Keek op de Week #2

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Sinds een tijdje hebben mijn Lief en ik twee avonden per week omgedoopt tot offline avond. Daardoor heb ik afgelopen week ineens heel veel gelezen en ook zelf weer geschreven, eindelijk nog eens.

* Ik kreeg een bioscoopbon cadeau omdat ik vorige week heb meegeholpen om ons ADNIGHT-feestje een succes te maken.

* Ik ontdekte dat enkele collega’s ook een hekel hebben aan een heel specifiek ding dat een andere collega de laatste tijd constant doet, waarmee hij het bloed vanonder mijn nagels haalt. Altijd fijn, zo’n gedeelde irritatie op werk.

* Elke dag van de week kon ik de bloemenzee voor de ambtswoning van de burgemeester, twee deuren naast ons kantoor, zien groeien. Jong, oud, zwart, wit: elke soort Amsterdammer is inmiddels langs geweest. Hartverwarmend en indrukwekkend.

* Deze namiddag kon ik zowaar nog eens een boek lezen in de zon op ons balkon! Waarschijnlijk de laatste kans om dat dit jaar nog te doen, dus we hebben ervan geprofiteerd. Met een wijntje en hapjes erbij plus een spinnende kat op schoot. Afternoon well spent.

Dat was minder, vlinder

* Woensdag was zo’n typische dag waarop ik ineens alles uit mijn handen liet flikkeren. Eerst een hele kop cappuccino op kantoor, all over de trap en de muur. En toen later op de dag nog mijn sleutels, mijn telefoon en nog een half glas water all over mijn bureau. Het bleek nog besmettelijk ook, want ’s avonds liet mijn Lief én eten van tafel vallen én morste hij een hele kwak mayonaise op zijn broek. Kortom: echt een topdag qua handigheid.

* Ik had een afspraak bij de gynaecoloog maar was vergeten om de week daarvoor mijn pil door te slikken, waardoor ik nét ongesteld was geworden toen ik bij haar langs moest… Nogal ongemakkelijk voor alle partijen involved.

* Ik heb al de hele week een aft in mijn mond en dat doet echt DEBIEL veel pijn.

* Mijn favoriete broodje van mijn favoriete broodjeszaak viel deze week nogal tegen.

* Voor de vrijmibo (voor mijn Vlaamse lezers: ja, da’s een ding) was deze keer pizza beloofd, waar ik al twee uur van tevoren met rammelende maag naar uitkeek, maar TOEN WAS ER DUS GEEN PIZZA. Dus ben ik om 19 uur al naar huis gegaan. Ik weet het, ik heb een zwaar leven.

Uitkijken naar…

…volgend weekend, want dan ga ik naar België. Zondag gaan mijn Lief en ik uit eten met mijn ouders, zijn ouders, zijn broers, zijn schoonzus en zijn petekindje, en daar kijk ik vooral naar uit. Het is namelijk een verjaardagsetentje voor mij en mijn schoonvader, want we zijn allebei de dag daarna jarig. Which also means... TAART! Cadeautjes! Yaaaay!

10 thoughts on “Keek op de Week #2

  1. Hahaha frustraties delen met collega’s is de shit, daar kan ik van meespreken! Dat opgeluchte gevoel wanneer je je realiseert dat jij niet de enige bent die je ergens aan ergert, haha 😀 En ah, wat leuk dat je bijna jarig bent, ik kijk daar ook altijd zo hard naar uit!

    1. Het grappige is dat ik elk jaar weer verbaasd ben dat ik jarig ben en dan echt de hele dag door op random momenten ineens denk: OMG, vandaag is mijn verjaardag! Echt vaag.

    1. Maar echt! Dan duurt zo’n avond ineens zo zalig lang! Confronterend om te merken hoeveel je tijd je eigenlijk kwijt bent aan zo frequent doelloos naar een schermpje zitten staren…

    1. Allez, ik ga mezelf nog een influencer voelen ? tis wel echt fijn, ervaar ik nu! Maar je moet wel serieus je wifi uitschakelen en telefoon verstoppen enzo, anders heb je ‘m ineens toch gedachteloos vast, heb ik al gemerkt!

  2. Ok, ik heb dus weer iets bijgeleerd. Deze Vlaamse kende de term vrijmibo dus nog niet. Zie je wel dat dat bloggen voor iets goed is. 🙂 Dat offline-gaan zou ik beter ook eens invoeren. Ik ben er echt niet goed in en blijf maar verder frutselen achter de laptop. Zo ga ik natuurlijk nooit uit die leesdip geraken. Het gevaar bestaat zelfs dat ik dan weer in de fanfictie duik en dan is het helemaal omzeep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *