Gastblog: Liesbet van Zwart Raafje

Tijd voor de allereerste gastblog van deze editie van 40 Dagen Bloggen! Liesbet a.k.a. Zwart Raafje trapt de boel bij deze af. Sta me toe om mezelf ter introductie van haar blog even vrijelijk te citeren: ‘Hoe Liesbet het al zo lang zo frequent en zo goed doet, ik snap er werkelijk geen bal van: elke keer weer origineel uit de hoek komen over alles wat met boeken te maken heeft. Ik volg verder geen enkele boekenblog, omdat ik niet zo geïnteresseerd ben in vijftien recensies per week, maar deze vormt daarbij de shining uitzondering. Ook Liesbet schrijft natuurlijk recensies, maar daarnaast weet ze het boekenthema van haar blog telkens weer zo creatief aan te pakken in de meest uiteenlopende posts dat het nooit verveelt. Bovendien is ze ook in het echt een toffe en da’s altijd mooi meegenomen natuurlijk ?

Da’s zeker dadde. Voor deze gastblogpost baseerde ze zich op mijn random week in cijfers. 

Een hoop random cijfers

Vijftien

Het aantal oude magazines dat ik onlangs meenam op vakantie om ze dan toch maar eens een keer gelezen te hebben. Enkele van hen werden in 2016 gepubliceerd. Die hadden dus de gemiddelde leeftijd van de boekjes in de wachtkamer bij een huisarts. Misschien is dat wel de reden dat ze hier zo lang blijven liggen. Ik ben het te goed gewoon om gedateerde magazines te lezen dankzij al die wachtzaaluren.

Zeven

Het aantal grijze haren dat ik de voorbije dagen heb uitgetrokken. Misschien moet ik toch maar eens een nieuwe afspraak maken bij de kapper want dit zwart raafje wordt steeds grijzer.

Tweehonderdriëenzestig

Het aantal blogposts dat er vorig jaar op mijn blog verscheen.

Zevenentwintig

 Zoveel Funko’s zijn er terug te vinden in mijn boekenkasten. Toen ik de eerste drie kocht was ik er nochtans van overtuigd dat het daarbij zou blijven.

Zeshonderdveertig

 Het huidige aantal fictieboeken dat ik bezit. De kookboeken, non-fictie en strips heb ik dus niet meegeteld vermits ik tegen dan het tellen eigenlijk al beu was.

Vierhonderdennegen

Het aantal bladzijden van het boek dat ik momenteel aan het lezen ben.

Tweehonderdzesenveertig

 Zoveel rolletjes telt mijn Washi-collectie momenteel. Het gaat dus nog even duren vooraleer ik die allemaal heb opgebruikt.

Vijf

Het aantal kledingstukken dat ik dit jaar tot nu toe kocht. Het Patronus-jurkje en de gele cardigan zijn mijn twee favorieten vermits ze samen een Hufflepuff-outfit vormen.

Honderdvijftig

Het huidige aantal ongelezen boeken dat in mijn boekenkasten op me staat te wachten.

Vier

Het aantal boeken dat ik dit jaar heb aangeschaft. Dat valt nog goed mee hé. Als we het feit negeren dat ik er ook een heel deel kreeg, won én mocht recenseren. Daarmee dat het vorige cijfer niet snel daalt. Of ik zou een Timeturner moeten kunnen bemachtigen.

Driehonderdenacht

Het aantal foto’s van mijn metekindje op mijn smartphone.

Achttien

Het aantal treden van de trap naar de bovenverdieping van ons huis. De keldertrap heeft er trouwens elf en ik weet dat dus doordat ik iemand ben die blijkbaar steeds de treden telt terwijl ze een trap op of af gaat.

Zestien

Het aantal kaartjes en postpakketten dat ik dit jaar verstuurd heb per post. Ik hou van traditionele post en het maakt me echt niet uit dat sommigen me daardoor ouderwets vinden.

Honderddertien

Mijn meest recente suikerwaarde. Stonden ze maar allemaal zo mooi binnen de boven- en ondergrens.

Honderdmiljardmiljoen

Het aantal keren dat mijn hersenen er in slagen om eender wat aan de magische wereld van Harry Potter te linken. Onlangs duurde het zelfs een 15-tal seconden vooraleer ik doorhad dat er in een reclamefolder niet Snape Wear stond maar Shape Wear. Geen flauw idee waarom mijn hersenen daar dan iets totaal anders van maken. Een talent als een ander zeker.

 

One thought on “Gastblog: Liesbet van Zwart Raafje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *