Keek op de Week #57

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Op werk zitten we in een pitch met een redelijk strakke deadline, waardoor het de hele week alle hens aan dek was en ik drie volle dagen eigenlijk alleen maar zat te brainstormen, whiteboards volkladden, ideeën in de vuilnisbak gooien en from scratch beginnen, zuchtend op de vloer liggen en hardop random associaties maken met iets wat de art director net zei en me vaagweg deed denken aan een reclamecampagne van een willekeurig merk van vijf jaar geleden, of was het gewoon iets wat iemand ooit vertelde tijdens een dronken vrijdagmiddagborrel, enfin, je weet wel, met die slogan en die teddybeer en die lasers, toch?!? Het was máánden geleden dat ik nog eens in een pitch zat en er zijn werkelijk weinig dingen die ik zo graag doe. Heerlijk!

* Boerenkoolstamppot met rookworst for dinner <3

* Ik was op de housewarming van een collega en ik heb ongeveer zeventien keer verklaard dat ik, later als ik groot ben, ook zo’n huis wil. (En bij het zien van de immens goed gevulde schoenenkast dat, aja, ik toevallig ook schoenmaat 36/37 heb.) #kaboutervoetenforlife

* Inmiddels ook al goed gevuld, dankzij Black Friday: de ruimte onder onze kerstboom. Al onze cadeautjes (voor elkaar) liggen er al en ik ben excited as fuck want het grootste pakje is voor mij, yassss!!!

* Bovendien was mijn Lief zo overmoedig overtuigd van zijn gelijk in een banaal welles-nietes-gesprek (over het dakterras van wijlen de V&D in Amsterdam en of we daar ooit al hadden gezeten) dat hij prompt een weddenschap afsloot voor een extra kerstcadeautje. Spoiler: er zat nooit een dakterras op de V&D in Amsterdam. We hebben er dan ook nooit gezeten. Extra pakje in the pocket, ‘T ZAL WEL ZIJN!

* Onverwachts vermeld worden in een post over de leukste Belgische bloggers door Gids voor het Zuiden en blij zijn dat er eindelijk eens iemand anders dan ikzelf zegt dat ik hilarisch ben. IK ROEP DAT AL JAREN I MEAN KIJK EENS WAT VOOR QUALITY CONTENT HIER ALTIJD VERSCHIJNT ALSTUBLIEFT ZEG. (Mocht er ook nog een lijst komen met Belgische bloggers die te pas en te onpas virtueel schreeuwen in blogposts, Shirley, holla at a Belgische girl in Borgerhout.)

* Vrijdagavond urban millennial as fuck zijn en een Poppy nemen naar de IKEA voor niks meer en niks minder dan 1) een wasmand, 2) goedkoop avondeten en 3) een uitstapje met ons twee na een drukke week waarin we elkaar amper hebben gezien maar waarna we ook te moe waren om iets deftiger date-igs te doen dan wat rondslenteren in een gigantische winkel vol dingen die we niet nodig hebben maar toch willen. Ik zweer u dat ik ooit wel cool ben geweest, al kan ik het me zelf ook niet zo helder meer voor de geest halen. Maar ’t schijnt.

* Zaterdag kwamen mijn jeugdvriend(inn)en uit de bakermat langs in Antwerpen en dat was heel erg fijn. We zien elkaar niet heel vaak, maar ik geniet er toch altijd keihard van. Het is zo’n groepje waarbij het nooit voelt alsof het al drie maanden geleden is, weetwel? Na de lunch bij ons thuis en de obligatoire tour door het appartement (inclusief mijn inmiddels tot op de draad versleten grapjes over de ultieme vrijheid van eindelijk aan beide kanten van het bed kunnen uitstappen, deuren helemaal kunnen openen en mekaar zelfs af en toe een keertje kwijt zijn door de verdubbelde woonoppervlakte t.o.v. onze Amsterdamse schoendoos, HAHAhaha) trokken we de stad in voor death by chocolate bij Quetzal. De kerstmarkt stond wel al op de Grote Markt maar was helaas nog niet open *rolls eyes at al die niet-Westhoekers die wachten tot na Sinterklaas*. BIJ ONS IS DIE AL LANG GEWEEST DUS GEEF ME GLUHWEIN!!! Enfin, dan maar drankjes gedaan in De Muze en ’s avonds nog een pizza party gehouden bij ons thuis.

* En dan ook nog met z’n allen de heruitzending van Throwback Thursday in het Sportpladijs meepikken op Ketnet, want forever relevant.

* Genieten van een luie zondag naast de kerstboom, beseffen dat ik door het overaanbod aan series op Netflix eigenlijk nooit echt meer films kijk en dan maar meteen de hele trilogie van The Maze Runner erdoor jagen vanonder mijn dekentje op de bank. Want hey, ‘luie zondag’ geldt ook voor mijn hersenen vandaag.

Dat was minder, vlinder

* Pas na het parkeren van de Poppy ontdekken dat de IKEA niet in de home zone ligt. Ook pas dan ontdekken dat er überhaupt zoiets bestaat als een home zone. Blijkt dat je dan oók moet betalen voor de tijd dat je geparkeerd staat. Letterlijke time is money dus.

* Door de pitch moest ik bijna elke dag op ons kantoor in Brussel doorbrengen. Weer een pak minder slaap dus deze week.

* De dag dat de Gele Hesjes besloten om lekker marginaal de halve stad in de fik te steken was gelukkig de enige dag dat ik niét met een collega carpoolde naar Brussel, maar met de trein was gekomen. Ik kon dus redelijk probleemloos terug naar huis vrijdag, maar heb redelijk erge verhalen gehoord van collega’s die twee uur vaststonden tussen rellende betogers die auto’s bekrasten en met stenen bekogelden. Bah.

Uitkijken naar…

* Honestly, hopelijk wat meer tijd/energie/levenslust als ik ’s avonds na werk thuiskom. Er zijn zoveel dingen waar ik dezer dagen graag tijd in wil steken, maar als puntje bij paaltje komt plof ik toch meteen op de bank voor Netflix en chill.

6 thoughts on “Keek op de Week #57

  1. Hilariteit gaat nooit onopgemerkt voorbij. Leuk dat je weer bezig was met een pitch, hopelijk met goed eindresultaat. Ik heb de meeste kerstcadeaus ook al binnen (en een aantal zitten vast in een circuit van vertraging van PostNL). Het enige dat echt ontbreekt, is inpakpapier in kerstthema, dus dat ga ik binnenkort maar eens regelen.

    1. In België kan je inpakpapier kopen voor de Warmste Week! Ziet er heel mooi uit en je steunt er meteen een goed doel mee 🙂 (Karmapunten voor Talitha +100)

  2. Dat van die pitch klinkt ZALIG. Het doet deugd als je je zo kan smijten in je werk hé 🙂 Ik duim mee voor wat meer me-time. Hebben we daar niet allemaal nood aan hé?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *