Talitha doet van throwback

Terugblik met foto's uit de oude doos

2007 versus 2012 versus 2017

Een terugblik op de stand van zaken 10 jaar geleden, 5 jaar geleden en nu.

In 2007… 

 • was ik een verveelde middelbare scholier (15 going on 16) in Ieper, West-Vlaanderen.
 • had ik net het fenomeen ‘pony’ ontdekt, waarna de wereld nooit meer mijn voorhoofd en plein public gezien heeft. #RIPvoorhoofd.
 • bestond mijn dagelijkse uniform uit jeans, volledig aan stukken gereten All-Stars, een bruine velvet blazer (want een degelijke winterjas, zo weten we allemaal, is voor losers) en de langste grijs-zwart gestreepte sjaal die je ooit in je leven hebt gezien. Hij was niet eens warm of zo. Completely pointless fashion items, pubers hebben daar een patent op.
 • was ik een stuk cooler dan nu, want ik schuimde toen elke zomer meer festivals af dan de afgelopen vijf jaar combined.
 • liet ik dat ook zien door al die festivalbandjes nog jarenlang rond mijn pols te laten wegrotten. Want ook polshygiëne is voor losers, jazeker.
 • liet ik voor de eerste keer in mijn leven een stuk staal in mijn lichaam rammen. Mijn neuspiercing, IK HEB HET OVER MIJN NEUSPIERCING.

In 2012… 

 • was ik een 21-jarige student in Amsterdam.
 • zat er nogal wat extra staal in mijn gezicht.
 • ging ik door een hele wenkbrauwidentiteitscrisis.
 • studeerde ik literatuurwetenschap en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Nog in de veronderstelling dat ik met zo’n unieke combinatie wel zeker weten meteen vijftien jobs zou aangeboden krijgen. HAHAHA.
 • woonde ik welgeteld drie maanden in een appartement op het Damrak, op twee hoog boven een American sports bar met halfnaakte overweight serveersters in lycra broekjes maat XXS. Om het appartement te bereiken moest je een half weggezakt dakterras oversteken dat dankzij de keuken van de bar steevast onder de vuilniszakken en muizen zat. Omdat de keukenventilatie er ook nog eens op uitkwam, rook het hele dakterras constant naar hamburger. Maar ook het huis. En het meubilair. En je haar en je kleren en je tas en je hele fucking ziel telkens je er langs liep. Needless to say, mijn veganistische huisgenote vond het daar erg leuk wonen.
 • had ik ein-de-lijk weer lang haar na een jarenlange pixie cut…
 • dat ik vervolgens in een enthousiaste bui wederom kortwiekte…
 • om 5 minuten nadien alweer van huilie huilie never let me near scissors ever again I hate myself!!! te doen.
 • genoot ik ontzettend hard van mijn studentenleven, as one should.


In 2017…

 • heb ik ineens een blog!
 • woon ik samen met mijn Lief en onze dikke ball of fluff in het gezelligste appartementje van Amsterdam West.
 • ben ik eindelijk student-af en werk ik inmiddels al meer dan een jaar full-time. Bij mijn vierde werkgever. Want #jobhoppenisoké als millennial die nog niet goed weet wat ze wil. And don’t you ever forget it.
 • is mijn haar weer lang, maar nog niet lang genoeg.
 • heb ik als werkende mensch meer geld, maar nog lang niet genoeg.
 • weet ik beter dan ooit tevoren wat ik (niet) wil en wat ik (niet) kan. Maar nog steeds niet genoeg.
 • heb ik alsnog meer dan ooit tevoren het gevoel dat alle puzzelstukjes een beetje op hun plaats vallen.
 • is de borrel om 17 uur na werk meestal het spannendste wat ik op een vrijdag doe, voordat ik languit op de bank plof met mijn Lief en mijn kat en een boek/film/serie en een bak popcorn.
 • geniet ik daar zo keihard van.
 • ben ik gelukkiger dan elk jaar daarvoor.

En het is goed zo.

3 thoughts on “Talitha doet van throwback

 1. Wat een leuke manier om terug te blikken op die veranderingen door de jaren heen. Dat t-shirt op de rechterfoto uit 2007 had ik ook. Ik heb dat echt stuk gedragen omdat ik er helemaal gek van was. Twintig jaar geleden bracht ik enkele weken door in het ziekenhuis, ging ik een heel jaar niet naar school én ontdekte ik Harry Potter. Drie keer raden welk van die drie ik het leukste vond. Volgens mij is het ook dat jaar dat ik nog niet naar Werchter mocht van mijn ouders en daardoor het optreden van Radiohead niet kon meemaken. ?

  1. Dank je! Ik heb dat shirt zelfs nog steeds! Ik draag het allang niet meer, natuurlijk, maar ik heb het gevonden in een kast in mijn oude slaapkamer bij mijn ouders, haha! Ik wil er binnenkort een toen-versus-nu foto mee maken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *