Currently #7

Maar wacht, als er nu zoiets bestaat als een wekelijkse Keek op de Week op zondag, wat is dan nog het punt van deze Currently? Awel. Ik vind de categorieën van deze rubriek heel tof om bij te houden wat ik in het dagelijkse leven zoal heb gedaan de afgelopen tijd. Als ik de highlights van een week overloop, sta ik namelijk niet snel stil bij een nieuwe serie of een leuk artikel dat ik heb gelezen of zoiets. Plus, ik heb ook geen zin om al deze dingen élke week bij te houden.

Currently blijft dus gewoon bestaan, maar is meer sporadisch en fungeert ook eerder als een verzamellijstje van extremely random stuff I’ve done over the past couple of weeks or so.

Dus. Dan gaan we nu verder met wat ik de afgelopen tijd zoal heb…

Gelezen

 • The Power of Habit van Charles Duhigg, een van mijn aankopen uit de Harvard Book Store. Over routines en (slechte) gewoontes en hoe je die kan doorbreken en veranderen, gebaseerd op actual science. Ik vond het niet alleen persoonlijk erg interessant, maar ook professioneel, omdat hij o.a. aan de hand van reclamecampagnes en -strategieën voor tandpasta, Febrèze en Starbucks laat zien hoe invloedrijk gewoontes zijn op het gedrag van mensen.
 • Wat mijn collega’s dus blijkbaar écht van me vinden, dankzij dit random cadeautje een tijdje geleden. En bedankt.

Gezien

 • Wat mij betreft een van de allerbeste reclamefilmpjes ooit.
 • Op Netflix: The Good Place, een originele en best wel hilarious serie over het leven in het hiernamaals in the good place, een soort hemel met alleen maar goede mensen, prachtige huizen en een shitload aan frozen yoghurt shops. Heel random aangeklikt, maar nog geen spijt van gehad. Als je wat licht entertainment tussendoor zoekt: kijken die handel.
 • Het hele eerste seizoen van The Handmaid’s Tale. Angstaanjagend dystopisch verhaal over het leven in de VS als puriteinse fundamentalisten de overheid hebben overgenomen. Warning: feministen kunnen heel, heel, heel gefrustreerd en agressief reageren op zo goed als elke aflevering van deze serie. Ik kan het weten, ik heb bijna ons hele tv-scherm van het balkon af geflikkerd.
 • Dit. Alleen te begrijpen voor mensen met even moeilijke namen als ik: de sheer joy and surprise als dit gebeurt zonder dat je zelf hebt moeten spellen.

Gehoord

 • Driehonderd miljoen keer de soundtrack van onze showreel: a.k.a. het gloednieuwe filmpje van ons bedrijf waarin we aan de wereld laten zien wie we eigenlijk zijn en wat wij in godsnaam zoal doen. Hij is pretty cool geworden, vind ik zo, en niet alleen omdat ik ‘m mee heb gemaakt! (Maar oké, ja, wel een beetje daarom natuurlijk.)

Gegeten

 • Buiten op het balkon, afgelopen zondag, toen het ineens 24 graden was in de zon en ik nog een keer in een tanktop buiten kon zitten?! Het was sowieso de laatste keer, dus we hebben ervan genoten.
 • De fenomenale cronut van Dunkin Donuts. Een croissantdonut, jazeker. Met raspberry filling en chocolade topping. HEAVEN.
 • Deze fantastische brunch, een tijdje geleden, bij een van mijn beste vrienden in Ieper. Zichtbaar op de foto: slechts eenderde van al het eten dat er eigenlijk voorzien was. Niet zichtbaar op de foto: de overige mensen die uitgenodigd waren, want neen, het was gelukkig niet de bedoeling dat we dat allemaal met z’n drieën naar binnen zouden werken.

Te veel gedaan

 • Me zorgen gemaakt en stress gehad over werkdingen. En dan niet eens echt mijn werk, maar de mensen waarmee ik werk en de manier waarop dingen gingen en dingen die ik wel/niet had gezegd en dingen die anderen hadden gezegd, yadiyadiyada. Kortom: ik heb weer iets te vaak en iets te snel dingen in mijn hoofd gehaald “die zij dan wel zullen denken nu over mij”. Except they didn’t, natuurlijk.

Te weinig gedaan

 • Moeite voor enig ander kapsel dan: ik ben opgestaan en heb het geborsteld, tadaa! Onderstaande foto van de bruiloft van mijn neef bewijst dat ik met 20 minuutjes moeite echt wel het haar kan hebben dat ik wil, alleen blijk ik dat er ’s ochtends dus ECHT niet voor over te hebben. Meh.

Gepland

 • Een uitgebreide test bij de oogarts om eindelijk eens te weten te komen of mijn shitty ogen geschikt zijn om ooit eens te laten laseren.
 • Een afspraak bij de schoonheidsspecialist op kosten van mijn ouders, voor mijn verjaardag.
 • Een etentje met mijn Lief, mijn ouders en mijn schoonfamilie de dag voor mijn verjaardag (die toevallig ook die van mijn schoonvader is).
 • Uit brunchen met mijn Lief op mijn verjaardag zelf, in Amsterdam.

13 thoughts on “Currently #7

  1. Je wil het sowieso bij je werk, trust me. Hooked doughnuts zijn bij ons niet echt een ding moet ik zeggen… Smaken ze anders of zijn ze gewoon ietske specialer qua vorm, verder niks, maar we vragen er voor de leuk toch maar een euro extra voor?

 1. Oh My God … de reclamespot! Ik zat hier echt te gniffelen. Dat van die 20 minuten herken ik dus echt. Ik heb het geduld niet om mijn haar in model te brengen, laat staan dat ik er sneller voor zou willen opstaan. De helft van de tijd ziet mijn haar er dus uit als dat van Hermione én heel af en toe zoals dat van Hermione op het Yule Ball. Ok, heel, heel, héél af en toe.

  1. Zit er geen Dunkin in België? Geen idee eigenlijk, maar nu je ’t zegt heb ik er inderdaad nog nooit een gezien in de grote steden… Jammer! Oké, niet de beste donuts, maar de cronut kan ik toch echt wel aanraden. (voor spontane diabetes)

 2. Wauw jij hebt echt wel mooi haar! En je ogen laten laseren, ik ben benieuwd! Zelf wil ik dat ook heel graag maar zolang ze niet een beetje stabiel zijn blijft de oogarts zeggen dat ik het beter niet doe. En na al die jaren denk ik niet dat ze ooit stabiel gaan (willen) zijn die ogen van mij.

  1. Merci! Tis echt wel de styling en de flattering foto hoor, vrees ik. Op dagelijkse basis is het niet erg impressive helaas. De tests waren goed, maar ik zit echt NET binnen de range van ‘het is mogelijk’. En inderdaad, als je sterkte niet stabiel blijft is het de moeite niet om er zoveel geld tegen aan te smijten. Ik ga het sowieso wel doen, maar pas over een tijdje. Hoeft ook niet per se nu direct, ik wilde gewoon graag weten of het kan. Tis ook best een ingrijpend ding, besef ik nu, nadat ik de hele uitleg heb gekregen. Maar OMG, alleen al het idee om ooit wakker te worden, mijn ogen openen en meteen de wereld al haarscherp zien… Wauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *