Keek op de week, weken, weet ik veel eigenlijk

Alsof iemand nog weet welke dag van welke maand het precies is. I gave up on that a few weeks ago, samen met heelder dagen skinny jeans dragen en meer lichaamsbeweging krijgen dan ongeveer 15 keer per dag de trap op en af lopen. Also: waarom heb ik zoveel hakken? Hoezo is onze maatschappij niet ingesteld op 24/7 functioneren in pantoffels? Ik denk dat we met z’n allen een pak blijere mensen zouden zijn, y’all.

Anyway. Omdat ik de voorbije tijd ongeveer even vaak dingen niet als wel heb gedaan, besloot ik dat allemaal maar eens op een rijtje te zetten op precies die manier. Want te hard nadenken over mijn blogposts, daar doe ik niet aan.

Dingen die ik de voorbije tijd wel heb gedaan

* Werken als vanouds, want er stroomt gelukkig nog heel wat werk binnen. Het is weliswaar niet meer zoals before met een mooie deadline van drie weken later, maar eerder in de trant van ‘ja, we hebben iets bedacht voor de editie van morgen, dus kan je het gisteren al af hebben, would be great, ok doei’. Maar hey, ik ben blij.

* In de zon gezeten op de zulle. Waarmee ik eigenlijk de trapjes en de drempels voor ons huis bedoel, maar ik vind zulle gewoon zo’n heerlijk West-Vlaams woord en ik ben nu eenmaal druk bezig met herinburgeringspuntjes verdienen in de bakermat, dus laat mij. Ons eufemistisch benoemd ‘stadstuintje’ heeft precies nul minuten direct zonlicht per dag, dus op de absurd warme dagen heb ik alle gêne overboord gegooid en de tuinstoelen gewoon voor de voordeur gezwierd. Drankje, zonnebrandcrème en tijdschriftje dabei. En gewoon keihard negeren dat ik basically omaatjesgewijs op een stoel op straat zit te chillen.

* Elke vrijdagavond naar een Harry Potterfilm op VIER gekeken en me luidkeels geërgerd aan alles wat niet precies is zoals in de boeken, wat nu eenmaal een van mijn favoriete en meest irritante hobby’s is. Het feit dat ik de boeken momenteel voor de 765ste keer herlees, helpt enorm bij het specificeren van de verwensingen die ik richting de tv schreeuw. Vraag maar aan mijn Lief! (Grapje, die vlucht elke vrijdag standaard twee verdiepingen hoger in huis om van me af te zijn.)

* Paaschocolade gegeten. Oh, zoveel paaschocolade gegeten. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar in quarantaine dus blijkbaar wel, en nu heb ik elke week puisten.

* De ramen gewassen.

* Daarvoor een automatische ramenwasser gekocht want HAHAHAHaha alsof ik dat ooit zelf zou doen?

* In de Flair gestaan met een artikel en er meteen een Boomerang van gemaakt om eindelijk aan de mensheid te kunnen laten zien dat ik wel degelijk schrijf for money en niet gewoon lui en werkloos ben en doe alsof.

* Dat ook wel een beetje spannend gevonden, omdat ik schreef over mijn rijangst en hoe ik vorig jaar als persoonlijke rockbottom er soort van voor heb gezorgd dat de hele rechterrijstrook van de ring van Antwerpen werd afgesloten door de federale politie omdat ik anders niet thuis kon geraken. (Ja, jongens, dat is een verhaal.) En me afgevraagd hoeveel mensen het zouden lezen en me echt een ongelofelijke kalle zouden vinden, want iedereen en z’n moeder rijdt toch twaalf keer per dag alle ringen van Brussel op en af, no sweat?!

* Een heel leuke reeks met 11 interviews met bekende en minder bekende mensen gemaakt voor de Krant van West-Vlaanderen en het zo jammer gevonden dat niemand buiten de provincie (of onder de 45 jaar) dat leest, want ’t IS ECHT HEEL LEUK I SWEAR. Maar ja.

* Boos gekeken naar mensen in supermarkten die anderhalve meter blijkbaar verwarren met anderhalve centimeter.

* Boos gekeken naar de hordes hysterische boomers die hun winkelkarren volproppen met alles wat maar enigszins hamsterbaar is, maar dan wel vrolijk in de supermarkt lopen te hoesten in hun handen en werkelijk anything binnen handbereik aanraken (maar alsnog niet kopen, want ja, geen plaats meer bij al dat wc-papier).

* Boos gekeken naar mensen die stemmen op partijen die het socialezekerheidssysteem en de zorgsector al jarenlang uithollen, maar dan wel op woensdagavond een beetje leuk staan klappen in hun ramen. Hebben de zorgkundigen geen zak aan, Martine, en ’t zou ook tof zijn als je soms eens een pot pastasaus zou laten staan zodat ze ook nog wat te vreten hebben na een lange dag mensenlevens redden. (Enfin ja, in mijn hoofd boos gekeken, vooral, want ik weet natuurlijk niet op wie ze stemmen, maar ik heb wel donkerbruine vermoedens.)

* Boos gekeken naar mensen in het algemeen, eigenlijk.

* Verder op zich wel vrolijk geweest. Ik ondervind geen mentale moeilijkheden door de situatie en ben niet per se bang, omdat ik weet dat ikzelf alle richtlijnen netjes opvolg en geen complete randdebiel ben. Ik vind het allemaal best saai, elke dag thuis zitten en zo, maar verder gaat het prima.

* Mijn oma (die in een bejaardentehuis woont) MTV Cribsgewijs in een video een rondleiding door ons huis gegeven. Vervolgens een video teruggekregen waarin ze extreem aandoenlijk volledig in de war was door het concept ‘praten tegen een scherm dat je blijkbaar ook filmt’, want met haar 95 jaar is het hele fenomeen that is the interwebz nogal abstract.

* Geknuffeld met mijn katjes want ERMAGERD LOOK AT THEM

Dingen die ik de voorbije tijd niet heb gedaan

* Elke dag pilates, zoals ik nochtans elke dag plechtig aan mijn lijf beloof. Ik doe het wel ~soms~ en da’s ook al wat. Met dank aan Shirley en haar linkje naar het YouTube-kanaal van haar voormalige pilateslerares.

* Heel Instagram mijn home office laten zien, zoals ongeveer elke andere werkende mens op de eerste maandag van de officiële quarantaine per se moest doen. Want neen, ik had werkelijk nog nooit in m’n leven een laptop op een stapel boeken met een preciés goed gepositioneerde koffiemok op een eetkamertafel gezien, neen. Had ik gelukkig wel bizar veel behoefte aan, dus ik ben blij dat ik er op 24 uur tijd een dikke 789 heb zien voorbijkomen. Much appreciated. Kunnen we nu allemaal gewoon gewend geraken aan het concept ’thuis werken’ en niet doen alsof het ’t zotste is sinds sliced bread?

* Het eenjarige bestaan van de Book Bitches, oftewel mijn onnavolgbare boekenclub in Antwerpen, gevierd met books & brunch in het exotische Kortrijk, zoals we gepland hadden.

* Het boek voor said boekenclub gelezen. Hadden we echt al maanden geleden afgesproken, maar Harry Potter telt nu eenmaal veel bladzijdes, oké?

* Frietkotfrietjes gegeten. Mijn Lief houdt niet van frietjes halen, omdat ze dan niet extreem kraakvers zijn. 🙁

* Wc-papier gekocht. Gewoon, uit principe, ook al zag ik de voorraad elke dag een beetje meer slinken. Maar ik wilde gewoon niet een van ‘die mensen’ zijn. En toen hadden we er echt echt echt wel nodig, dus moest ik er vandaag kopen en ik schaamde me al bij voorbaat. Bleek het hele rek leeg te zijn, behalve de ecologische versie, want zelfs tijdens een globale pandemie met bijhorende hamsterhysterie moet de Vlaming niet weten van anything dat ook maar een béétje goed voor het milieu zou kunnen zijn. GEEN HIPPIESCHIJTPAPIER IN MIJN SUV, LINDA!

* In real life vaak gezaagd over dingen, omdat dat nu eenmaal alleen nog maar kan tegen mijn Lief en ik toch ook wel wil dat die me nog een béétje tof vindt hierna. Dus doe ik het nu maar hier.

Valt het op?

9 thoughts on “Keek op de week, weken, weet ik veel eigenlijk

 1. Je hébt nu trappen in huis, dus dat zorgt ongetwijfeld voor meer lichaamsbeweging dan voorheen. Leuk dat ik je geïnspireerd heb met pilates, of in ieder geval op de link heb laten klikken ? Ik heb 3x een les gedaan in deze 5 weken. Niet heel indrukwekkend, maar het zijn 3 lessen meer dan in de periode hiervoor, haha.

 2. Wtf is een automatische ramenwasser en ik wil dat ook??? Grappig dat jullie frietjes eten in ’t frituur zelf. Wij doen dat alleen aan zee (want te ver van het appartement). En ik snap je rijangst wel een beetje! Het probleem bij mij is dat ik vaak lange periodes niet rij, en dan moet ik er elke keer toch weer wat aan wennen. Nu moet ik ook met de auto van mijn lief rijden en die vind ik al helemaal vreselijk (maar dat mag ik nooit tegen hem zeggen want dan is ’t af hehe).

 3. Over die rijangst: ik kan u geruststellen. Ik durf niet te rijden (dat roze papiertje heb ik hoor), mijn zus doet geen autostrades en mijn mama geen autosnelwegen of wegen die ze niet kent of te druk vindt,… ?

 4. Wtf is een automatische ramenwasser en ik wil dat ook??? En haha, grappig dat jullie frietjes in ’t frituur eten. Dat doen wij alleen aan zee, want te ver van ’t appartement. Haha amai, weken geen frietjes eten. Daar zou ik pas boos van beginnen kijken hehe.

  1. Hahaha oké misschien doet ‘automatisch’ het iets te veel klinken alsof het een zotte robot is die je ramen wast terwijl je binnen Netflix zit te kijken. Is ’t helaas niet, maar wel een elektronisch ding dat zeep + trekker + droger combineert waardoor het echt massa’s snel vooruit gaat. Google maar es ?

 5. Moh, ik zie je daar nu echt wel zitten op die zulle ? Na deze crisis kom ik mij der eens bij zetten voor ne koffie en een klapke. Ik zal een taartje meebrengen (ja, ik heb mezelf zonet uitgenodigd). En ja, dat verhaal over de Antwerpse Ring wil ik lezen/horen ?

   1. Dat van dat stemmen klopt helemaal. In mijn heel nabije omgeving ook mensen die (helaas) erg rechts stemmen en die nu hun bewondering voor de zorg uiten :/ maar helaas niet beseffen dat ze in het verleden en in de toekomst weer zullen stemmen op partijen die de zorg fnuiken. Ik stoor me daar echt aan want werk zelf in de zorg…

 6. Valt het op? … Dat de Harry Potter verfilmingen niet overeenkomen met de boeken? Ja, dat valt super hard op. Daar bestaat geen twijfel over. Dat andere? Nee hoor, totaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *