Keek op de Week #15

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Ik ben op een paar uitdagende projecten gezet op werk en ook al was het daardoor op donderdag en vrijdag ineens heel erg druk (en komende week sowieso ook), het is wel héél erg leuk. En spannend.

* Vrijdag vertrokken we naar Ieper en we hebben nul komma nul file gehad. Bovendien kon ik onverwachts nog snel op bezoek bij een jeugdvriendin die hoogzwanger thuis zit, maar dit weekend eigenlijk een te drukke planning had om af te spreken. Gelukkig gingen andere plannen niet door, waardoor ik toch nog even haar bolle buik kon bewonderen. Counting my blessings, gezien ik als de-vriendin-die-in-het-buitenland-woont meestal de hele babybuikenfase mis en m’n zwangere vriendinnen pas zie als de baby er eenmaal is.

* Dit weekend randomly met een lege maag het enige écht leuke restaurant in de bakermat binnengestapt, tegen beter weten in hopend op een vrij tafeltje voor twee zonder reservering, en wonder boven wonder was er nét op dat moment eentje vrij.

* In mijn tienerkamer slapen bij mijn ouders. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar ik slaap daar zó ontzettend goed. Misschien omdat het er doodstil is, want mijn ouders wonen op het platteland. Ik slaap er in ieder geval veel dieper en beter en word telkens uitgeruster wakker dan in Amsterdam. Mijn Fitbit bevestigt het: normaal gesproken bestaat 13% van mijn slaap uit diepe slaap, maar de afgelopen twee nachten was dat telkens 20%.

* Nog voor de taart moeten vertrekken bij het verjaardagsfeestje van ons nichtje, omdat wij nu eenmaal 3,5 uur moeten rijden naar huis, maar dan wel twee taartstukjes meekrijgen in een Tupperware-potje.

* Zomaar bloemen gekregen van mijn Lief, die dat niet erg vaak doet, waardoor het nog fijner was.

Dat was minder, vlinder

* Maandagochtend liep ik in sneltempo in vriestemperaturen naar ons lekker warme kantoor, dat bij aankomst ongeveer net zo koud als buiten bleek te zijn. Yep: de verwarming was stuk. Net op de eerste dag dat onze Belgische divisie up and running was, waardoor je je al eens afvraagt hoeveel van ons geld er precies naar Antwerpen is gesluisd. Allemaal heel grappig en zo, maar ik zat wel een halve dag met een jas en sjaal te tikken op een ijskoud toetsenbord. Dat zeg ik zonder overdrijven, want de thermostaat gaf 10 graden aan. BINNEN. Niet heel fijn werken, dus om 13 uur ging iedereen thuis werken. Dat was dan wel een highlightje.

* Twee van de vier collega’s in mijn team zijn op vakantie en de overige twee hadden heel veel meetings deze week, waardoor het erg leeg en stil was bij mij op kantoor. Zeer ongebruikelijk en hoewel erg productief, ook erg ongezellig, eigenlijk.

* De eerste dag nadat ik eindelijk van mijn keelontsteking + verkoudheid af was, stond ik op met een gezwollen onderste ooglid door een ontstoken wimper. Knipperen deed pijn, en dus had ik twee dagen lang elke seconde van de dag pijn. Qua gezondheid is 2018 dus niet bijzonder goed begonnen voor mij, neen. (Maar gelukkig wel alleen maar kleine kwaaltjes, I know, I know.)

Uitkijken naar…

* Na een druk weekend in België, kijk ik alweer uit naar volgend weekend, waarin ik gewoon lekker rustig en zonder veel plannen in Amsterdam vertoef. En misschien eindelijk eens mijn huis kan opruimen/stofzuigen/schoonmaken. Het is nodig.

6 thoughts on “Keek op de Week #15

    1. Ik ken ook niet veel meer in Ieper he, maar het lijkt mij altijd veel van hetzelfde. Kom maar door met de tips om me het tegendeel te bewijzen, ’t is erg gewenst!

      1. ik stuur je anders een mijn “to-visit”-lijstje door (maar het zijn ook allemaal plekjes in onze streek die ik nog nooit bezocht, tips die ik ook van andere mensen doorkreeg).

  1. Haha idioot hé dat zelfs iets als een wimper kan ontsteken. Maar ik heb het ook al gehad helaas :p Ik had vorige week een etentje bij de peter van David waar ik dus op de helft van de avond ineens super slecht was! Uurtje in de zetel gelegen, door David naar huis gebracht, dessert gemist (boehoe) maar wel happy de volgende dag toen ik nog niet echt beter was maar wel zin had in dessert en er zo’n stuk heerlijke rolcake in de frigo lag 😀

  2. Hoera voor Tupperware-doosjes. Voor met-taart-gevulde-doosjes alleszins. Bloemen kreeg ik vorige week ook en doordat dat hier ook niet zo vaak voorvalt heb ik er nog meer van genoten. Jouw laatste puntje is jammer genoeg herkenbaar en dat is dan weer minder genieten. Het was 0-1 voor de beestjes dus ben ik gisteren met een nieuwe antibiotica-kuur moeten starten én kreeg ik er in de tussentijd ook nog eens een blaasontsteking bovenop. Mijn lichaam doet duidelijk niet aan goede voornemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *