It’s my birthday and I’ll tag if I want to

Welke dag is het nu?

Maandag 23 oktober 2017.

Op welke dag ben je geboren?

Woensdag 23 oktober 1991.

Wat staat er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?

Ik vraag eigenlijk nooit om specifieke cadeautjes, omdat ik het veel leuker vind om verrast te worden. Maar sowieso gaat mijn Lief me vandaag weer helemaal overstelpen met awesome cadeautjes, want wij doen altijd heel hard ons best voor elkaars verjaardag. Dit is de man die in de afgelopen jaar bijvoorbeeld al een levensgrote R2D2-prullenbak en een houten TARDIS-wasmand voor mij in elkaar heeft geknutseld. Of debiel veel geld uitgaf aan tickets voor The Lion King in Londen. Dus ik ben benieuwd!

Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?

Ja, sowieso! Die dag is simpelweg bijzonder. Mijn Lief en ik nemen standaard vrij op onze eigen en elkaars verjaardag, zodat we dan de hele dag leuke dingen kunnen doen samen. Dit jaar hebben we het ook al een beetje de dag ervoor gevierd, omdat mijn schoonvader dezelfde verjaardag heeft als ik, en we dus met mijn ouders en mijn schoonfamilie uit eten gingen. En ik toen ook al cadeautjes kreeg en taart mocht eten. Twee keer vieren dus! Ook wel tof eigenlijk.

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad voor je verjaardag?

Voor mijn 18e verjaardag hebben mijn ouders een surprise party georganiseerd. Heel sneaky, want het was een week ná mijn verjaardag, zodat ik het echt niet door zou hebben. Ik vind het nog steeds knap dat ik er ben ingetrapt, want ik had dat jaar serieus al drie surprise parties voor de 18e verjaardag van vriendinnen helpen organiseren. En altijd gedacht: allez, hoe kan je dat nu niet van tevoren doorhebben? HAHAHA.

Enfin, ik voelde me heel bijzonder en geliefd op dat feestje. Heel fijn dat al mijn familie en vrienden er aanwezig waren, speciaal voor mij. Dat blijft wel nog steeds het allerbeste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Ik ben toch wel een beetje het type dat er doorgaans van uitgaat dat mensen minder belang aan mij hechten dan omgekeerd. Ik nam eigenlijk altijd aan dat niemand ooit de moeite zou doen om zo’n feestje voor mij te organiseren. Dus dat was best wel fantastisch.

Hoe vier jij je verjaardag en heb je tradities?

Ik heb maar één enkele traditie en dat is mijn favoriete film aller tijden bekijken op mijn verjaardag: Breakfast at Tiffany’s. De traditie van mijn moeder is om me op mijn verjaardag altijd stipt om 14u15 te feliciteren, in real life of per sms’je, omdat dat het exacte moment is waarop ik ter wereld kwam.

Heb jij weleens iets gevraagd maar niet gekregen?

Like I said, ik vraag nooit echt om iets specifieks. Toen ik klein was deed ik dat natuurlijk nog wel, maar ik was altijd heel redelijk (en vroeg nooit om een pony of om vijftien peperdure dingen of zo) en kreeg dan dus ook wel altijd waar ik om vroeg. Voor zover ik me kan herinneren.

Wat is je lievelingstaart?

In deze bakkerij in Ieper maken ze de allerbeste chocoladetaart met frambozen en aardbeien en massa’s slagroom ter wereld. Hands down dus die. Verder ben ik redelijk picky op het vlak van taart. Ik hou in ieder geval van zachte cake, veel slagroom en vers fruit. Ik HAAT harde bodems en puddingvulling, yuk. Het standaard Vlaamse fruittaartje is dus ook echt niks voor mij.

Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn?

Ik heb eigenlijk geen flauw idee. Een verre reis zou natuurlijk wel geweldig zijn!

Krijg je veel kaartjes/sms’jes/telefoontjes op je verjaardag?

Veel Facebookfelicitaties, ja! Hoewel ook dat elk jaar minder wordt. Ik snap het wel, want ik feliciteer ook enkel maar de mensen meer die ik nog regelmatig spreek. Facebook is een beetje bleh geworden, dus je feliciteert niet iedereen in je vriendenlijst meer. Ik krijg nog wel my fair share of appjes, een handvol sms’jes van oudere familieleden, en nul telefoontjes. Kaartjes zijn meestal ook enkel afkomstig van familie, helaas. WANT KAARTJES ZIJN DE BOMB. Ik probeer tegenwoordig ook vaker zelf kaartjes te sturen naar mensen, zodat ze dat hopelijk gaan onthouden en dan volgend jaar op mijn verjaardag ook zelf eentje sturen 😉

17 thoughts on “It’s my birthday and I’ll tag if I want to

  1. Merci! Ook een frisse herfstverjaardag dus. Hoewel de zon af en toe wel aanwezig was bij mij tot nog toe, fingers crossed! Alvast gefeliciteerd voor morgen. Ook 26 toch hè? ?

 1. Gelukkige verjaardag!!! Ik hecht ook echt veel belang aan verjaardagen, haha. De policy bij mijn vrienden is intussen ook geworden dat we geen cadeautjes meer kopen, maar ik doe dat dus standaard wel nog hahaha. Geniet ervan vandaag!!

  1. Merci! Ik vind het echt heel tof om de perfecte cadeaus te zoeken en mijn Lief ook, dus wij gaan altijd all out met kerst en elkaars verjaardag ?

   1. Haha oh ja Kerstmis is nog erger dan mijn verjaardag op dat vlak! En ik geef ook echt even graag cadeaus als dat ik ze krijg. Ik ben ook zo iemand die vaak te laat cadeaus geeft omdat ik echt iets leuks wil vinden i.p.v. gewoon een bon te geven of zo haha!

 2. Een hele gelukkige verjaardag! Hopelijk heb je er van kunnen genieten vandaag! Sowieso alvast nog een feestelijke avond gewenst 🙂

 3. Gelukkige verjaardag Talitha! Geniet nog van je avondje als jarige ^^ leuk dat jullie echt all the way gaan met cadeautjes. Wij hebben eigenlijk best lang geen cadeautjes gekocht voor elkaar omdat we dat geld dan wilden gebruiken voor een reisje. Maar cadeautjes zijn fijn dus dat doen we dan nu maar weer 😀
  Ik ben trouwens net mega fan van harde bodem en pudding! 😀 Ik vind biscuit altijd te droog. Te weinig fruit, te weinig slagroom, te weinig chocola, te veel cake. En dan soms nog merengue ook. Ieuw.

  1. Dank je! Ja, mijn Lief steekt ook wel vaak veel geld in mijn cadeaus, terwijl ik dat echt niet nodig vind. Dat kunnen we beter sparen om samen een reisje te maken inderdaad! En yep, biscuit is wel echt alleen maar lekker met massa’s slagroom en fruit en chocolade. Merengue vind ik wel altijd lekker want PURE SUIKER YESSS.

 4. Kaartjes horen voor mij echt wel bij een verjaardag. Onlangs heb ik eens proberen uitzoeken hoeveel post ik dit jaar verstuurd heb én dat bleek nogal veel te zijn. Verjaardagskaarten alleen waren er in de dertig. Met de feestperiode valt het dan plots wel op hoeveel kaarten ik verstuur vermits ze dan allemaal samenkomen. Ik ben ze nu aan het knutselen én heb halverwege al het gevoel dat ik een éénmans – Hallmarkfabriekje aan het runnen ben. 🙂

  Voor een verjaardagskaart ben ik uiteraard te laat maar als je je inschrijft voor de Kerstkaarten-post krijg je wel alvast zo’n lekker ouderwets kaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *