Keek op de Week #65

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag dinsdag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* De Mol is weer van start gegaan! Toegegeven, in vergelijking met de hyperspannende eerste afleveringen van de voorbije seizoenen vond ik deze maar mwaaah, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het weer geweldig wordt. En ik ook ongetwijfeld weer spectaculair fout zal zitten met al mijn verdenkingen.

* Het bedrijfsrestaurant. Ik had er al hoge verwachtingen van, gezien het bovengemiddeld aantal keer dat mensen op de aankondiging van mijn nieuwe job reageerden met enthousiaste vermeldingen van het restaurant, en ik moet zeggen: het stelt niet teleur.

* Blijkt dat ik ook nog eens elke week gratis bij de boekskes mag shoppen. Kwestie van mijn teloorgegane kennis van het huidige bv-landschap weer wat op te krikken. (En af en toe mijn eigen werk terug te zien, of course.)

* Cava van de nieuwe buurvrouw krijgen als dank voor het veelvuldig aannemen van haar pakketjes.

* De geneugten van een auto hebben. Eindelijk eens een hele week worth of food in huis hebben omdat je een kofferbak kan volladen in de Colruyt: you al jaren autobezittenden beseffen ongetwijfeld al lang de luxe daarvan niet meer, but you should. ‘t Is fijn. Waarlijks.

Dat was minder, vlinder

* Dat het ‘s ochtends al twintig minuten duurt om Antwerpen – en überhaupt al Borgerhout – uit te geraken met de auto. Met een beetje geluk heb je daarna maar tien minuten file meer op de snelweg, maar ik had het toch al één keer ferm vlaggen met een totale reistijd van een uur en twintig minuten (op een traject van 35 minuten).

* Leaving Neverland. Dat Jackson een pedofiel was, daar was ik inmiddels al wel van overtuigd. (Ik ben niet zo naïef om te blijven geloven in iemands onschuld, puur op basis van z’n muzikale kwaliteiten. Net zoals ik ook niet geloof dat iemand geen stalkende creep kan zijn omdat-ie toevallig ook waanzinnig goede televisie kan maken. Als je jaren geleden al op tv bent verschenen, hand in hand met een jongetje dat niet je zoon is en je idoliseert, en toegeeft dat je regelmatig een bed met hem deelt, is het REDELIJK duidelijk dat er iets niet in orde is, me dunkt.) Maar dat het zo’n kille, berekende, systematisch wederkerende strategie was om misbruik te maken van goedgelovige kinderen en hun starstruck ouders, dat sloeg me werkelijk met verstomming.

* Op zaterdag een blogpost schrijven met random cijfers, daarin al zo goed als alles vertellen dat er de voorbije week is gebeurd en zodoende deze blogpost amper gevuld krijgen.

Uitkijken naar…

* Het moment dat ik m’n achterstand qua blogposts to read heb ingehaald. Dat was al een redelijk lijstje en nu komt er ook nog een dagelijkse portie van 40 Dagen Bloggen bij, dus ik moet eens tijd maken voor een inhaalmanoeuvre.

5 thoughts on “Keek op de Week #65

  1. Ik heb bewust niet gekeken naar Leaving Neverland. Ik had die Michael echt heel hoog zitten en ik ben bang dat hij voor mij van zijn voetstuk gaat vallen. Aan de andere kant heb ik ook best medelijden met hem, maar dat is nog dat vleugje ontkenning denk ik. Misschien moet ik het toch maar gaan kijken…

  2. Ik zag op Facebook ook ineens een paar mensen zo’n foto van de Michael posten met wat voor held hij is omdat hij veel geld gegeven heeft aan goede doelen die kinderen helpen enzo. JAMAARWILTDATDANZEGGENDATHIJGEENPEDOFIELWAS? Alez, ik kan daar echt met mijn verstand niet bij. Oké, die mens heeft mooie muziek gemaakt maar het was een vies ventje. Ik kan mij niet inbeelden dat mensen nog zo zouden reageren als hun buurman die altijd zo lief en behulpzaam en vrijgevig is ineens een pedofiel blijkt te zijn. Maar goed, het zal wel weer aan mij liggen.
    Verder, ik ben nog elke week blij dat wij met de auto naar de winkel kunnen dus ik snap u!

  3. Yep, hier ook de docu gekeken en ik heb eigenlijk de gehele docu door letterlijk misselijk gezeten. Met mijn hart in duust stukskes op de grond. Voor die kinders. Niet voor dienen MJ. Hell to the no niet voor dienen MJ.
    En net wat Irene hierboven zegt. Moest het de gewone man uit de straat zijn, hij werd verdomme levend gelyncht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *