Welcome to my crib, deel 2, want het is nu een andere

Weet je nog, lang geleden, toen ik jullie meenam op een halve tour van mijn toenmalige crib in Amsterdam, in wat ongetwijfeld nog steeds in jullie collectieve geheugen geprent staat als de meest waanzinnig interessante rondleiding van je leven?

Nee?

Ik ook niet. Tot ik het terugvond op deze blog. En toen dacht: tiens, ik heb nu een nieuwe crib, dus eigenlijk zou ik het eens opnieuw moeten doen. Toevallig kregen we een tijdje geleden bezoek over de vloer, waardoor we said vloer noodgedwongen nog eens moesten stofzuigen en – terwijl we dan toch bezig waren – de rest van de crib opruimen. Het ideale moment dus om foto’s te nemen voor een blogpost!

Bij deze: een nieuwe halve tour doorheen onze tweede crib! (Half, want de slaapkamer hebben jullie hier al eens gezien, de badkamer en de wc en de berging vind ik niet bijster interessant om te laten zien, de bureauruimte is alsnog niet opgeruimd geraakt.) Kortom: u mag u weer aan een geweldig professioneel rondleidingsniveau verwachten.

Wie goed heeft opgelet bij de vorige rondleiding, zal opmerken dat we onze ronde tafel hebben buiten gezwierd. Ik had het ding ooit in een kringloopwinkel op de kop getikt voor mijn allereerste studentenkamer in Haarlem (lang geleden, toen ik fresh from de Westhoek nog dacht dat Haarlem vast wel een buurt in Amsterdam was of zo). Het was oorspronkelijk een salontafel, maar mijn handige vader heeft er een eettafel van gemaakt. Hij is me in welgeteld zeven verschillende huizen van dienst geweest, maar voor de remigratie hebben we toch maar besloten om ‘m wederom naar een kringloopwinkel te brengen. Ik vind het nog steeds retegezellig, zo’n ronde tafel, maar echt efficiënt is het niet als je bezoek krijgt van meer dan twee mensen tegelijkertijd. We zijn dan maar lekker conformistisch voor een rechthoekig exemplaar gegaan.

Op de tafel: een exotische plant met een onuitspreekbare naam die ik voor mijn verjaardag heb gekregen van mijn beste vriend. Tegen de muur: een servieskast! Die heb ik nu gewoon! Like a real proper volwassen vrouwpersoon! Aaah! En op de kast: een deel van het drumstel van mijn Lief, die op een random donderdagavond besloot dat hij wel degelijk een derde drumstel in zijn leven nodig had en er dan maar prompt eentje tweedehands kocht. De rest van de onderdelen is vakkundig uit de foto gelaten maar staat dus in werkelijkheid links van de tafel lelijk en in mijn weg te wezen.

Onze woonkamer, eetkamer en keuken vormen één groot geheel. Links van de tafel staat de keuken en schuin rechtsachter (of zoiets?) is de woonkamer. Daar is niet zoveel aan veranderd, behalve dat er nu een cd-rek staat. Mijn Lief koopt namelijk nog cd’s, want in zijn hoofd is het forever 2002. Voor wie het zich na de vorige rondleiding trouwens nog afvroeg: ja, we hebben dat paarse tapijtje opnieuw gekocht, en nee, het ligt er wederom niet meer, omdat de interieurvoorkeuren van onze kat klaarblijkelijk niet ineens veranderd zijn door naar een ander land te verhuizen.

For some reason is hier nog een close-up van onze compleet niet bijzondere zitbank van de IKEA. Links is trouwens ons balkon. Dus dat.

Rechts van het cd-rek is deze kleurrijke hoek. Star Wars, Mad Men en boeken: pretty much everything I love in life. Aan de muur hangen mijn dierbaarste boeken: alle Harry Potters plus een Slytherin-versie, mijn 8 edities van Extremely Loud and Incredibly Close en alle boeken van Tom Lanoye die ik bezit. En ja, die hangen daar nog steeds dankzij MAGIC, YA FILTHY MUGGLE, MAGIC!

De vintage hipsterkoffer is sinds kort een mand voor de kat, die! er! daadwerkelijk! soms! in! ligt! De wijnkistjes aan de muur zijn gevuld met polaroids en foto’s, tickets, dat ene mini-winkelkarretje met miniflesjes alcohol dat ik in Amsterdam ook al had en waar ik stiekem nog steeds heel erge fan van ben, en geboortekaartjes, want ik ben oud en iedereen om me heen krijgt kinderen.

Ook in de categorie ‘dingen waar Talitha intens van houdt’: Amsterdam, swear words en lichtgevende eetstokjes in de vorm van light sabers.

Dit is een open keuken. Hij is heel erg wit en heel erg opgeruimd, of toch in vergelijking met de werkelijkheid right now. Meer kan ik daar verder niet over vertellen, want ik ben hier niet vaak.

Vanuit deze gang zie je de woonkamer en de wijnkistjesgang, om je een idee te geven van waar je je momenteel in godsnaam bevindt in deze digitale rondleiding der verwarring. Rechts is de voordeur, voor wie het enigszins iets kan schelen. Die linkse deur is de wc. Ook heel boeiend. De boekenplank bovenin is de grote trots van mijn Lief, die er een soort hangbrugsysteem van heeft gemaakt dat je totaal niet kan zien op de foto, dus voor zover zijn kans om hier ook eens indruk te maken met iets.

Alhoewel! Ziehier een oud kastje dat mijn Lief helemaal in zijn eentje met bloed, zweet, tranen en een schuurmachine heeft opgeknapt. Well done, you. En ja, dat is een ingelijste foto van ons twee met een stel Stormtroopers. Ja.

De andere kant van de gang leidt je naar de bureauruimte (waar, jawel, nog een drumstel prijkt!!!), de slaapkamer, de berging en de badkamer. Bovenin hangt wederom een ingenieus hangbrugboekenplankding dat nog steeds niet heel goed te zien is maar waar jullie desalniettemin ten zeerste van onder de indruk moeten zijn. Die jongen heeft zijn best gedaan, ja?!

9 thoughts on “Welcome to my crib, deel 2, want het is nu een andere

  1. Zo leuk om binnen te kijken. Jullie hebben het snel gezellig gemaakt. En laat je vriend maar weten dat ik onder de indruk ben van zijn klus-skills. Ik zou ook een keer foto’s van mijn appartement willen maken, maar ik denk dat dat best saai uitpakt. Ik heb niet eens iets aan de muur hangen.

  2. Die boekenplanken boven de deur zijn de max! En die zwevende boeken ook!
    Maar die plant naast de verwarming ik hoop echt dat die chauffage niet opstaat ? ? Ik heb die exotische plant met dat rood ooit ook gehad maar ik weet niet dat dat is met planten die iets hebben dat ook maar op een bloem lijkt, die gaan dood. En dat rood werd dus op den duur bruin. Ja. Tot zover mijn groene vingers.
    Het ziet er alleszins supergezellig uit in jullie nieuwe stekje!

    1. Onder de noemer ‘Talitha schiet na twee weken ook eens in gang om al haar reacties te beantwoorden’: ik heb net je comment voorgelezen aan mijn Lief, begeleid door de legendarische woorden ’tiens, misschien daarom dat er al drie weken keiveel blaadjes af vallen’. Groene vingers, wij, ge wilt het niet weten. Bij deze ga ik ’t nooit meer doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *