Keek op de Week #56

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Voor werk moest ik twee dagen naar Brussel voor een opleiding Strategic Thinking. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, want 1) ik ben geen strateeg en ambieer dat ook niet, en 2) ik heb niet zo’n positieve ervaringen met opleidingen voor werk. Vaak blijkt het toch niet meer te zijn dan een hoop open deuren intrappen en wat Powerpointjes aflezen. Deze cursus was echter verbazingwekkend leuk, interessant en nuttig. Heel wat bijgeleerd van een extreem indrukwekkende Britse advertising boss lady, die bovendien heerlijk direct en sarcastisch was. Helemaal mijn ding dus!

* Er was bovendien heel veel gratis eten op de opleiding. Er stond zelfs een mini-ontbijtbuffetje ’s ochtends <3

* Ik kreeg een bijzonder leuk pakketje van Irene in de bus, bomvol cadeautjes. Nagellak! Gezichtsmasker! Glitterkousen!

* Door mijn drukke opleidingsdagen midden in de week was het naar mijn gevoel ineens, bam, compleet onverwachts al vrijdag. Ook wel eens tof.

* Kerstcadeautjes op de kop tikken dankzij Black Friday! En een deftig strijkijzer, want zo verschrikkelijk rock ’n roll ben ik wel.

* Eindelijk nog eens naar Amsterdam op zaterdag, al was het maar voor een dagje. Het was er bitterkoud en grijs en weer propvol toeristen, maar verdomme, wat voelde het toch weer als thuiskomen. Drop mij daar vijf minuten en ik loop er alweer rond alsof ik nooit verhuisd ben. Het was met ontbijten in mijn go-to koffiebar om de hoek van mijn oude huis (en een beetje traantjes in de ogen toen ik voorbij onze straat liep, want ik ben een seut), lekker doelloos slenteren door de stad, toeristenfoto’s nemen van de grachten, koffie drinken met vrienden en ’s avonds eindelijk weer eens de beste pizza van de wereld vreten. Om vervolgens netjes op tijd weer bij het station te zijn dankzij Uber. HINT, STAD ANTWERPEN, DIKKE VETTE HINT. #thepeopleneeduber #oftochpeoplegenaamdmezelve

* We beleven een dure maand (en het is nog niet eens december, hahahahakomthelemaalgoedhahahahkillmenow), dus namen we de Flixbus naar Amsterdam in plaats van de inmiddels belachelijk duur geworden trein. En die was zowel ’s ochtends als ’s avonds voor de eerste keer in mijn leven perfect op tijd. Er zaten bovendien geen zatte toeristen in, geen huilende baby’s, geen tieners die wanhopig stoer wilden doen met keiharde rap uit Bluetooth-boxjes, er hing slechts een vaag wietgeurtje en de wc was zowaar schoon. It’s the little things, I tell ya!

* Ik kocht een verpakkingsvrije shampoo bar bij Lush en mijn haar is superzacht, schoon en ruikt heerlijk. En vooral: ik voorkom extra plastic afval. Topspul!

* Ik heb, geheel tegen de wil van mijn Lief in, de kerstboom al voor 6 december gezet EN IK BEN ZO BLIJ.

* Na een vermoeiende week vol slaapgebrek kon ik zondag eindelijk eens uitslapen en de rest van de dag chillen op de bank.

Dat was minder, vlinder

* Maandag heb ik per ongeluk mijn thuiswerkend Lief opgesloten. Ik had namelijk zijn sleutels meegenomen ’s ochtends, terwijl mijn eigen sleutels al in mijn jaszak zaten, én puur op automatische piloot ook de voordeur op slot gedaan. Had ik pas door toen hij me halverwege de ochtend belde, omdat hij de postbode die een pakketje kwam afleveren door de intercom moest vertellen dat ze het bij de deur moest leggen, omdat zijn vriendin hem had opgesloten. Ben dan ’s middags toch maar even naar huis gefietst om hem te bevrijden, het schaap.

* Door twee opleidingsdagen in Brussel en een slechte donderdagnacht en een vroege zaterdagochtend voor de Flixbus had ik nogal een slaaptekort deze week. Met een paar avonden bonkende hoofdpijn tot gevolg.

* Donderdag was ik een half uur eerder klaar met de opleiding dan verwacht, dus ik verheugde me al op een keertje vroeg thuis zijn. Dat was echter buiten de NMBS gerekend, waardoor ik in totaal 2,5 uur over de reis van Brussel Centraal naar Antwerpen heb gedaan. ZO BLIJ dat ik maar vijf minuten fietsen van mijn werk woon, y’all. Ik snap niet hoe pendelaars dat heelder dagen volhouden.

* Amsterdamse grachten plus witte Vans plus hondenkak.

* Maar één dagje in Amsterdam kunnen doorbrengen en daardoor heel veel mensen niét kunnen zien.

Uitkijken naar…

* Mijn jeugdvriendinnen komen zaterdag op bezoek!

9 thoughts on “Keek op de Week #56

  1. Ik heb de laatste tijd de Flixbus helemaal ontdekt. Ik leen(de) vaak de auto van mijn moeder (#unsuccesfuladulting), maar nu ik naar Antwerpen ga in plaats van naar Leuven, is Flixbus best chill. Het publiek in de bus is altijd anders en verrassend. De buschauffeurs leveren soms gratis cabaret erbij, haha. Tot nu toe heb ik nog geen vertraging gehad en voor die prijs kan ik zelfs niet tanken in België. Over de prijs van de trein wil ik het niet eens hebben :’)

    1. Afgelopen zomer heb ik er een paar keer gebruik van gemaakt en toen was het elke keer vertraging en overlast van andere passagiers, ugh. Het trekt ook een bepaald soort reizigers aan natuurlijk, zeker richting Amsterdam. Maar nu de zomervakantie voorbij is, lijkt het beter te gaan!

  2. Awel ik zou de kerstboom ook al zetten maar wij hebben dat ding in zo’n pakket besteld met allemaal extra goodies zoals een raclettestel en een soepmaker en we kunnen er pas de 7e om 🙁 En ik vraag mezelf soms ook af hoe ik het pendelen volhoud. Vanochtend was mijn trein naar Brussel afgeschaft.

  3. Je hebt zo hard gelijk over dat pendelen! Ik deed het vier jaar tussen Leuven en Brussel en meerdere keren per week kreeg ik te maken met lange vertragingen of afgeschafte treinden. De. Hel. Zo blij dus dat ik nu gewoon tien minuutjes moet fietsen – al klaag ik daar ook genoeg over haha, want te koud, te veel bergop of tegenwind.

  4. Ik heb dus braaf zitten aftellen tot 6 december want op zich super stom is vermits die mens hier al jaren niet meer langskomt. Al kreeg ik dit jaar wel een neefje cadeau dus misschien apprecieert hij het dan toch dat ik elk jaar wacht met het bovenhalen van de kerstversiering tot hij terug naar Spanje is vertrokken.

    Hopelijk had je leesvoer bij tijdens die rampzalige treinreis. Die Wet van Murphy zou er immers voor kunnen zorgen dat je dan die dag net ook nog eens je boek thuis bent vergeten. Of je vriend opsluit. Want dat kan blijkbaar ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *