Gastblog: Evi van Evi’s Journey

Evi kent haar weg hier al zo’n beetje, want ook vorig jaar kwam zij van gastbloggen doen op dit, toegegeven, de laatste tijd toch wel dieptreurig verwaarloosde hoekje van het internet – alle 40 Dagen Bloggen pledges ten spijt. Toen trakteerde ze u al op een van de nuttigste stukjes content die je hier ongetwijfeld ooit de revue hebt zien passeren: een stuk over time management, in respons op mijn stuk daarover, wat in feit enkel neerkwam op ‘Talitha liep 856 woorden lang te zagen over hoe ze dat niet kan maar het toch wel wil maar geen CEO is en het dus toch niet kan’.

Deze keer laat ze haar bloglicht schijnen op de mooie dingen des levens.

Doodgewone dingen

Geluk zit zo vaak in een klein hoekje. Alleen vergeet ik soms wel eens van daar bij stil te staan. Dus bij deze en in navolging van Talitha en zo vele andere: 9 doodgewone dingen die mijn hart doen zingen.

1. De geur van koffie

En dan meer bepaald de geur als je net een nieuw pakje Douwe Egberts Dessert koffie opendoet. Overheerlijk! In dezelfde categorie: in het weekend als eerste wakker zijn, stilletjes naar beneden sluipen en die eerste kop dampende koffie in alle stilte kunnen drinken terwijl ik naar buiten kijk en aan het mijmeren ben.

2. Op zondagochtend ontbijten met een chocoladekoek

Totaal niet goed voor mijn lijn, het horrorontbijt volgens mijn diëtiste maar o zo lekker. En dan vooral als het er een is met dubbele chocolade: chocolade vanbinnen en bovenop de koek. Yummie!

3. Lijstjes en notitieboeken

Geweldig grote fan van. En al helemaal als je alles van je lijstje kan doorstrepen. Maar evengoed bezwijk ik helemaal voor mooie notitieboeken.

4. De geur van een nieuw boek

Maar ook het gevoel van in een nieuw papieren boek te beginnen. Die pagina’s die nog wat kraken als je ze open plooit.

5. Kleverige zoenen van Tuur

En vooral dan als hij net gegeten heeft en je keihard vastpakt. Geweldig plakkerig. Maar o zo veel liefde zit daarin.

6. Erin slagen om de juiste moves te maken tijdens mijn Fitness Dance les

Serieus, als ik mijn linkerbeen en rechterarm tegelijkertijd moet bewegen en er een dance move moet van maken dan slaat het tilt in mijn hoofd. Maar heel soms slaag ik daar in. En gooi ik mijn arm en been net op het juiste moment in de lucht (en net niet die tel te laat wanneer iedereen anders in de les ze al weer naar beneden doet).

7. Slapen in vers gewassen lakens

Zalig toch, die geur. Die lakens die zo een klein beetje kraken. Geeft me een heel klein beetje een hotelgevoel.

8. Wakker worden op een ijskoude ochtend en de zon door het raam zien piepen

Dan weet je dat het een fijne dag wordt. Nog beter wordt ie trouwens als je op zo een dag kan gaan joggen.

9. Aangemoedigd worden door onbekenden tijdens het joggen

Vriendelijk zijn, het kost niet veel moeite. Maar we doen het niet vaak. Dus als ik krampachtig een berg oploop, zo rood als een overrijpe tomaat en andere wandelaars, fietsers, joggers, … me dan aanmoedigen dan word ik daar blij van.

2 thoughts on “Gastblog: Evi van Evi’s Journey

  1. Op een paar puntjes na, heel herkenbaar! Vooral die vers gewassen lakens, mooie (notitie)boeken en de zon die ’s ochtends door het raam piept. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *