Keek op de Week #32

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van week

* Maandag moest ik een halve dag brainstormen voor een groot project, maar dat kon gelukkig in de zon op het terras van het café aan de overkant van kantoor. De drankjes waren met dank aan de werkgever en er was een kat om te aaien; kortom een bijzonder inspirerende omgeving die mijn werk die dag zeer zeker veel beter heeft gemaakt.

* Ook op maandag: al mijn collega’s laten weten dat ik hen binnenkort verlaat. Say what?! Lees deze blogpost. Het inlichten zelf was niet echt een highlight – integendeel – maar de lieve mailtjes en reacties daarna zeker wel.

* Vrijdag hadden mijn Lief en ik vrij genomen zodat we twee dagen naar Antwerpen konden om appartementen te gaan bezichtigen. Wait, say what again?! Serieus, lees deze blogpost. Enfin, het waren twee dagen vol zon en leuke ontdekkingen, maar helaas niet het appartement van onze dromen.

* We mochten gelukkig wel gratis logeren in een zeer fijn appartement van *adem in* de baas van de Belgische vestiging van ons bedrijf die vroeger bij mij in Amsterdam werkte maar nu in Antwerpen woont van maandag tot vrijdag en in het weekend dus een leeg appartement heeft *adem uit*, waar wij zo vaak als nodig tijdens onze huizenjacht abroad mogen verblijven. En als je dacht dat dát uitzonderlijk lief was: bij aankomst lagen er twee badjassen op bed en een fles cava in de koelkast. SMELT.

* Toen ik de sleutels van said appartement ging ophalen in onze Belgische vestiging kon ik er ein-de-lijk de fluffy office dog ontmoeten en het was zo memorabel dat ik de moeite doe om erover te schrijven in mijn weekoverzicht, inderdaad.

* In Antwerpen bij het befaamde spaghettirestaurant Bavet gegeten. En dat was lekker. Niet supermegabijzonder lekker, maar wel echt lekker.

* Vandaag (zondag) kregen we ineens een verzoekje van een vriend uit West-Vlaanderen: dat hij een vriendin heeft uit Londen die de tour begeleidt van een band uit India (volg je nog?) die in Amsterdam speelt deze week, maar geen opslagruimte heeft voor al hun spullen, en of die misschien een nachtje in onze kelder zouden mogen staan? Sure! Dus deze namiddag maakten wij kennis met een hele horde muzikanten uit India, de manager uit Zweden en de tour manager uit Londen, die allemaal bijzonder sympathiek waren en ons prompt op de guest list zetten voor het concert morgenavond. Op café gaan met een postrockband die op Europese tour is en daarna de Vondelbunker mogen betreden met de legendarische woorden ‘I’m with the band’, wie had ooit gedacht dat mijn Lief en ik nog eens zo cool zouden zijn op een maandagavond? Wij in elk geval niet.

Dat was minder, vlinder

* De aankondiging in die blogpost die je onderhand toch echt wel al moet gelezen hebben. Toch wel een beetje.

* Onze eerste twee bezichtigingen in Antwerpen waren eikes. Om te beginnen was in allebei jarenlang gerookt. SMERIG. In het eerste appartement zat daarnaast ook nog eens gigantische schimmel op de muur in de slaapkamer. Dat zou de eigenaar ‘wel zeker nog aanpakken’, maar nope, toch bedankt. In het tweede appartement werden we verwelkomd door een, sorry, ronduit marginaal koppel, dat totaal geen moeite had gedaan om een beetje op te ruimen voor hun afspraak met de makelaar. Alles was vies en rommelig. Alle gordijnen waren dicht en de ramen waren zo te ruiken ook een jaar of drie geleden voor het laatst eens opengezet. Op het aanrecht telde ik zeven lege pizzadozen van Dr. Oetker en drie volle asbakken. In de slaapkamer lag een matras in plaats van een daadwerkelijk bed. Als je alle marginaliteit eventjes wegdacht, was het zeker een mooi appartement, maar wederom: neen, bedankt.

* De derde bezichtiging deed mijn hartje wel sneller slaan: een authentieke (krakende!) plankenvloer uit 1930, wijds uitzicht over de hele stad, een bijzonder mooie badkamer en keuken, en – niet onbelangrijk – een vreselijk toffe huisbaas. Maar we hebben het toch geweigerd. We zijn er namelijk achtergekomen dat we een balkon toch echt, echt, echt wel belangrijk vinden. En een tweede slaapkamer.

* We hebben eindelijk ook eens het Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman bezocht (je weet wel, dat frietkot dat overal behalve in Amsterdam te vinden is) en hebben er veel geld betaald voor weliswaar lekkere, maar nu ook niet supermegabijzonder lekkere frieten. Ik vind ze zelfs een beetje te patatig aan de binnenkant, eigenlijk. Meh.

Uitkijken naar…

* Volgend weekend. Met nog een bezichtiging in Antwerpen, op weg naar een weekendje Ieper. En daarna nog een vrije maandag in Amsterdam, yes!

3 thoughts on “Keek op de Week #32

    1. Haha, ’t is nochtans een geweldig concept: alleen maar spaghetti, met verschillende toppings, en je krijgt een XL bavet om te eten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *