Keek op de week #75

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Met mijn moeder de slappe lach krijgen bij mijn oma. Mijn oma is namelijk niet echt een doorsnee oma. Ze bereikt over enkele maanden de gezegende leeftijd van 95 jaar op deze aardbol, maar kan nog altijd legendarische uitspraken uit haar mouw schudden. Zoals bijvoorbeeld, en ik citeer haar letterlijk, over de cover van Dag Allemaal waar Annie Geeraerts (93) op prijkt: “Waarom moeten ze die nu op de voorkant van de boeksjes zetten, wie wil er daar nog naar kijken, zulk een oude mette?” Mijn oma pest ook graag stagiaires door te doen alsof ze ongelofelijk geschoffeerd is door whatever ze tegen haar zeggen. Mijn oma is een beetje een rebel.

* Grease was op tv en ook al ben ik geen musicalliefhebber, die musical kan ik wel liefhebben, al is het maar omdat ik ‘m altijd met mijn mama bekijk. Bonuspunt: mijn Lief was niet thuis en kon dus ook niet zagen over het feit dat ik naar een musical kijk.

* Ik ging naar de huisarts met het vermoeden dat alle vage voedselvergiftigingen die ik de afgelopen vier á vijf jaar heb gehad misschien weleens eerder migraine-aanvallen kunnen zijn. En hij bevestigde dat. Het feit dat ik twee keer per jaar last heb van migraine is natuurlijk geen highlight, maar weten wát het is en er nu ook (hopelijk goed werkende) medicatie voor hebben, is dat zeker wel.

* Spaghetti bij Kapitein Zeppos. Altijd goed.

* Vriendin L. eindelijk nog eens zien en dat dan nog in een hippe koffiebar in Kortrijk waar ik popcorn latte macchiato kon drinken. Trouwe lezers van deze blog weten dat koffie met veel melk + gekke smaakjessuikerbrol + popcorn = the way to my heart. 

* Ik kocht ondergoed met Harry Potter-print en ja, ik word deze maand 28 jaar en nee, dit telt niet als eenderdevanjelifecrisis.

* Ik kocht ook ondergoed met popcornprint, want popcorn.

* Wij aten boerenkoolstamppot met rookworst want het was koud en donker buiten en als er één ding is dat ik in al die jaren in Nederland heb geleerd, is het wel dat je dan boerenkoolstamppot met rookworst moet eten.

* Beseffen dat ik heel wat mensen al een tijdje niet heb gezien en die meteen een berichtje sturen om daar wat aan te doen. Dit in plaats van het heel erg te vinden, maar het toch uitstellen en dan drie maand later ineens op zoek moeten gaan naar het sociaal leven dat ik ooit in een ver verleden had. (Andere mensen die ik al een tijdje niet heb gezien: hit me up!)

Dat was minder, vlinder

* Dinsdagochtend was het zo extreem hard aan het regenen en zo enorm zwaarbewolkt in Antwerpen dat het leek alsof we midden in de nacht naar ons werk vertrokken. Rijden was ook allesbehalve aangenaam: het was net alsof er elke 10 seconden een volle emmer water op onze voorruit werd leeggegooid.

* Pannenkoeken bakken en falen.

* Ineens bericht krijgen van de nieuwe huurders van ons oude appartement in Amsterdam dat er een brief van een incassobureau is aangekomen op mijn naam. Oftewel: deel 587 in de serie ‘Talitha krijgt bijzonder onaangename en acute stress-veroorzakende post’. Blijkt er iets misgegaan te zijn bij het overzetten van een tijdschriftabonnement van NL naar BE. Blijkt ook: de nieuwe huurders hebben meer dan een jaar lang lekker gratis tijdschriften gekregen en daar niks over gezegd, terwijl ze ook de bijhorende factuur van enkele maanden geleden vakkundig negeerden. Heerlijk potje bullshit waar ik deze week weer met allerhande al dan niet deskundige mensen aan de telefoon over mag onderhandelen.

Uitkijken naar…

* The Book of Mormon in Carré! En dus ook weer een dagje Amsterdam <3

5 thoughts on “Keek op de week #75

  1. Okeee, dat is kut dat ze niets (inclusief de factuur) doorsturen, totdat je een incassobureau op je dak hebt. Veel succes, hopelijk krijg je dat opgelost deze week. Zo’n soort regenbui had ik denk ik toen ik dinsdagavond van Utrecht naar Antwerpen wilde rijden, ik ben uiteindelijk bij mijn moeder blijven slapen :’)

  2. Zalig dat je oma nog zoveel humor heeft :). En euh popcornprint ondergoed hoe cool is dat! Wil ik ook wel! Ik zou gewoon naar de cinema gaan om lekkere popcorn te kunnen eten. Heb ondertussen wel al geleerd dat een grote Kinepolis popcorn te groot is! Speciaal om mezelf daaraan te herinneren een notitie gemaakt in mijn GSM en mijn lief verplicht om me daar bij elk cinema bezoek naar te laten kijken want ik zou hem anders toch niet willen geloven. Popcorn is life!

  3. Een vriendin deelde onlangs op Instagram een Grease-meme waardoor ik me er nu wanneer ik mijn pillendoosjes voor een hele week aan het vullen ben op betrap dat ik “I’ve got pills, they’re multiplying” aan het zingen ben. Dat gaat weer een eeuwigheid blijven hangen hé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *