Currently #14

amsterdam gracht

Omdat het lang geleden is dat ik nog eens van Currently deed en de afgelopen 7 dagen werkelijk te saai waren om er een doordeweekse Keek op de Week mee te vullen.

Wat ik dus de laatste tijd zoal heb…

Gelezen

* Nice Girls Don’t Get the Corner Office van Lois P. Frankel. Geloof me vrij: die corner office ga je door dit boek niet verkrijgen. Het bevat 300+ pagina’s vol open deuren en daarnaast nog wat belachelijke onzin zoals ‘pas je volledige uiterlijk aan aan wat je denkt dat je werkomgeving van je verwacht’. Ik vreesde van tevoren al dat dit een véél te Amerikaans corporate office verhaaltje zou worden en las dit daarom uitzonderlijk eens in het Nederlands, in de hoop dat de vertalers de moeite hadden gedaan om ook de context te vernederlandsen, but nope. (Overigens ook best ironisch dat een boek dat haar lezers constant op een bijzonder denigrerend toontje vertelt dat wij vrouwen moeten stoppen met ons als meisjes gedragen toch wel lekker cliché voor een suikerspinroze cover kiest. Binnensmonds kotsen.)

* Een klassieker waarvan ik het verhaal al kende maar die ik desondanks nog nooit had gelezen: Murder on the Orient Express van Agatha Christie. Geschreven in 1934 en dat speelde me soms wel parten, omdat ik bijvoorbeeld geen flauw idee heb hoe treinen in die tijd waren ingedeeld en wat dan precies het verschil was tussen ‘coach’ en ‘carriage’. Anno 2019 weet je als doorsnee lezer zo weinig over de etiquette en gebruiken uit die tijd dat je sowieso bepaalde insinuaties of dubbele betekenissen mist. Da’s jammer, maar het is nog steeds een tof verhaal dat vlot weg leest. Goeie vakantielectuur!

Gezien

* Yesterday, in de bioscoop. Over een wereld waarin The Beatles ineens verdwenen zijn, maar één man zich alle liedjes wel nog herinnert en dan maar doet alsof hij ze zelf heeft bedacht. Geen hoogstaande cinema, maar daar houd ik sowieso al niet erg van. Mijn Lief en ik vonden het een bijzonder charmante en best wel grappige film, vol Britse humor en natuurlijk heerlijk veel Beatles-songs. Meer moet dat soms niet zijn.

* Veel glitter en regenbogen op Amsterdam Pride. Veel vrijheid om jezelf te zijn. Wanneer gaat die Pride nu eindelijk eens wat groter worden in België, hastn?

* Een bordje met tandartshumor bij, hoe kan het ook anders, de tandarts: ‘Be nice to your dentist, they have fillings too.’ Love. It.

* Titanic op tv. Was niet van plan om te kijken, maar zag het toevallig tijdens het zappen, bleef een beetje hangen, en toen wat langer, en nog wat langer, en toen was het kwart over middernacht en was iedereen dood en smeet bejaarde Rose de ketting in de oceaan (met het meest adorable ‘oeh!’-geluidje ever made in cinema history). Deze scène trouwens: gets me every time. Dan gaan de sluizen bij mij open. (Pun een beetje intended.)
* Dit uitzicht op een zonnige avond na een lange werkweek.

Gehoord

* Wat meer podcasts: hier gaf ik al enkele tips over wat ik zoal heb geluisterd. (Spoiler: vooral true crime. Oké, alleen maar true crime.)

* Veel BV-gossip, sinds ik bij Medialaan DPG Media werk. Oh zo veel BV-gossip.

* Een gigantische spoiler van een film, BAM, midden in de briefing van een campagne voor de première daarvan. En bedankt. #workperkszeg

Gegeten/gedronken

* Teleurstellende Mechelse koekoek maar heerlijke desserts bij AMOR, het nieuwe restaurant bij de ROMA op een boogscheut van mijn crib.

* De lekkerste koffietjes at home met mijn pas gekochte batch koffiesiroopjes, want de vorige waren op. Ja, ik ben zo’n vrouwmens dat graag cappuccino’s drinkt met suikerbrol in de smaakjes vanille, chocolate chip cookie of – jazekerst ben ik zo erg – popcorn. NO SHAME.

* Lekker gegeten met een fijn Heuvellands uitzicht bij De Musette in Dranouter. Voor als u, weetwel, toevallig eens daar in de buurt bent, as you do.

* Andere diepvrieschocoladekoeken dan die van de Colruyt op een zondagmorgen en nope, does not even come close.

* De meest millennial latté of them all in Middelburg: een pink latté met licht frambozensmaakje.

Veel te veel gedaan

* Nutteloze dingen na werk. Waarlijks, ik kom thuis en smijt me op de bank en kijk Netflix of scroll mindlessly door het wereldwijde web. Soms lees ik een tijdschrift of een boek. Maar ik doé niks van alle dingen die ik al een half jaar lang wil doen. Zelfdiscipline, weet iemand waar je dat per kilo kan kopen?

* Dingen to do, to see, to eat, to drink en to shop opgezocht voor onze vakantie, waardoor we al sowieso de helft niet eens zullen kunnen doen. Maar het levert wel bakken voorpret op!

Veel te weinig gedaan

* Schrijven. Op mijn blog, voor mezelf, voor dingen als Charlie of projectjes die ik wil opzetten maar die er slechts halvelings van komen. Wederom: zelfdiscipline, waar?!

* Op tijd gaan slapen. Ergens heb ik nog steeds niet goed door dat ik, sinds ik in Vilvoorde werk, een dik uur vroeger moet opstaan en dus bijgevolg ook beter een uur eerder naar bed ga.

* Toffe plaatsen in Antwerpen ontdekken. Als we het dan al eens doen, valt dat namelijk altijd zeer goed mee, zoals bijvoorbeeld cocktails in Tram 3:

Gepland

* Vakantie! Zondag vertrekken we op roadtrip in Zuid-Engeland en ik heb er on-ge-lo-fe-lijk veel zin in (en nood aan).

20 thoughts on “Currently #14

  1. Hele fijne vakantie! Mocht je ergens die zelfdiscipline vinden, laat het me weten als er genoeg is voor meerdere mensen. Zelfs nu ik thuiswerk, kan ik er wel een extra dosis van gebruiken.. :’)

  2. Oh, zo’n toffe vakantie in het vooruitzicht. Hier is het aftellen naar mei volgend jaar want dan ga ik terug naar Londen en ik kijk daar echt zo enorm naar uit. Nu nog een leuk en betaalbaar hotel vinden in het centrum. Ik heb gisteren de Mangolino van Pitten en Bonen ontdekt. Volgens de kaart is het een milkshake maar hij was zo stevig van textuur dat je hem kon oplepelen (pluspunten voor het feit dat ze geen rietje maar een lepel gebruikten). We zijn gaan lunchen, hebben om 15u iets gegeten en hebben ’s avonds voor sushi gekozen maar die Mangolino was dus met ruime voorsprong mijn favoriet van de hele dag.

  3. Benieuwd naar die roddels ?

    Ik heb die drie podcasts ook verslonden en heb net El Tarangu beluisterd.
    De kofferbakmoord en moord op de tennisleraar vond ik veel minder. Ben altijd op zoek naar true crime podcast tips.

    1. Ben net begonnen aan De brand in het landhuis! Wel letterlijk pas de eerste tien minuten, dus ik kan er nog geen mening over geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *