Currently #9

Wat ik de laatste tijd zoal heb…

Gelezen

* Origin van Dan Brown en ik vond het eigenlijk wel een fijn boek. Ik had al na een kwart van het boek door wat er aan de hand was, though, maar dat kon de pret niet bederven. Altijd leuk om gekke historische feitjes bij te leren en om uitgebreide beschrijvingen te lezen over gebouwen en projecten die echt bestaan, ook al schrijft Brown altijd alleen maar dezelfde soort verhaallijnen, personages en purple prose.

* Het meest herkenbare en ware (hoewel satirische) artikel over young creatives in Amsterdam ooit. Want ja, zo praat iedereen om mij heen. (En oké, een paar uitdrukkingen kun je ook weleens uit mijn mond horen komen, ja.)

* Dat ik uit ‘Leper’ kom, blijkbaar. (Wel cool om dit superlokale bier te spotten in een Amsterdamse groothandel!)

Gezien

* De kerstspecial van Doctor Who!!! Met de nieuwe Doctor!!! Die een vrouw is!!! Uit Broadchurch!!! Aaaahh!!!

* En ook: de kerstspecial van Call the Midwife. Om de een of andere reden blijf ik genieten van deze serie, ook al bestaat bijna elke aflevering voor 10% uit chagrijnige nonnen, 5% demente nonnen, 20% chagrijnige Britse paupers, 10% lieve adorable Britse paupers, 50% bloederige bevallingen waarbij every single time moord en brand geschreeuwd en gehuild wordt, en 5% geweldige make-up/haar/outfits van Trixie. Ik snap ook niet zo goed waarom ik het tof vind, maar het is zo.

* Alle openhaardvideo’s die er ooit op YouTube geplaatst zijn, omdat ik in december het lumineuze idee had om alleen nog maar die af te spelen op de gigantische flatscreen aan de muur van ons kantoor.

* Dat alle cool hipster kids in Amsterdam keihard hun swag gebaseerd hebben op die van mij in 1993.

Gehoord

* Kerstmuziek. ’t Is goed geweest nu.

Gegeten

* Zelfgemaakte cheesecake met frambozen op oudejaarsnacht! Maar de foto hou ik voor mijn zondagse Keek-op-de-Week-taart.

* Heel veel gratis proefhapjes tijdens onze boodschappentocht voor het kerstdiner in de Sligro a.k.a. de allerbeste winkel ooit want heel veel gratis proefhapjes altijd.

Blije mensen in de Sligro

Te veel gedaan

* Gratis proefhapjes gegeten in de Sligro.

* Maar ook: eten gekocht in de Sligro. Krankzinnig veel te veel. So it’s all good.

Te weinig gedaan

* Wederom: yoga. Mijn lessen zijn nu eenmaal in het weekend en ik was onverwachts wel vaak in België tijdens de weekends in december. Of ik had Belgisch bezoek. En ook januari lijkt niet heel geweldig te zullen zijn op dat vlak.

* Geslapen, want hoesten en irritante buren en ja, ik weet niet, ik val ook gewoon minder snel en makkelijk in slaap de laatste tijd. Sucks balls.

Gepland

* Twee tripjes naar België deze maand. Da’s redelijk prijzig en vermoeiend, maar ook wel fijn, want we gaan naar een verjaardagsfeestje en een bruiloft.

5 thoughts on “Currently #9

  1. Ik lees Dan Brown ook echt graag, ook al is het exact zoals je zegt, haha. Super voorspelbaar (want de onvoorspelbare goedzak heeft het gedaan), maar eigenlijk wel leuk om iets op te steken terwijl je gewoon aan het lezen bent! En oeh, een bruiloft, veel plezier! Is echt al zo lang geleden, en de volgende wordt waarschijnlijk ook echt pas de mijne of zo, haha!

    1. Haha, wij hebben juist beslist dat dit onze laatste keer in a long time wordt! Beetje overkill gehad. En zo leuk zijn Vlaamse bruiloften nu ook niet, eigenlijk. Meestal heel traag en cliché. De bruiloft waar we in de VS heengingen was wel ECHT supertof! Maar verder, meh. We moeten ook wel vaak naar bruiloften van mensen die wij wel goed kennen, maar waar we dan niet veel gemeenschappelijke vrienden mee hebben. En dan is zo’n bruiloft van een halve dag wel écht superlang en al helemaal niet zo interessant. Plus: ook wel redelijk duur, altijd enveloppen moeten geven enzo. Dus wij gaan voortaan wat selectiever om met de uitnodigingen 😉

  2. Ik kreeg een keel- en oorontsteking cadeau op nieuwjaarsdag. Die heeft blijkbaar mooi zitten wachten tot oudejaar achter de rug was om dan volop uit te breken én het jaar zo meteen fijn in te zetten. Eigenlijk verwacht ik de eerst volgende keer dat ik op een weegschaal durf te stappen gewichtsverlies te zien. Dat kan gewoon niet anders gezien de hoeveelheid snot die je blijkbaar kan kwijtspelen op enkele dagen tijd. Ging afvallen maar even vlotjes. Dat zou (in mijn geval alleszins) echt zo geweldig zijn. De sexy hese stem compenseert jammer genoeg niet al dat onelegante gesnotter. Toch maar geen Phoebeke doen dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *