Ik heb groot nieuws (en ik kom er weer rijkelijk laat mee af)

Weten jullie nog, toen ik een dikke drie jaar geleden van ~mysterieuze blogger~ deed en Groot Nieuws aankondigde maar het nog niet meteen kon zeggen en jullie dus maar liet raden? (Dat was nog in de tijd dat ik een beetje een relevante blogger was, voordat ik te lui werd om WordPress vaker dan één keer per half jaar te openen.)

Ik zou dat nog weleens opnieuw willen doen, maar gezien 99% van jullie me wellicht op Instagram volgt en ik daar een stuk actiever ben dan hier (dramatisch doen over willekeurige gebeurtenissen in mijn dagdagelijks leven is er nu eenmaal ietsje minder arbeidsintensief), gok ik dat het effect vrij teleurstellend zou zijn. Ik kan namelijk wel heel leuk doen met meerdere opties waaruit jullie dan mogen kiezen, zoals, ik zeg maar iets:

A) We hebben een nieuw huis gekocht, minder dan drie jaar na ons eerste Droomhuis waar ik zo enthousiast over was!
B) We hebben ons eerste Droomhuis waar ik zo enthousiast over was verkocht!
C) We verwachten een baby, en dat was in tegenstelling tot al onze immo-avonturen tot nog toe, zelfs gepland en alles!

Maar zelfs al zou je het juiste antwoord nog niet kennen vanop Instagram, dan nog zou het no fun zijn, want het juiste antwoord is gewoon D) all of the above.

Dus ja, aan dat soort lolligheidjes gaan we verder geen tijd meer verspillen, zeker?

Ja, jongens, het ene moment gaat je leven z’n rustige gangetje as usual en het volgende heb je ineens een baby en een nieuw huis en een kijkdag met 44 wildvreemden in je living op komst. Het kan verkeren.

De stresserende weken die gepaard gingen met al deze zichzelf snel opvolgende gebeurtenissen zijn gelukkig net voorbij. Ik ben bijna 18 weken zwanger, dus de grote belangrijke controles zijn allemaal al gebeurd (en allemaal in orde). De kijkdag zit erop, was mentaal en fysiek slopend, maar leverde ons bijzonder mooie biedingen op én inmiddels ook een afgeronde verkoop. En de bijkomende lening voor ons nieuwe huis is ook al in financiële kannen en kruiken.

Dan zou je denken: heerlijk, nu volgen de komende maanden al die mooie dingen elkaar op een rustig, normaal tempo op, met voldoende ademruimte tussen. Maar onder het totaal niét vrijwillig door ons gekozen motto ‘waarom zou je het zo makkelijk aanpakken als je het jezelf ook belachelijk ingewikkeld en stresserend kan maken’ overkomen al die Grote Levensveranderende Dingen ons over een maand of vijf gewoon in één klap. (insert zenuwachtig lachje)

Het nieuwe huis is namelijk pas beschikbaar halfweg april. Ons oude huis daardoor dus ook. En de baby is voorzien voor eind maart. Geen enkele van die dingen kan ik zelf vroeger of later forceren. Dus ga ik, dat lees je inderdaad correct, half april mijn hele hebben en houden en twee gestresseerde katten verhuizen, met een drie weken oude baby en een lijf + hoofd + wederhelft die daar nog allemaal niet volledig aan zullen gewend zijn.

Nu heb ik zelf nog niet veel ervaring met baby’s, maar die combinatie lijkt me niet bijzonder handig. Die inschatting is inmiddels ook al een paar keer bevestigd door de reacties van eenieder die er wel al een paar in huis heeft gehad (en die vooral neerkwamen op: eerst lijkbleek wegtrekken en daarna maniakaal hard beginnen lachen).

DAT WORDT DUS SUPERDIKKE PRET HE JONGENS. Ik kijk er waanzinnig naar uit. Een beetje sarcastisch, maar een beetje ook wel niet. Want het gaat ZO tof worden. En ZO eng. En ik ga ZO keihard weer naar de psycholoog moeten daarna. Maar het gaat het allemaal waard worden, ik voel het.

Zin in!

7 thoughts on “Ik heb groot nieuws (en ik kom er weer rijkelijk laat mee af)

  1. Dat gaat inderdaad allemaal heel erg tof zijn. Maar echt hé. En misschien een klein ietskepietske stress geven, maar ja. Echt super! En proficiat!!

  2. Gefeliciteerd! Met alledrie de dingen 🙂 En dat verhuizen met baby en alles komt wel goed. Vast heel druk en niet optimaal, maar vraag hulp en niet alles hoeft in één keer af. Ik had hier iets neergezet over mijn ervaring van baby etc, maar daar vraag je helemaal niet om dus ja. En fijn om weer wat te lezen hier (heb geen Instagram). X

  3. Gefeliciteerd met de baby en het huis!!! En ja, het is alles tegelijk. Maar vaak zijn dat achteraf gezien de beste dingen die je overkomen. Dus gewoon meegaan met de flow en ook al zal het chaos zijn, het zal ook wel allemaal ooit goed komen denk ik.

  4. Dikke proficiat!! Alle goeie dingen bestaan uit 3! 😉 Het zal een stress’ke worden inderdaad, om uw hele hebben en houden én nog een klein baby’tje te verhuizen, maar dat overleef je wel. Laat het op u afkomen. Go with the flow. Waarschijnlijk lach je er later nog mee, met al die chaos. Nu is het tijd om volop te genieten van je zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *