Keek op de Week #43

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen. 

Highlights van de week

* We hebben voor het eerst een plant besteld bij Plantsome: een heel fijne Nederlandse webshop die je – zelfs als complete plantenn00b – helpt bij het kiezen van de perfecte plant voor dat ene lege plekje dat je graag met wat groen wil opvullen. Op de website moet je een soort verhaaltje invullen om het juiste aanbod planten voor jouw wensen te krijgen: je wil een [grote/middelgrote/kleine] plant voor in de [woonkamer/slaapkamer/badkamer], op een plek waar [veel/redelijk wat/geen] zonlicht is, etc. Zo kan je ook aangeven dat je huisdieren hebt en de plant dus niet giftig mag zijn. Uiteindelijk kwamen we zo uit bij deze knapperd, die netjes de dag daarna geleverd werd, in perfecte staat en met duidelijke instructies. Heel blij mee en dus ook een dikke aanrader! #nospon #helaas #ifyourereadinggivemeacall

* Mijn Lief was de hele week vrij en dus konden we eindelijk eens goed opruimen en klussen in ons appartement, zodat nu bijna alles af is. Bijna, omdat we geen auto hebben en dat voor sommige dingen wel nodig hebben, dus daarvoor hangen we nog even af van ouders die op bezoek komen.

* Het is eindelijk weer frisser en ik kan het niet geloven maar ik ben serieus blij dat ik weer een lange broek aan kon trekken vanmorgen, eigenlijk.

* Woensdag ging ik onverwachts borrelen en uit eten in Antwerpen en dat was echt heel gezellig.

* Vrijdag bracht ik een blitzbezoek van 24 uur aan Amsterdam: lunchen bij Bar Spek, koffie bij Calf & Bloom, borrelen bij Zoku en uit eten bij De Pizzabakkers. Heel gek om ineens van hot naar her te moeten rennen voor sociale afspraken met mensen die ik twee maanden geleden nog op elk moment van elke dag kon zien als ik dat wilde, maar het was bijzonder fijn.

* ’s Avonds ging ik naar het verjaardagsfeestje van een ex-collega, wat een heel leuk weerzien was met een boel mensen die ik sinds m’n afscheidsborrel niet meer had gezien. Ik ben uiteindelijk zelfs voor het eerst in m’n leven in het legendarische Café Nol beland. Not by my own choice, overigens.

* Zaterdagnamiddag was ik alweer terug in een volledig in regenboogkleuren ondergedompeld Antwerpen en kon ik nog net het laatste stukje van de Parade mee pikken.

* Ik kan binnenkort eindelijk wat meer vertellen over mijn funemployment-status. (Als in: die is bijna voorbij.)

Dat was minder, vlinder

* Mijn Lief en ik hebben elkaar net vier dagen lang compleet misgelopen. Donderdag was hij in Amsterdam voor werk en omdat hij daarna nog met vrienden wilde afspreken, is hij er blijven slapen. Toen hij vrijdag terug naar Antwerpen reisde, zat ik net in een FlixBus (living my best unemployed life, jazeker) naar Amsterdam. Ik bleef daar slapen en was pas zaterdagnamiddag weer in Antwerpen, toen hij alweer naar Ieper was vertrokken omdat hij daar al plannen had met vrienden. Toen ging hij naar Alcatraz in Kortrijk. En dus kwam hij nu net een paar uur geleden thuis, in Antwerpen, waar ik ook (eindelijk eens) was.

* Onze hereniging was van korte duur, want over een uur stap ik alweer in een trein naar Ieper. Maar bon, we meeten morgenavond weer in Kortrijk, dus het komt allemaal goed. Geen idee waarom alle dingen die we nu ineens apart van elkaar wilden/moesten doen zo keihard samenvielen, maar laat u in elk geval niet wijsmaken dat werkloze mensen geen leven hebben, want ZIE JE WEL IK DOE DINGEN.

* Ik ben net zes weken weg uit Amsterdam en in die tussentijd is de Noord-Zuidlijn eindelijk geopend. De Noord-Zuidlijn is nogal een big deal, omdat ze er al meer dan tien jaar mee bezig waren. Een hele metrolijn onder de historische binnenstad én het IJ graven is natuurlijk ook best wel een dingetje. Nu was ik vrijdag helemaal vergeten dat er überhaupt zoiets was als een Noord-Zuidlijn én ik had niet door dat de komst daarvan betekende dat de helft van de tramlijnen ineens een andere route heeft en sommige zelfs zijn opgeheven. A.k.a. ik was 5 minuten in de stad en was al helemaal in de war over ALLES. Beetje paniek omdat m’n oude vertrouwde lijn 14 (R.I.P., forever in my heart) niet meer bestaat en er ineens een lijn 19 is (waddafuck?!) en ik in één klap gereduceerd werd tot Toerist. Beetje hartenpijn, ook. ZO SNEL AL, AMSTERDAM?

* De volgende ochtend nam ik een Uber om nog op tijd op het station te zijn, waarna we uiteraard voor een open brug kwamen te staan. Had mijn chauffeur blijkbaar nog veel minder zin in dan ik, want die reed gewoon onder de zakkende slagboom door. En parkeerde doodkalm op de brug. Op de brug. Die. Net. Zou. OPENGAAN. Op mijn harde: ‘WTF?!’ schrok hij ineens wakker en reed lachend achteruit, nog nét 2 cm onder de slagboom. Het zal u wellicht niet verbazen, lieve lezers, dat deze beste man achteraf niet heel veel sterretjes van mij heeft gekregen. Toen Uber vroeg of ik een fooi wilde geven, ben ik bijna uit mijn FlixBus gerold van het lachen.

Uitkijken naar…

* Een concertje meepikken in Kortrijk op dinsdag, samen met vrienden.

9 thoughts on “Keek op de Week #43

    1. Ik had ook gehoopt dat ik eindelijk eens een boek zou schrijven, maar ’t zit er precies (nog) niet in helaas. Ik heb echt waardeloze zelfdiscipline op dat vlak, kan mezelf enkel aan het werk zetten als ik inspiratie heb. Dus zolang ik geen briljant idee heb (en dat drie maanden aan een stuk blijf hebben), gaat het niks worden, vrees ik! Maar merci 😉

    1. ECHT HE! Ik heb Amsterdam zelfs nooit meegemaakt zonder Noord-Zuidlijn-werkzaamheden. En ineens kom ik terug en bam, het is er alsof het nooit anders is geweest! Heel gek. Elke 5 minuten rijdt er nu een metro van Noord naar Zuid, echt geweldig!

  1. Oh wat een feest van herkenning deze blog voor een West-Vlaamse die samen met een Nederlander in Antwerpen woont ? Van je gemengde gevoelens over de hometown in de Westhoek tot je hilarische beschrijvingen van de Hollandse gewoontes…. Zalih blogsje gewoonweg ?

  2. Goed nieuws dus want dat je funemployment-status ten einde loopt betekent dat je iets gevonden hebt dat je graag wil gaan doen. Zo blij voor je dat dat gelukt is. Ik ben trouwens ook blij dat het wat frisser is geworden. Ik voel me precies Sirius Black na 12 jaar Azkaban nu ik nog eens buiten kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *