Currently #11

Wat ik vorige week in Londen zoal heb…

Gelezen

* Ik was al eerder begonnen in Midnight at the Bright Ideas Bookstore van Matthew J. Sullivan, zodat ik het tijdens de vlucht naar Londen heb uitgelezen. Gaat over een medewerker van een boekenwinkel die op zoek gaat naar het mysterie achter de zelfmoord van een zwerver in de winkel. Klinkt spannend, maar dat is het eigenlijk niet. Het is geen thriller of zo. Dit was een prima boek – niks meer, niks minder.

* Daarna ben ik begonnen in The Keeper of Lost Things van Ruth Hogan. Ik ben er nog steeds in bezig, maar het is heel fijn leesvoer. Het gaat over een oude man die al zijn hele leven lang alle spullen bewaart die hij vindt op straat, in parken, in de trein,… Een menselijke lost & found, maar dan eentje die er een soort privémuseum van heeft gemaakt. Rond elk gevonden voorwerp schrijft hij een kortverhaal.

Gekeken

* De hele reden dat ik naar Londen ben gegaan in the first place: Harry Potter and The Cursed Child in West End! En neen, da’s geen musical, zoals veel mensen om de een of andere reden blijken te denken, maar een theaterstuk. Eentje dat uit twee delen van elk 2,5 uur bestaat. Anderhalf jaar geleden heb ik eindelijk na drie pogingen (die me in totaal 25 uur virtueel wachten, tot diep in de nacht, hebben gekost) de peperdure tickets in handen gekregen, dus ja, ik was REDELIJK excited, ja. Het was alles wat ik wilde en meer. Het was een echte ervaring. Veel kan ik er niet over zeggen, want #KeepTheSecrets en verpest het niet voor de rest van de wereld, maar er komt veel magie in voor en van de meeste dingen weet ik nu nog steeds niet hoe ze het in godsnaam hebben gedaan. Geweldig mooi, heel grappig, en ook al hou ik nog steeds niet van het verhaal (nooit van z’n leven wordt het canon in mijn wereld), het is door J.K. Rowling geschreven en daarom moest en zou ik het zien. And so I did. Dus voor iedereen die jaloers was dat ik er was: ik heb er mijn stinkende best voor gedaan. Het kost je een hoop moeite, ja, maar iedereen kan tickets bemachtigen. Je moet er alleen wat voor over hebben. If you don’t, dan moet je achteraf ook niet whiny doen dat ik er wel was en jij niet. I earned my tickets, schatjes. I earned them and I enjoyed them en het was het helemaal waard. Amen.

Gehoord

* Brits, obviously. Never get tired of it.

Gegeten

* Eindelijk nog eens mijn beloved Shake Shack: een dubbele Shackburger met Shack fries and boy, oh boy het was me weer eens een partijtje GODDELIJK. Mensen die nog nooit naar een Shake Shack geweest zijn: doe dat. DOE DAT.

* We hebben heel Camden Market afgezocht voor The Patate: een eetstandje met twee vrolijke Frans-Engelse vrouwen die stoofvleesburgers serveren. I kid you not: burgers van stoofvlees. STOOFVLEES. Mijn favoriete voedsel in de wijde wereld. In de vorm van mijn derde favoriete voedsel in de wereld. (Mijn tweede is pizza. True love.) Ik kon gelukkig sterven daarna, kzweertu.

* Over pizza gesproken: een gigantische (en gigantisch lekkere) pizza bij Homeslice.

* Een red velvet cupcake bij de befaamde Hummingbird Bakery en ik moet zeggen: ik heb er al betere gegeten. Echt waar. Het was lekker, zeker wel. Maar voor cupcakes ga ik nog steeds honderd keer liever naar De Drie Graefjes in mijn eigenste Amsterdam, of Whole Foods als ik het toch in Londen zelf moet zoeken. Mijn Lief had een frambozen-cheesecake-brownie die wél to die for was.

* En over cheesecake gesproken: de creamiest New York cheesecake buiten New York gegeten bij een standje op Borough Market.

Gedronken

* Red velvet milkshake met slagroom bij Shake Shack, want Shake Shack.

* Biertjes bij Brewdog, een Schots brouwerij-café met vestigingen doorheen de UK waar mijn speciaalbierliefhebbend Lief en ik wel vaker belanden.

* Een heel lekkere cocktail waarvan ik de naam al niet meer weet (uiteraard) toen we Mexicaans gingen eten bij Lupita.

* Bijzonder lekkere koffie bij The Espresso Room, wat me heel hard deed denken aan Kaffie in Ieper.

Veel te veel gedaan

* Voor een dichte deur van onze hotelkamer gestaan omdat onze room pass niet meer werkte.

* Naar de receptie moeten lopen om dat gefixt te krijgen.

Veel te weinig gedaan

* Beseffen dat het herhaaldelijk falen van onze room pass onze eigen schuld was omdat we ‘m bewaarden bij de credit card, waardoor ie steeds gedemagnetiseerd werd. En met ‘beseffen’ bedoel ik: ze hebben het ons moeten zeggen. Bij de receptie. De derde keer dat we er stonden om te klagen.Yeah.

Bezocht

* Food markets: Borough Market, Boxpark, Camden Market en Old Spitalfields. Allemaal aanraders!

* Tower Bridge, of toch in elk geval er eens over gelopen.

* Het bijzonder fijne Shoreditch (en de befaamde Brick Lane), want ons hotel was daar vlakbij.

* Het Natural History Museum, want dino’s.

* Hamleys a.k.a. de grootste en oudste speelgoedwinkel ter wereld.

* Dark Sugars, een debiel dure maar echt kwijl inducing ambachtelijke chocoladewinkel.

Gekocht

* Twee zwarte skinny broeken bij UNIQLO, omdat ik lééf voor zwarte skinny’s en deze exemplaren niet alleen veel beter zitten dan mijn Levi’s, maar ook nog eens goedkoper waren. De UNIQLO in Amsterdam gaat binnenkort open en ik weet nu al: voor de rest van mijn leven geen andere zwarte skinny’s meer.

* Nieuw parfum bij Victoria’s Secret. Wat sowieso de helft van mijn lezers zal doen denken dat ik dus vanaf vandaag naar een bordeel ga ruiken, maar het tegendeel is waar: al mijn parfum is Victoria’s Secret. Al jarenlang. En vraag mijn bloglezers die me al in real life hebben gezien (en stiekem besnuffeld) maar of ik naar baby prostitute ruik!!! (Ik hoop van niet. Ik denk het niet. Maar toch. Vrij zeker dat zelfs mijn doodskist naar Victoria zal ruiken.)

* Make-up: de beste BeautyBlender dupe die er is (van Real Techniques), mascara van Soap & Glory (want ik kan nooit hun verpakkingen weerstaan), concealer van NYX en foundation van Bobbi Brown.

* Helaas niet deze Porg.

* Maar wel deze donutketting.

4 thoughts on “Currently #11

  1. Ik ben blij dat er nog echte volwassen mensen zijn die donut kettingen kopen. Haha. En ik bezoek regelmatig de website van Uniqlo maar ‘k heb er nog nooit iets gekocht (maar wel tof spul!). En nu wil ik eigenlijk ook gewoon naar Londen dus ik heb David al gezegd dat we dat ook effectief moeten doen.

    1. Ik ben UNIQLO eigenlijk alleen binnengestapt omdat ik al zeker van vijf verschillende mensen had gehoord dat ze zó tevreden waren over de kwaliteit van de kleren. Want zo op het eerste zicht vond ik het allemaal maar saaie basic brol. Maar OMG, ik ben bekeerd! En ik vond het bijzonder spijtig dat ik – cheap easyJet bitch – enkel handbagage had en dus niet de halve winkel kon meenemen.

  2. Die donut-ketting is dan ook super cute. Tof dat ik nog net op tijd werk maak van mijn blogfeed-achterstand want nu weet ik dat bij Hummingbird de Frambozen-cheesecake-brownie moet bestellen. Ik heb precies al iets te vaak pech gehad met Red Velvet cake om het nog te willen proberen. Dus dat ga ik proberen te verhelpen door die shake eens uit te proberen. Als dat Perron 9 3/4 – afspraakje in Antwerpen er ooit van komt ga ik dankzij deze blogpost de neiging moeten onderdrukken om de Victoria-snuffeltest te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *