Keek op de week #70

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag (en, oké ja, soms eens op maandag), waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Perks of work: mijn Lief en ik mochten naar de première van The Lion King én kregen er nog gratis popcorn en cola bij én staan ongemakkelijk as fuck op de foto bij een achtergrondje met Mufasa en het VTM-logo, a.k.a. living our best lives. 

* We waagden ons samen met een bevriend stel aan de Zomerkwis van The Joker. Een film- en muziekquiz konden we nog wel aan, dachten we. Tot we ter plekke ontdekten dat, jawel, de zomer het centrale thema was. En dus kregen we zes rondes lang zomerhitjes uit de 80’s voorgeschoteld, plus twee rondes met werkelijk alle Radio 2 Zomerhits sinds 1973 (som op: ‘titel, uitvoerder en jaartal’), twee rondes met zomerse filmposters, een ronde met haaienfilmposters en een ronde over Star… (*Talitha wordt enthousiast*) Trek (*oei, nee, laat maar*). Een mooie voorlaatste plaats in de wacht gesleept, zorgvuldig het feit genegeerd dat de laatste ploeg evenwel pas halverwege de quiz was binnengewaaid en een stapeltje random Blu-rays mee naar huis gekregen. (Dat viel al bij al nog mee als prijs, wetende dat de winnaar een boek van Geert Hoste cadeau kreeg. The Joker is nogal speciaal met prijzen uitdelen.)

* Stap 1 van ongeveer 13.788 to successful wedding planning kunnen we dan toch eindelijk afvinken: we zijn naar een mogelijke feestlocatie gaan kijken! En dat viel heel goed mee! Er is nog een optie B die we moeten bezoeken, maar gezien we er niet meer tijd en moeite en getwijfel in willen steken, zal het sowieso een van beide worden.  

* Na drie weken coma heb ik mijn Fitbit eindelijk weer aan de praat gekregen, waardoor ik nu ineens weer het stappentellersenthousiasme van de beginner ervaar en braafjes elke dag alle trappen neem. Dat dat verder de enige beweging is die mijn lijf ooit te verduren krijgt, zullen we maar even vakkundig achterwege laten. 

* Voor het eerst in mijn leven een Hollister binnengaan. Da’s een winkel uit de Ambercrombie & Fitch-stal, waardoor ik er altijd van uitging dat het totaal niet mijn ding was, maar deze keer trok een lange chille zomerjurk met luipaardprint in de etalage mijn aandacht en waagde ik toch eens een poging. Ik vond de jurk tof, en nog een andere ook, maar had op slag al geen zin meer om te passen door het zicht van de ellenlange rij voor de pashokjes. Dan toch maar weggegaan. ’s Avonds op de website kijken. Ontdekken dat er online een extra korting van 30% op alles is. Breed glimlachend op ‘bestellen’ klikken like de zelfvoldane motherfucker I was. 

* Onder dekentjes zitten en Cards Against Humanity spelen en chips eten op het dakterras van vrienden, lekker ongepland op een random zaterdagavond in de West-Vlaanders.

* Met mijn mama naar het centrum van Ieper gaan om mijn horloge te laten herstellen en dan een halve namiddag rondslenteren, oorbellen cadeau krijgen en koffietjes gaan drinken. 

* In ons appartementsgebouw geldt een verbod op barbecueën* omdat we allemaal een inpandig balkon hebben, maar gelukkig vangen mijn schoonouders dat gemis ruimschoots op door op zonnige zondagen dat we in de bakermat zijn steevast de goeie vleesjes en de grill boven te halen.

(* ik snap dat mensen die consequent ‘bbq’ schrijven daar hopen kostbare tijd mee winnen in het leven, maar als je het zo prachtig uitgeschreven ziet wezen, dan snap je toch niet waarom? Het heeft een trema and everything!!!)

Dat was minder, vlinder

* Van die mensen die schaamteloos honderden tot duizend euro meer durven vragen om één dag lang een schuur te huren zodra ze horen dat het voor een trouwfeest is en niet zomaar een familie- of bedrijfsfeest. Een fucking schuur. ‘Ja maar, het is wel een geklasseerde schuur enal!’ HET INTERESSEERT MIJ GEEN HOL HET IS EEN VEREDELD TUINKOT ALSTUBLIEFT WI.

* Op werk kwam Jupiler een ‘exclusief nieuw product’ uitdelen, als ‘primeur’. Ik gokte op roomijs met biersmaak en toen bleek het exact dat, ja, en het smaakte ook net zo intens treurig als dat, ja. 

* Nog eens naar een rommelmarkt gaan en dan merken dat er bovengemiddeld veel mensen zijn die de ‘rommel’ in dat woord ietsje te letterlijk nemen en schaamteloos dingen verkopen als (gedragen!) bh’s en belachelijk oude doosjes (ongedragen!) tampons. 

* Voor het eerst in mijn leven naar het containerpark gaan – hashtag the adult life, hashtag we komen er wel, hashtag daarna gefangirld over The Lion King en popcorn als avondeten gegeten – en daar zonder overdrijven drie kwartier staan aanschuiven. Eenmaal terug thuis dan nog een hoop brol ontdekken die er eigenlijk ook heen moest. Top.

Uitkijken naar…

* Een volledig vrij weekend waarin ik eindelijk nog eens kan uitslapen, want the adult life bestaat er toch vooral uit dat je constant tegen andere volwassen medemensen loopt te zagen over hoe moe je eigenlijk wel niet bent. 

12 thoughts on “Keek op de week #70

 1. hahahahaaa zaterdag 2 auto’s vol naar containerpark gereden…thuisgekomen en opmerken dan er een fucking grote doos al weken voor de haard staat waar we doodleuk over gekeken hebben omdat ze er al zo lang staat en dat we die dus niet meegenomen hebben. Ugh.

  roomijs met biersmaak. Iewww

 2. Die trouwzalen kosten belachelijk veel he. Toen wij de offerte kregen van de schuur (nope, wij willen ook geen saaie, stijve zaal) die we echt heel graag wilden huren, sprongen de tranen in mijn ogen. Uiteindelijk zijn we toch voor die locatie gegaan, omdat er voor onze datum al heel veel verhuurd is, maar het deed ons toch even twijfelen. Trouwen in het hoogseizoen helpt ook niet bepaald.

  1. Oeh, is ’t in de streek? Wij hebben eentje bezocht die ik heel mooi vind en op zich wel duur is (maar in vergelijking met de 7 andere locaties die we belden eigenlijk goedkoop), maar hebben nu via via eentje gevonden die écht belachelijk cheap is en we dus toch ook maar es gaan bekijken (om de addertjes te zoeken). Waanzinnig wat sommige mensen voor een fokking schuur durven vragen… En als het dan extra duur is omdat het een bruiloft is, of omdat het in de zomer is, of omdat het een zaterdag is, of al dat soort geldklopperijsmoesjes, haken wij uit principiële koppigheid al vrij snel af ? I mean, er stonden vroeger koeien en hopen stro in – die mensen need to get over themselves. ?‍♀️

   1. Hahaha, true!
    Het is niet echt in de buurt, niet van Ieper en niet van waar ik afkomstig ben. We gaan feesten in Eernegem. Dat ligt dan wel weer in de buurt van waar ik werk. Het is zo dat we erop gekomen zijn, want ik zou er zelf anders nooit opkomen.

 3. Zo stom eigenlijk hé, van die verhoogde tarieven zodra ze het woord trouw horen. Je moet dus echt gewoon zeggen dat je een feest wil organiseren. Ik lust sowieso geen bier en in ijs klinkt het helemaal smerig. Het zou me dan ook niets verbazen mochten ze dat niet verkocht krijgen. Oh en rommelmarkten lijken de laatste jaren steeds meer op textielmarkten. Je moet echt al veel geluk hebben om iets interessants tegen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *