Keek op de Week #33

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Het weer. Althans: aan het begin en einde van de week. Zonnig balkon + ligstoel + boek = meer moet dat voor mij niet zijn op zondag. En serieus, ’s avonds buiten kunnen eten, dat is toch van ’t allerbeste dat er is in de wereld? En dan is morgen nog een vrije dag ook. BLISS. 

* Dinsdag hebben mijn Lief en ik na werk de hele avond op een terras op Rembrandtplein gehangen met onze nieuwe, coole en vooral super random gemaakte Indische vrienden. Het soms zo immens snel zo immens goed kunnen vinden met volslagen wildvreemden, ik hou daarvan. #enzeggendatikverdernogeenredelijkasocialebeneigenlijk 

* Donderdag ging ik samen met een dozijn collega’s naar de uitreiking van de AMMA’s (awards voor mediabedrijven). Van tevoren gingen we burgers eten en bier drinken bij Brouwerij Troost, wat zo verschrikkelijk gezellig was dat ik een stuk of tien keer heb gedacht ‘fuckikgaditzomissenfuckwaaromneemikontslagfuckwaaromgaikwegfuckfuckfuck’. Vervolgens gingen we – superstylish en o zo Nederlands – fietsen naar de awarduitreiking. Waar we niet gewonnen hebben, overigens, maar wel bijzonder veel gelachen. Voor de presentatie had de organisatie namelijk niet gekozen voor iemand uit het vakgebied die, uhm, werkelijk snapt wat wij doen, maar voor een BN’er. Die de hele avond alles aflas, de raarste dingen zei tegen genomineerden en op een gegeven moment een halve zenuwinzinking op het podium leek te hebben omdat de winnaars van een prijs het te druk hadden met blij zijn om een selfie met haar te nemen. Het was, kortom, allemaal nogal een poppenkast die niemand van ons echt serieus kon nemen, maar het was wel zeker een vermakelijke poppenkast. En er was een afterparty, dus eind goed, al goed.

* Wat betreft onze nogal grote remigratie: afgelopen vrijdag hebben we een appartement bezichtigd dat het ‘m misschien wel eens zou kunnen worden! We gaan er in ieder geval een optie op nemen tot volgend weekend, als we nog een stuk of zes andere hebben bezichtigd.

* Verder nog in het kader van dat Plan Antwerp (oftewel #plAntwerp – je ziet, creative copywriter hè, dat is een hele dag briljante hersenspinsels like that, serieus, geef mij een job, ik schrijf puur goud?!): ik heb inmiddels een concrete afspraak bij een geweldig cool reclamebureau! Eentje dat echt met stip bovenaan mijn awmagawd-ja-wil-ik-graag-werken-lijstje staat. Eind mei, met de managing director en meteen ook de creative director. HASHTAG EXCITED GELIJK ZOT. 

* En ook nog redelijk amazing: hoe lief mijn bloglezers zijn. Elisse stuurde me al berichtjes over een appartement in Antwerpen. Annelies bood aan me te helpen met haar connecties in de Vlaamse reclamewereld. Voor iemand die ze dus allebei totaal niet kennen hè?! Ik voel me nu al bijzonder hard terug verwelkomd in het vaderland, you guys. Smelt.

* Koffietjes en later sapjes en nog later biertjes doen met oude vrienden in de bakermat, gisteren.

* En ’s avonds uit eten met mijn schoon- en eigen oudjes. What a blessing, eigenlijk, als die vier (die je toch ook maar compleet random bij elkaar gesmeten hebt, uiteindelijk) het goed met elkaar kunnen vinden. Fijne dingen, y’all, fijne dingen.

Dat was minder, vlinder

* Chaos en een beetje stress en daardoor allerlei frustraties op kantoor afgelopen week, want er is veel werk en tegenwoordig maar weinig handjes. Daarnaast moest ik de vacature voor mijn eigen functie online gooien deze week, which was weird. 

* De éne ochtend dat ik geen zin had om naar werk te fietsen en dan maar de tram nam, viel er een hele bovenleiding uit en stonden alle trams in een straal van vijf straten rond de Dam stil. En moest ik in al mijn luiheid alsnog 20 minuten lopen naar werk.

* Mijn Mol was niet de Mol. Net als de voorbije twee edities. Mollenspotten is alvast één ding waarvan ik niet moet botheren om het op mijn cv te zwieren.

Uitkijken naar…

* Vrijdag en zaterdag wederom naar Antwerpen, voor nog veel meer bezichtigingen.

2 thoughts on “Keek op de Week #33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *