Keek op de Week #68

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* De kick-off meeting van mijn boekenclub – die voortaan door het leven gaat als The Book Bitches – in De Muze. Het was enorm gezellig en ook enorm weird om te weten dat iedereen aan tafel mij wel kende, maar ik omgekeerd bijna niemand. Op een gegeven moment verwees iemand naar iets waarvan ik een halve seconde dacht ‘hoe de fuck weet jij dat?!’, waarna mijn halven euro viel: aja, ik heb een blog. Die iedereen hier leest. Aja. Grappig ook, om eindelijk eens een gezicht te kunnen plaatsen bij enkele namen die ik geregeld in de comments zie opduiken.

* Cava op een doordeweekse namiddag op de werkvloer, om een grote gewonnen briefing te vieren.

* Vrijdagavond met een bus vol collega’s richting Hasselt rijden voor het Schlagerfestival. Jawel, dat leest u goed. Wij organiseren dat namelijk en zodoende mocht iedereen die dat wilde er ook gratis naartoe. Een once in a lifetime opportunity, natuurlijk, die ik niet kon weigeren. Het was, eh, memorabel. Beeld u de gemiddelde zatte nonkels en ietsje te goed in de olie – want gratis cavaatjes – zittende tantes op een doorsnee Vlaamsch trouwfeest in, keer tienduizend, maar dan overgoten met glitters en hysterisch knipperende ledlichtjes. Speciaal.

* Hoe belachelijk mooi‘ t Eilandje ‘s ochtends is op een stralende lentedag, zelfs al is het achterlijk vroeg.

* De ‘Bart Cannaerts van de bloggers’ genoemd worden, die de ‘Olympische discipline in het vermogen tot zelfrelativering’ glansrijk wint. Ik las het trots aan mijn Lief voor, waarop hij droogweg antwoordde dat hij Bart Cannaerts eigenlijk niet grappig vindt. Om u maar te zeggen hoe immens populair ik dus buiten het internet feitelijk ben. ?

* Geweldig mooi weer op zaterdag, op mijn balkon, met de weekendkrant. Yes.  

* Zondag op bezoek gaan bij de nicht van mijn Lief en haar vriend, in Brussel. Pannenkoeken eten, koffie drinken, veel wandelen in de zon, hipsterplantenwinkels bezoeken, kortom: de toerist uithangen en bijpraten. Topdag.

* Tijdens onze eerste stop, de immense markt bij Brussel-Zuid, al dé plant vinden waar ik al wekenlang naar op zoek ben en dat voor een schamele zeven euro. De plant kopen en vervolgens nog de hele dag in een totebag mogen mee zeulen (inclusief naar de hipsterplantenwinkels waar ze ‘m schaamteloos voor het vijfdubbele verkopen). Al betere plans de campagne gehad hebben. (En ook niet goed Frans kunnen, neen, so spare me de verbeteringen.)

* Rozen krijgen van mijn Lief.

Dat was minder, vlinder

* Said rozen krijgen van mijn Lief om goed te maken dat hij me de dag ervoor heeft doen wenen op straat. Hij had namelijk de auto geparkeerd en was vergeten dat-ie dat deze ene keer in een andere straat had gedaan dan gewoonlijk, waardoor ik 20 minuten lang heen en weer in de straat heb getjoold, op het randje van hysterie, in volle overtuiging dat mijn gloednieuwe bedrijfswagen al in mijn vierde week hopeloos gepikt was. Hij was er overigens ook van overtuigd dat hij ‘m in die andere straat had gezet, dus de ontdekking van de auto gebeurde compleet toevallig, toen ik al terug naar huis liep om jankend de politie te bellen. #albetereochtendengehad

* Het zomeruur. Fuck het zomeruur.

* Ik ben er nog steeds niet aan gewend dat ik nu drie kwartier vroeger opsta dan vroeger en dus eigenlijk ook drie kwartier vroeger zou moeten gaan slapen dan vroeger. Ik hou van mijn avonden, dus dat suckt toch wel redelijk.

Uitkiijken naar…

* Een dagje Den Haag op zaterdag.

 

4 thoughts on “Keek op de Week #68

  1. Ik moest dus ook lachen om het stukje over Cannaerts maar dan vooral omdat uw lief en mijn lief het precies allebei leuk vinden om zo heel nuchter een compliment onderuit te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *