele waarheden ineens niet meer gelden. Zoals ook: zeven uur is géén acceptabel uur om in de muur te beginnen kloppen en boren als je in een appartementsgebouw in een rijhuis woont, punt. 

* Diezelfde vrijdagochtend is er overigens ook een stuk crapuul temidden het verhuisgeweld onze garage binnen geglipt om fietsen te stelen ? Mijn baby was toen gelukkig al weg, want door het geklop en geboor was ik om acht uur al naar m’n werk vertrokken. Geluk bij een ongeluk, of zoiets. Het zielige hoopje mens in kwestie heeft wel de standaard van mijn Lief z’n fiets afgebroken om daarmee andere fietssloten open te breken, maar werd op tijd betrapt door een buurman en is weggevlucht met maar één fiets. Wonen in de stad, HEERLIJK, JONGENS.

Uitkijken naar…

* De feestdagen, eigenlijk. Nu al! Zin in!

7 thoughts on “Keek op de Week #58

    1. Sure, en volgens de wet zou ik ook van 7 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds in het midden van mijn straat aan één stuk door in mijn auto mogen zitten toeteren, maar da’s alsnog asociaal en overbodig as fuck. Het boren nog een uur of 2 uitstellen, of het de avond ervoor voor 22 uur nog doen, da’s wat ik zou doen om mijn buren een beetje ontzien. En wat ik zelf als beschaafd burgerschap beschouw, in de zin van ‘gezond verstand gebruiken’ en ‘gewoon fucking normaal doen’ ?‍♀️

  1. Hier iemand die zich voortgeplant heeft en echt, ik vind dat mensen die om 7 uur lawaai staan maken een speciaal plekske in de hel verdienen. Maar misschien komt dat omdat ik een koter heb die al van bij zijn geboorte niks liever doet dan slapen (got it from his momma 😀 )
    Diene WordPress is al een paar dagen aan ’t zagen dat er nen update klaar staat… ik voel de bui al hangen. Ik blijf op ’t knopke ‘uitstellen’ duwen tot in de oneindigheid. Vaneigenst da.

  2. Ik kreeg vandaag de update maar heb ‘m nog niet uitgeprobeerd… Maar moet wel zeggen dat de oude versie er ietwat ouderwets uit ziet. Maar why fix something that isn’t broken?

    Het lijkt wel alsof je je fiets in Nederland had geparkeerd! En ik heb een hekel aan mensen die zulk soort uitspraken doen over 7 uur ’s ochtends, maar ook aan degenen die zeggen “Oh, had je file? Vertrek dan gewoon om 6 uur ’s ochtends, dan kun je zo doorrijden!” GRRRRRR.

  3. Ik heb die WordPress-update zo lang mogelijk uitgesteld en zodra ik de nieuwe editor zag heb ik de plug-in geïnstalleerd die me nog tot 2020 laat wachten met de overstap naar dat nieuwe (stomme) systeem. Tja, ik ben een gewoontedier en ik had geen zin om te gaan uit te dokteren hoe ik afbeeldingen kon toevoegen in een tekstblok. Hoera voor kerstlichtjes trouwens. Maar ik moest dus inderdaad wel wachten tot de Sint weer vertrokken was vooraleer ik ze mocht bovenhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *