Keek op de Week #14

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Met oud en nieuw bleef ons nichtje (het peetkindje van mijn Lief) logeren bij ons. Of ja, bij mijn ouders, want daar logeren wijzelf als we in het land zijn. Het was erg vermoeiend maar ook absoluut erg fijn, zeker toen ik ineens haar allerfavorietstelievelingspersoon in de hele wereld bleek te zijn. Dat ik haar daardoor ook de hele avond en ochtend doorheen het huis moest rondzeulen op mijn arm, was ietsje minder. Een tweejarige peuter in huis hebben blijkt dus een highly intensive biceps-training te zijn, weer wat bijgeleerd!

* Mijn vader en ik, die allebei nooit koken en dat niet goed kunnen en dat ook niet graag doen, hadden om de een of andere reden samen de taak opgepakt om een cheesecake te maken voor oudjaar. En hij was niet mislukt! Oké, hij was ook niet echt lekker, maar wel eetbaar én zag er Instagrammable uit and that counts as a win for me.

* Er kwamen vrienden langs en deze keer heb ik wél weer gewonnen met Cards Against Humanity, zoals het hoort.

* Ik had een heel fijn etentje met mijn oudste Nederlandse vriendinnetje die ik jammer genoeg niet heel vaak meer zie. Want wij zijn drukke millennials en zo. En er staat zoveel op Netflix.

* We brachten vandaag voor de eerste keer in redelijk lange tijd weer eens een bezoekje aan het kattencafé in onze buurt, samen met twee andere kattenmensen. Katten, latte en de allerbeste red velvet van de hele wijde wereld: meer heb ik niet nodig om gelukkig te zijn, y’all.

* Ik ben een van de mensen die de nieuwe service van bol.com mag uittesten, waarbij ze retourpakketjes thuis komen ophalen. En ik had een retourpakketje! En ik moest zelf niet de deur uit om naar een postpunt te lopen! Hoezee!

* Ik kreeg eindelijk mijn laatste kerstcadeautje van mijn Lief – waarvoor dank, DHL. De totale haul: een Saban Power Rangers shirt, The Wolf Among Us van Telltale en een Death Star-handtas. Mijn Lief, he knows me well.

Dat was minder, vlinder

* Mijn lekker handig thuis opgehaalde retourpakketje kwam de dag daarna alweer bij ons thuis aan, omdat ik het adreslabel aan de andere kant van de doos had gekleefd in plaats van over het oude adreslabel, zoals een normaal persoon met een normaal intelligentieniveau zou doen.

* Ik vertrok vorige week naar België met een beginnende verkoudheid en keerde terug naar Nederland zonder stem en mét een flinke keelontsteking. Hardnekkig gevalletje, zo blijkt, want as we speak (meer dan een week later), ben ik nog steeds niet helemaal gezond.

* Dinsdag had ik m’n stem al voor de helft terug en dus waagde ik het toch maar om naar werk te gaan. Met het idee: als ik me écht heel ziek voel in de loop van de dag, ga ik naar huis. Wat bleek: ik voelde me na de middag écht heel ziek. Helaas ben ik de enige copywriter en zat de enige persoon die mij kan vervangen zelf ziek thuis. En dus heb ik het maar uitgezweet op kantoor.

* Een van onze buren is een heel sociale jongen die graag feestjes heeft. Dikke prima, ware het niet dat hij de onhebbelijke gewoonte heeft om dat altijd op een doordeweekse dag te doen. For some reason. Elke twee maanden. En dus was het afgelopen dinsdag weer zover: meneer vierde oud en nieuw op 2 januari met keiharde muziek en dertig schreeuwende vrienden op het balkon tot ver na middernacht. Echt super.

* Vooral omdat ik dus minstens even keihard lag uit te zieken in bed en sowieso al weinig slaap meepakte doordat ik mezelf (en mijn arm Lief) steeds wakker hoestte en neen, dat hielp de hele situatie dus niet echt.

Uitkijken naar…

* Volgend weekend, want dan gaan we weer naar België voor het verjaardagsfeestje van het nichtje dat me tegen die tijd waarschijnlijk weer ongeveer net zo interessant vindt als de ingrediëntenlijst van een pak cornflakes.

11 thoughts on “Keek op de Week #14

  1. Ik heb hier al een half jaar zo’n loevige tweejarige “komen!” ennnn ik lees altijd de dozen van de producten die op tafel staan. Never not reading?

  2. Wat leuk dat jullie nichtje langskwam, ook al hadden jullie je handen even vol aan haar 😉 Ik vind het ook altijd nog best een vermoeiende uitdaging als ik een middag met mijn nichtje van 8 alleen ben. Laat staan met een kind van 2, haha. De taart is mooi gelukt trouwens!
    Hopelijk voel je je snel iets beter (en is de buurjongen voor nu even klaar met zijn feestjes!) 😉

  3. Dat kattencafé! Daar wil ik echt een keer heen! En die retourpakketjesophaalservice lijkt me echt ideaal! Ik heb deze week iets ontvangen wat ik eigenlijk retour wilde sturen, maar het inpakken en labels printen en naar het postkantoor brengen vind ik zo veel moeite, dat ik het toch maar blijf gebruiken met een paar missende onderdelen..

  4. Hopelijk voel je je ondertussen al wat beter. Blijkbaar zijn we op hetzelfde moment ziek geworden. Manlief heeft hier de afgelopen avonden ook niet veel kunnen slapen. Mijn antibiotica is bijna op dus ik hoop dat de beestjes het nu snel voor bekeken houden. Het valt blijkbaar wel nogal op want toen ik gisteren naar een restaurant belde voor een reservatie werd me meteen ook een spoedig herstel toegewenst. Wel sympathiek natuurlijk.

    1. Af en toe nog een hoestje of een niesbui, maar verder eindelijk zo goed als gezond! Heeft echt lang aangesleept. Beterschap ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *