Een hoop random cijfers

Vijfendertig

Het aantal minuten dat ik voor de zekerheid maar vroeger ben opgestaan dan eigenlijk (zeer ruim gerekend) al nodig was om afgelopen maandag op mijn eerste werkdag toch wel écht gegarandeerd zeker weten for sure op tijd te zijn.

Twee

Het aantal vertragingen dat ik diezelfde ochtend heb meegemaakt met het openbaar vervoer. Eerst vertrok de trein een kwartier later dan gepland en eenmaal in Vilvoorde aangekomen, ging de bus kapot. Want maandagochtend.

Vijf

Het aantal keer dat ik op die eerste ochtend volkomen awkward stond te wezen bij een groepje mensen aan bureaus, als onderdeel van het obligatoire voorstelrondje.

Vijfenvijftig

Het aantal Thomassen en Tims dat er naar mijn gevoel op mijn afdeling werken. Op zich wel handig tijdens de eerste fuck-wat-is-die-zijn-naam-weer-weken.

Eén

Bekende Mens die ik heb gespot, en dan was het nog dezelfde die ik al eens had gezien toen ik mijn contract kwam tekenen (het sportanker van VTM Nieuws). Tijdens mijn sollicitatiegesprekken liep ik ze om de haverklap tegen het lijf en nu lijken ze allemaal van de aardbol verdwenen, natuurlijk. Maar mijn moeder heeft wel hoge verwachtingen op dit vlak hè mannen, AZO NIET HE?!

Elf

Het aantal keer dat ik tijdens de verjaardagsmaand van VTM heb deelgenomen aan die wedstrijd om een trui te winnen met je naam in de stijl van het oorspronkelijke logo, omdat ik er echt keigraag eentje wilde. Om dan deze week te ontdekken dat iedereen bij Medialaan er eentje heeft, want als werknemer kon je die gewoon kopen. HUILEN.

Tien

Aantal jaar dat het al geleden is dat ik nog eens een Windows-computer had aangeraakt. En nu moet ik er 40 uur per week mee werken. Om me er nog maar even aan te herinneren waarom ik al een decennium lang een overtuigde MacBook-fangirl ben, mocht ik het Windows-kreng op dag 2 al bij een IT-kerel deponeren om een error te fixen. TOPSPUL.

Negen

Aantal mensen die enthousiast zijn om deel uit te maken van mijn boekenclubje! Er is inmiddels al een datum geprikt en een plaats bepaald voor de kick-off meeting en ik heb er keiveel zin in.

Zevenhonderdtweeënzestig

Het aantal bladzijden in het boek dat me al maanden aanstaart vanaf de salontafel en waar ik ein-de-lijk eens in begonnen ben, nadat ik het een hele tijd geleden van Liese heb gekregen. (Een klein leven van Hanya Yanananogwat.)

Twaalf

Aantal uur dat ik uiteindelijk moest wachten tot mijn bewonerskaart in orde was. Twaalf uur maar! Ik had al hallucinante bureaucratische toestanden in gedachten, maar de stad Antwerpen heeft me op dit vlak aangenaam verrast. Toont ook wel weer een beetje aan hoe hard de auto als een levensnoodzakelijke prioriteit in het Belgische leven wordt beschouwd, maar bon. Ik was wel blij!

Twee

Aantal dingen die ik vandaag heb gekocht op de Retrodag van de Kringwinkel: een zo-spuuglelijk-dat-ik-het-weer-cool-vind groen fonduebord uit de jaren stillekes om voortaan al onze broekzakbrol in te dumpen (shout out naar Zita) en een immens kitchy dienblad in goud en metallic roze. Mijn Lief is minder enthousiast, maar hij laat mij doen – en dat is Ware Liefde, mensen.

Vijf

Aantal keer dat ik tegen datzelfde Lief in diezelfde Kringwinkel gezucht heb dat ik absoluut niét in beeld wilde, nadat we er een cameraploeg spotten, omdat mijn haar niet gewassen was en ik er algeheel mottig uitzag.

Eén

Aantal keer dat de microfoon van de cameraploeg alsnog onder mijn neus werd geschoven en ik, met verkeerd gespelde naam and everything, in volle mottige yes-I-really-did-wake-up-like-this-glorie in het middag- én avondjournaal verscheen.

Zeven en een half

Aantal meter dat ik sindsdien door de grond wil zakken.

UUUUUUUUUGH.

via GIPHY

Foto: Sarah Van Looy voor Charlie Magazine

19 thoughts on “Een hoop random cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *