Keek op de Week #1

Oftewel: een wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen. In navolging van fijne bloggers zoals Evi en Lieze, omdat ik hun rubrieken altijd graag lees en het me ook wel handig lijkt om in ieder geval één vaste blogdag te hebben.

Keek op de Week dus. Quoi? Vroeger, lang geleden, of toch zeker een heel jaar, werkte ik als analist bij ING. Elke vrijdag had ons team een meeting om terug te blikken op de voorbije week: wat ging goed, wat ging minder, en hoe pakken we het volgende week aan? Onze teamleider doopte dit wekelijkse momentje Keek op de Week, omdat 1) hij nu eenmaal zo Hollands als de pest is, en 2) hij sowieso constant met creatieve uitdrukkingen strooide.

Als hij nog even moest nadenken over een oplossing: “Daar moet ik nog effe een ei op broeden.”

Als er te veel work load was voor te weinig mensen: “Dan trekken we toch gewoon een blik nieuwe mensen open!” 

Als hij van gedachte veranderde: “Maar het aapje op m’n schouder wilde toch wat anders.”

Well, you get the gist. Ik kon deze rubriek ook ‘Weekly’ of zoiets noemen, maar ergens vind ik deze naam wel grappig. Plus: ik vind het wel fijn om elke week een mooie foto van een taart op mijn blog te hebben. Extra plus: ik wil dat deze rubriek dezelfde insteek heeft als mijn oorspronkelijke Keek. Overlopen wat goed is gegaan, wat net een tikje minder was (of downright klote natuurlijk), en nog even stilstaan bij eventuele plannen of dingen in het vooruitzicht.

On y va!

Highlights van de week

* Midden op de dag een uurtje pauze met red velvet cake en latte en twee oud-collega’s van ING.

* Mediahuis (een belangrijke investeerder in het bedrijf waar ik werk) wilde weten welk professioneel tekstbureau onze vacatureteksten heeft geschreven. Hun HR-afdeling was namelijk zo onder de indruk dat ze hun eigen teksten willen laten herschrijven. Dit is een persoonlijke highlight van de week, omdat het bureau dat die teksten schrijft een simpel IKEA-exemplaartje van 70 cm hoog is en, oh ja, IK ZIT ERAAN. Ik, in mijn uppie, bash af en toe eens met mijn gezicht op het toetsenbord en tadaa, daar rollen dan een paar vacatureteksten uit die ik zelf heel grappig vind maar waar verder nooit iemand wat van zegt, en ineens worden die besproken op HR meetings van een enorm bedrijf met hele bataljons copywriters, die onder de indruk zijn van MIJN schrijfseltjes. En of ik dan alstublieft eens mijn magic op een paar van hun teksten zou willen worken, zodat hun eigen copywriters dat voortaan kunnen nadoen, dank u wel. Ik stuiterde een beetje naar huis die dag, jawel.

* On Wednesdays, we drink pink wine and watch Mean Girls. Samen met mijn Lief gedaan. Het was zelfs zijn voorstel!!! Ik weet het, ik moet met hem trouwen.

* Ik heb een dag thuis gewerkt en hoewel ik ontzettend veel te doen had, was het alsnog fijner dan op kantoor, gewoon omdat ik in mijn pyjama kon zitten.

* Vrijdagavond was ADNIGHT: een soort museumnacht met reclamebureaus, waarbij je even bij de concurrentie mag koekeloeren. En omdat de advertising business totaal niet competitief is gaat het daarbij natúúrlijk niet over wie het coolste, origineelste, best bezochte programma heeft. Gelukkig hadden wij by far de populairste venue, met onze zelf in elkaar gestoken Batman themed escape room. We hadden een cocktailbar en er waren taco’s, pizza’s en cupcakes met cocktailsmaakjes. De rij bezoekers stond tot buiten en de wachttijd voor de escape room liep op tot 1,5 uur. Kortom: het was een groot succes. Ik heb hard gewerkt en dus, in tegenstelling tot sommige collega’s, de bar niet eens van dichtbij gezien, but I had a blast. 

Dat was minder, vlinder

* Ik had heel veel werk deze week en heb het niet allemaal af gekregen en dus… moest ik er dit weekend nog wat vrije tijd aan opofferen.

* Het weer, obviously.

* Mijn Lief werd voor de vierde keer in evenveel jaar het slachtoffer van fietsdiefstal. Niet per se mijn probleem, maar shitty voor hem, en hij kijkt vrijwillig naar Mean Girls met mij, dus ik hou van hem en daarom vind ik dat zelf ook kut.

* In een verre hoek van onze kantoorkeuken werden twee grote potten soep gevonden die al een maand of drie over datum waren. Bijgevolg rook het hele pand vier uur lang alsof het halve bedrijf had lopen kotsen. Wat, ironically, dan ook waarschijnlijk wel een paar keer gebeurd is tijdens die vier uur. Gross.

* Mezelf toch weer even keihard moeten inprenten dat creative advertising nu eenmaal een branche is waarin je werk nooit goed genoeg is. Dat je nooit een briefing kan vertalen naar een concept dat meteen 100% door iedereen wordt goedgekeurd. En dat is soms wel slikken, of simpelweg pijnlijk, als het om concepten gaat waar je met hart en ziel aan hebt gewerkt. Maar tja, het kan altijd beter.

* IK HEB NOG STEEDS VLEKKEN OP MIJN BENEN VAN DIE MUGGEN UIT CANADA. En ja, dat is al meer dan een maand geleden. Ik ben een beetje bang dat het littekens van het krabben zijn…

Uitkijken naar…

…volgend weekend. Dan komen mijn ouders op bezoek. Sowieso leuk, maar het betekent ook dat we eindelijk nog eens een auto tot onze beschikking hebben, a.k.a. dat we naar de IKEA kunnen en een shitload aan boodschappen kunnen doen. Wij worden daar nu eenmaal enthousiast van, ja, als autoloze stadsmensen.


En, hoe was uw week?

25 thoughts on “Keek op de Week #1

     1. Ik heb het net gecheckt op jobat.be en die is inderdaad van mij. Zie ook net dat IEMAND er letterlijk vijf woorden aan heeft toegevoegd, met een spelfout. Dus ik ga nu even een boze mail sturen. HET IS NIET MIJN SPELFOUT SAM IK ZWEER HET.

 1. Altijd leuk als je mensen kan inspireren 🙂
  Ik heb ook nog altijd 2 vlekken op mijn arm van beten van Italiaanse muggen die toen helemaal dik waren en behoorlijk vies. Hoop dat als dat beetje bruine kleurtje dat ik nog overheb van de zomer verdwenen is, die vlekken ook niet meer te zien gaan zijn.

  1. Mijn Lief had dat ook en het bleek een allergische reactie te zijn omdat het een soort mug was die in West-Europa niet voorkomt. Maar het zou onschuldig zijn en op zich zijn die vlekken bij hem wel al weg… Bij mij werden ze niet echt dikker ofzo, ze jeukten gewoon KEIHARD en ja, ik heb wel veel gekrabd 🙁

 2. Ik vind dit soort wekelijkse overzichten ook altijd fijn om te lezen! Heerlijk dat je zoveel complimenten kreeg over je vacatures. Als ik vacatures schrijf worden ze meestal afgedaan als te los en worden ze toch weer wat saaier gemaakt. Op mijn vorige job mocht ik wel losgaan op vacatures, altijd fijn!

 3. Toooof! En dikke schouderklop voor je vacatures (heb even gespiekt 😀 ). Kreeg spontane sollicitatiezin, wat wel iets wil zeggen want ja, solliciteren… Wel lomp van die spelfout. Daar krijg ik dan weer kriebels van. En ik ben ook zo’n duts die altijd onder de muggenbeten zit. Had in Frankrijk ook een keer een allergische reactie met als gevolg 1 muggenbeet van 15cm diameter. Kon gewoon letterlijk bleiten van de jeuk. En ik was ook wel wat bezorgd want er stond dan eerst een witte kring rond en dan daar nog een rode omheen. Weird. Maar ik leef nog! En ik wil niet zeggen dat je een duts bent trouwens. Ik wel :p long story short: ga door met je weekoverzichtjes.

  1. Oh maar ik ben sowieso een duts op vlak van muggenbeten hoor, haha! Kon ook echt echt echt niet om met die jeuk. Ik had er serieus 30 op mijn benen, ik heb ook bijna zitten bleiten omdat ze zo jeukten. En ik heb er ook echt een week lang aan lopen krabben, tot ze bloedden soms, dus ben nu wel serieus bang dat die vlekken niet meer weggaan ?

 4. Wat schrijf je ontzettend leuk! Ik heb je weekoverzicht met veel plezier gelezen. Steek dat compliment over de vacatureteksten maar in je broekzak! Daar mag je zeker trots op zijn 🙂 Ik moest toevallig vorige week in 2 dagen tijd 35 inleidingen voor vacatureteksten uit mijn mouw schudden. Zwaar gefrustreerd was ik, omdat ik er door de wel heel krappe deadline niet alle creativiteit in kon stoppen die ik erin had willen stoppen. Maar goed, ze zijn af! 🙂

  1. Dank je wel! En WAAAUW 35, das heel veel! Ik weet niet of ik die allemaal leuk en vlot zou kunnen schrijven, zo bam bam in korte tijd na elkaar. Na een tijdje droogt de inspiratie toch ook wel wat op. Op hoeveel creatieve manieren kan je standaardfuncties omschrijven, natuurlijk? Ik moest vandaag 2 van hun (ontiegelijk saaie) vacatures herschrijven in mijn eigen stijl, en voor de ongelofelijk droge kost van consumer service data analyst moest ik toch echt wel m’n best doen, fieuw…

 5. Dat is wel echt een super compliment. Niet moeilijk dat je je daar goed door voelt. Ik ben niet altijd even gek van weekoverzichtjes omdat sommigen wel heel uitvoerig zijn en af en toe ook TMI. Voor alle duidelijkheid die van jou vind ik wel leuk. Zo’n terugblik in de vorm van zowel hoogte -als dieptepunten leest lekker weg.

  Al vier keer te voet naar huis kunnen omdat je fiets gestolen werd is echt wel rottig. Bij mijn nicht werden er vorig jaar ook viermaal fietsen gepikt. Die telkens braaf waren vastgemaakt aan de fietsenstalling naast de bushalte maar blijkbaar is zo’n kettingslot wel heel makkelijk door te knippen. Ik hoop dat ik het zelf niet meemaak. Met mijn elektrische fiets ben ik een beetje mobieler als vroeger. Nu opnieuw met een gewone fiets proberen te rijden zou een ramp zijn.

  Oh en wat die beten betreft. Bij sommige insecten, meestal beestjes die in de buurt van het water leven, reageer ik super heftig op hun beten. Zo heb ik een keer drie maanden rondgelopen vooral die beet volledig verdwenen was. Volgens mij zijn dat gewone agressieve mini-aliens of iets dergelijks.

  1. Allez, nog anderhalve maand te gaan dan voor mij ? En ja, zijn fiets was ook vastgemaakt! Toch met slot enal gestolen… We zijn vandaag dan ook allebei nieuwe, stevigere en toch wat duurdere sloten gaan kopen. We kopen sowieso allebei nooit nieuwe of dure fietsen, daarvoor is de kans op diefstal in Amsterdam véél te groot. Je elektrische fiets zou een veel grotere ramp zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *