Currently #13

Wat ik de laatste tijd zoal heb…

Gelezen

* Haunted Heart: The Life and Times of Stephen King, een biografie over de meesterverteller. Gekocht in de Standaard Boekhandel met een bon die al bijna over de houdbaarheidsdatum heen was, omdat – houd u vast, unpopular opinion coming in – ik een hekel heb aan boeken kopen in die winkels en het dus te allen tijde vermijd. Ik vind Standaard Boekhandels gewoon extreem ongezellige winkels, waarvan de helft brol is, en waar ik altijd verplicht word om mottige Nederlandstalige vertalingen te kopen van de boeken die ik wil. Deze biografie heb ik dus ook, geheel onvrijwillig, in de vertaalde versie gelezen. En het was – zoals helaas zo vaak het geval is – geen goede vertaling, waardoor ik de helft van de tijd afgeleid was door de kromme en compleet onnatuurlijk aanvoelende zinnen. Inhoudelijk vond ik het heel boeiend, maar uuuuuugh slechte literaire vertalingen; ik krijg daar werkelijk huiduitslag van.

* Born a Crime van Trevor Noah, omdat ik zwaar fan ben van alles wat Noah doet. Dit boek prijkt al enige tijd bovenaan alle Amerikaanse bestsellerlijsten en da’s zeker met reden. Geweldig van genoten, ook al beschrijft hij bepaalde situaties soms zo extreem theatraal en komisch dat het een beetje ongeloofwaardig wordt, alsof het eerder om een sketch gaat die hij ooit eens in een film heeft gezien. De stukken waarin hij dierenmishandeling in de sloppenwijken ook zomaar aan de kant schuift als, goh ja, nu eenmaal iets dat gebeurde, vond ik ook wat minder. Maar overall: een fijn geschreven, tragikomische bundel verhalen over opgroeien in Zuid-Afrika, vol vlijmscherpe analyses en observaties van een belachelijk getalenteerde kerel.

* Veel gratis vakliteratuur, a.k.a. alle roddelboekjes van De Persgroep die ik hier wekelijks mag meenemen.

* Complimentjes van de Salsa Shop.

Gekeken

* Hotel Römantiek. Jongens toch, zo schoon. De vorige seizoenen zijn compleet aan me voorbij gegaan in Amsterdam, maar nu ben ik keihard mee. Willy en Angèleke! Herwig en Maria! En eindelijk liefde voor Roland <3 Hartjes, hartjes, all around.

* Cold Case, because love me some true crime.

* Abducted in Plain Sight: nog meer true crime, maar dan wel totaal van de put gerukt. Deze compleet bizarre documentaire op Netflix gaat over een sociopaat die geobsedeerd raakt door Jan Broberg, een tienjarig meisje, en vervolgens haar hele gezin inpalmt om dichtbij haar te komen. De gebeurtenissen zijn ronduit absurd, maar allemaal waargebeurd: hij wordt beste vrienden met het hele gezin Broberg, krijgt Jans ouders zo ver dat hij ‘s nachts bij haar in bed mag slapen en krijgt vervolgens een affaire met zowel haar moeder als haar vader, zodat hij beiden achteraf kan afpersen om zo nog meer toegang tot hun dochter te krijgen. Uiteindelijk ontvoert hij Jan. Wat er verder nog gebeurt, zal ik niet spoilen, maar er komen o.a. nog buitenaardse wezens aan bod. Shit is cray cray, zeg ik u.

* Het geweldige Misdaaddokters. Ook een beetje true crime, eigenlijk.

* Unbreakable Kimmy Schmidt. Fantastische lichtvoetige en super weird Netflix-serie over een vrouw die wordt bevrijd uit een bunker waar ze vijftien jaar lang is vastgehouden door een sekteleider die zijn ontvoerde volgelingen ervan had overtuigd dat de wereld was vergaan. Nu moet ze proberen een eigen leven op te bouwen in New York City. Deze chaotische en hilarische serie wil je zien, al was het maar omdat-ie van de hand is van de onnavolgbare Tina Fey, al moet je er wel ~het type~ voor zijn. Hou je van series die constant voortdenderen als een TGV, met compleet geschifte personages die waanzinnig snel praten en in een permanente staat van halve waanzin verkeren, waarin de grappen van ronduit geniaal tot geniaal slecht gaan? Dan is dit helemaal jouw ding, vriendin.

* Studio Tarara. Wat hou ik van Studio Tarara. Nostalgische muziek, de tv van mijn kindertijd, fout haar, lelijke nineties hemdekes, het West-Vlaams van Tineke, alles.

* Naar dit tafereel. (Tijdloze Römantiek, zomaar op straat.)

Gehoord

* Cd’s, want sinds mijn Lief een cd-rek heeft gekocht voor in de woonkamer, heb ik me er zelf ook maar een paar aangeschaft. Ik luister niet vaak naar muziek, dus het is eigenlijk vooral om wat tegenwicht te bieden aan de honderden metalcd’s van mijn wederhelft. Het zal niemand verbazen dat ik bijna uitsluitend muziek uit mijn middelbareschooltijd heb gekocht, want zo’n muziekseut ben ik wel. Vooral Bloc Party en The Smashing Pumpkins on repeat dus. (En Arctic Monkeys. Altijd Arctic Monkeys.)

* De nieuwe StuBru, nu ik elke dag in de auto zit. Ik ben fan, jongens. Eindelijk weer eens een verrassend radiostation.

* ‘En, valt het wat mee?’ Van iedereen, overal, elk moment, op elke dag. Ik tel af naar het moment dat ik niet meer zo’n groentje ben op m’n nieuwe werkplek.

Gegeten/gedronken

* Geweldig lekker bij Pilar, op de Leopold de Waelplaats in Antwerpen. Aanrader!

* Kinder Bueno-ijs, verkrijgbaar bij de Auchan en ook ten zeerste aan te raden, behalve voor mensen die geen instant diabetes willen krijgen.

* Croques allerhande bij Fabiola. (Kijk mij croques typen in plaats van tosti’s, al bij mijn eerste poging! 1000 herinburgeringspunten voor mij.)

* Pancakes met alles erop en eraan bij de allerhipste lunchspot in Antwerpen van het moment, Felfel. En nog best betaalbaar ook.

* Cocktails bij The Flying Dutchmen in Amsterdam, waaronder dit gniffelwaardige spicy exemplaar voor mijn peperverslaafde Lief.

Veel te weinig gedaan

* Bewegen. Wel veel stappen, maar nu ik niet meer dagelijks fiets moet ik dringend weer op zoek naar een interessante sportles. Yoga, of iets anders. Maar hoe debiel duur zijn yogalessen in Antwerpen, jong?

* Dingen voor onze bruiloft, blijkbaar, als ik alle andere getrouwde mensen moet geloven. (We hebben nog niks, nada, noppes gedaan. Is blijkbaar heel erg. Oké dan.)

* Vooruit geblogd voor 40 Dagen Bloggen. Als in: niet.

Veel te veel gedaan

* Bij Bazar gegeten tijdens zowat elk bezoekje aan Amsterdam sinds ik verhuisd ben, maar ach, het moet verdomme maar zo lekker niet zijn. (En goedkoop.)

* In de file gestaan. Ja, ik ben nu zo’n vrouwmens geworden dat elke godvergeten dag zaagt over de files, ja. Sorry voor alles. Ik wil ook zo niet zijn.

Gepland

* Mijn zevende laserbehandeling, deze zaterdag, waarvoor ik nog eens een bezoekje aan Amsterdam breng. Hoegenaamd geen straf.

* De eerste meeting van mijn boekenclubje, volgende maandag!

3 thoughts on “Currently #13

  1. Abducted in plain sight heb ik ook gezien. Vond het echt zo absurd en niet te snappen eigenlijk maar dat toont aan dat je en meesterlijke manipulators hebt en heel naïeve mensen. Benieuwd naar je boekenclubmeeting!

  2. Oh tof, hopelijk valt jullie eerste boekenclub meeting super goed mee. Die 1000 herinburgeringspunten heb je inderdaad dubbel en dik verdiend. De Standaard Boekhandel is inderdaad niet de meest gezellige winkel maar ik heb er tot nu toe eigenlijk al best veel kunnen bestellen dat niet in hun webshop stond. Al moet je dan natuurlijk wel even wachten tot het geleverd wordt in het filiaal naar jouw keuze.

    1. Aha, dat wist ik niet! Maar toch vind ik in real life door een boekenwinkel slenteren om iets uit te kiezen leuker ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *