Overzicht van een blogjaar: 2017

Allez zeg. Over 366 dagen is het gewoon alweer oudjaar hè, mensen! Bizar hoe snel de tijd gaat.

En zoals dat bij een nakend einde van het jaar nu eenmaal hoort, heb ik dan maar eens een jaaroverzichtje gemaakt.

De meest gelezen blogpost…

… komt voor mij ook als een complete verrassing: die keer toen ik beroepen ging vergelijken. Ik denk dat het hoge bezoekersaantal voor een groot deel te wijten is aan SEO traffic dankzij de titel. EN DAT HET QUALITY STUFF IS UITERAARD.

De blogpost met de meeste reacties…

… was minstens even verrassend mijn allereerste Keek op de Week!

De langste blogpost…

… is deze longread van in totaal 1855 woorden over de aftermath van mijn ontslag bij de gemeente Amsterdam.

De kortste blogpost…

… telt slechts 191 woorden: mijn officiële vakantie-aankondiging.

De meest persoonlijke blogpost…

… is ongetwijfeld die ene over mijn grootste onzekerheid.

De meest enthousiaste blogpost…

… kan niet anders dan deze zijn, want ik ben nu eenmaal een enthousiast persoon.

De meest verdrietige blogpost…

… was mijn kleine eerbetoon aan een veel te vroeg overleden vriend.

harry potter candlemaker row edinburgh

De meest magische blogpost…

… ging over mijn liefde voor Harry Potter en de schoonheid van Edinburgh.

De meest confronterende blogpost…

… is een waargebeurd verhaal waar ik niet heel erg trots op ben.

De meest nationalistische blogpost…

… gaat over stoofvlees, vrijwillige naturalisatie en mijn Vlaams-Nederlandse identiteitscrisis.

kat cat eyes katten kattenogen

De meest pluizige blogpost…

… ging over mijn liefde voor katten.

De meest nostalgische blogpost…

… is een tweeluik geadresseerd aan mijn zestienjarige zelf: deel 1 en deel 2.

De meest unieke blogpost…

… was een complete guide on how to be as unique as everyone else in de hippe grachtengordel van Amsterdam.

De enige tag blogpost ooit…

… was ter ere van mijn zesentwintigste verjaardag!

De enige tutorial blogpost ooit…

… vond ik eerlijk gezegd wel heel leuk om te schrijven en smaakt dus naar meer. Jammer genoeg zijn er naast granola maken verder niet veel dingen die ik kan.

De enige blogpost die Tim den Besten expliciet grappig vond…

… was toevallig een parodie op een column van zijn hand, over het leven van Belgen in Nederland.

De allereerste blogpost…

… was deze en werd bijna een jaar geleden in elkaar geflanst in een koffietentje in de buurt op een vrije dag van de verschrikkelijk saaie ambtenarenbaan die ik toen nog had, alwaar ik met toch wel een beetje trillende vinger op ‘publish’ drukte.

Inmiddels heb ik een mooi clubje lezers opgebouwd en een aantal fijne bloggers leren kennen. En ben ik écht heel blij dat ik er op 18 januari 2017 voor gegaan ben. Nu op naar de volgende 10.000 subscribers!

(Kidding, kidding, I’m just kidding.)

12 thoughts on “Overzicht van een blogjaar: 2017

  1. Dank je! Ik vind jouw blog echt hilarisch, overigens. Grappig ook dat jij (part-time) Nederlander in België bent en ik andersom. Toch herken ik me juist vaak in jouw mening over Vlaamse dingen en in de Vlaams-Nederlandse taaldiscussies met je vriend. (a.k.a. ik woon al veels te lang in Nederland)

   1. Bedankt voor het compliment en grappig om te horen dat je de ‘discussies’ herkent. De kans is in mijn geval groter dat ik naar België zal verhuizen, dan dat mijn vriend deze kant op komt. Wat ik de meest deprimerende gedachte vind, is dat mijn leven waarschijnlijk toch zal bestaan uit regelmatig heen en weer rijden. Niet zo vaak als nu, want ik zal mijn familie en vrienden uiteindelijk minder vaak bezoeken dan ik mijn vriend nu zie, maar toch. Hoe ervaar jij dat?

    1. Ik reis al 8,5 jaar 1x per maand op en neer. Ik ben na de middelbare school meteen naar Amsterdam verhuisd en heb hier een leven opgebouwd. Het is de stad waar ik voor het eerst op mezelf woonde, ging studeren, ging werken en als een volwassene moest leven. De weekendjes ’thuis’ in België voelden daarom altijd minder als ’thuis’ dan in Amsterdam zijn. Tot voor kort vond ik het heen en weer reizen daarom niet heel erg. Da’s natuurlijk anders als je al als volwassene een eigen leven hebt in je vaderland en dat dan moet achterlaten voor een nieuw leven ergens anders.
     Toch begin ik nu voor het eerst in al die tijd tegen het heen en weer reizen op te zien. Het voelt veel meer als tussen twee werelden leven dan vroeger. Waarschijnlijk omdat ik nu meer contact heb met oude vrienden daar, dat ik nu een erg hechte schoonfamilie heb daar, en er vb. ook baby’s van vrienden/familie worden geboren die ik graag wil zien opgroeien. Maar ik kan mensen van daar niet vaak zien, natuurlijk, terwijl ik tegelijkertijd ook elke keer dat ik daar ben, hier ook niet overal bij kan zijn, waardoor ik ook hier belangrijke evenementen mis. Je bent nooit ergens 100% en dat begint na al die jaren wel te wegen, als ik eerlijk ben. Het scheelt wel dat ik inmiddels al een paar jaar met mijn Lief samenwoon (hij is hierheen verhuisd voor mij) en we er samen last van hebben, i.p.v. voornamelijk elkaar te moeten missen. Dus het is wat mij betreft wel een betere situatie dan nog jaren langer een langeafstandsrelatie te onderhouden.

 1. Zoveel leuker als ‘Wat is jouw favoriete blogpost?’. Daar kan ik nooit een deftig antwoord op bedenken vermits ik een ramp ben in het kiezen van favorieten. Al denk ik niet dat ik voor elk van jouw omschrijvingen een antwoord zou kunnen vinden. Geen flauw idee alleszins of er ergens op mijn blog een pluizige blogpost is terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *