Keek op de Week #8

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* Het was een drukke week met veel werk, maar daardoor vlogen de dagen wel voorbij. Ook al zaten er een paar lange werkdagen tussen.

* We hebben ook erg goed werk afgeleverd. Eén creatief voorstel was vorige week al bijna af maar werd op het laatste nippertje op vrijdag nog afgeschoten en moest volledig worden omgegooid. Daar was ik niet bijzonder blij om, waardoor ik maandag met tegenzin het project weer oppakte. Maar eerlijk is eerlijk: dankzij die harde feedback was het eindresultaat na een dag hard werken wel écht beter, en dat gaf veel voldoening.

* Na de vorige Keek op de Week werd ik door verschillende bloglezers getipt dat één de oude afleveringen van Tabula Rasa toch weer online zou gooien. Dus konden wij ook ein-de-lijk verder kijken na de veelbelovende eerste aflevering en yesss, ik ben fan!

* Na een tip van Liesbet heb ik op Black Friday de chaos van winkelend Amsterdam na kantooruren getrotseerd om te checken of de Hogwarts-tas die ik al maandenlang wil misschien toch weer verkrijgbaar was. Geen spijt van, want nu is-ie eindelijk in mijn bezit! En oké, misschien deze ook wel.

* Omdat Kobo Plus toch niet zo’n succes bleek te zijn, mocht ik zaterdag bij Waterstones drie boeken uitzoeken bij wijze van alternatief verjaardagscadeau van mijn Lief. Ben ik sowieso ALTIJD blij mee én Waterstones Amsterdam is een van mijn favoriete plekken op aarde, dus dat was weer een feestje.

* Het is koud genoeg om weer pannenkoeken te kunnen bakken en warme chocolademelk met slagroom te drinken en dat maakt het allemaal toch ietsje draaglijker.

Dat was minder, vlinder

* Het was een drukke week met een aantal lange dagen op kantoor. En ja, die dagen gingen snel voorbij, maar ik ben absoluut geen avondmens en daarom is pas om 19u30 thuiskomen best wel zwaar voor mij. Ik ben niet productief meer na 18 uur (en de aanloop daarnaar begint al rond 16 uur) en wil dan dus eigenlijk alleen nog maar chillen en van een lange vrije avond genieten.

* Het hielp ook niet dat aan het begin van de week er op werkvlak veel frustratie en stress was door een aantal lastige projecten en miscommunicaties, waardoor ik met hoofdpijn thuiskwam, ging slapen en vaak ook weer opstond.

* Maandag en dinsdag eet ik altijd netjes op kantoor, omdat er die dagen lekker vers brood en heel veel soorten beleg in de keuken zijn. Daarna wordt het een stuk minder, waardoor ik me altijd laat verleiden om uit lunchen te gaan, wat best wel duur is. Denk 5-10 euro per lunch. Ik was dan ook heel trots op mezelf toen ik zowel woensdag als donderdag op kantoor lunchte en zelfs iets heel lekkers wist samen te stellen met de schamele beetjes die er nog te vinden waren. Eindelijk eens geld bespaard, yesss! Tot ik op vrijdag ging lunchen en voor een luxe avocado-grilled-chicken-cheese-broodje maatje XL met extra pancetta ging. Van 10 euro. HAHAHAHA. #lunchismyweakness

* En ja, het feit dat ik er maar niet in slaag om ooit zelf thuis lunch klaar te maken en mee te nemen is ook best wel een dieptepuntje.

* Na maanden wachten op Black Friday om een Fitbit Alta HR te kopen met zieke korting, kon ik eindelijk mijn slag slaan. Toen bleek die zieke korting (van $150 naar $100 a.k.a. 84 euro, woohoo!) maar niet doorgerekend te worden bij de check-out. Na twee uur heen en weer getweet met de klantenservice ontdekte ik dat die korting enkel geldig was in de VS. Ehm, okay. Maar de Europese afprijzing dan? Wel, mevrouwtje: van €170 naar een whopping €150. ZUCHT.

Uitkijken naar…

* Donderdag thuis werken, daarna richting Antwerpen voor Throwback Thursday in het Sportpladijs en de rest van de week in Ieper doorbrengen. Waar we voor de verandering eens niét elk uur van elke dag hebben volgepland met mensen zien en da’s ook wel eens fijn.

8 thoughts on “Keek op de Week #8

  1. Ik heb ‘m uiteindelijk voor 113 euro kunnen kopen via Amazon, toch nog wat korting dus! Ik ben meestal thuis rond 18u en ik vind dat ook wel laat, maar ja, bij ons op werk betekent ‘einde dag’ pas 17u dus tot die tijd kan iedereen nog van alles aan mij vragen – en dat doen ze dan natuurlijk ook. Sowieso deprimerend om in het donker thuis te komen 🙁

 1. Haha ik ben ’s avonds net echt megaproductief! Als iedereen begint af te druipen en ik nog met een paar collega’s (en Spotify on repeat) overblijf, vind ik dat best iets gezelligs hebben. Maar goed, onderweg naar huis een gingerbread latte bij de Starbucks bestellen en thuis in bad gaan met Stranger Things is nog iets gezelliger, dus ik werk wel niet elke dag zo laat 😀

 2. Als ik ga slapen met hoofdpijn sta ik er mee op. Dus neem ik altijd een dafalgan.
  Ik spendeerde ook heel mijn weekend in Ieper. Op het werk namelijk ?

 3. Oh, die weekendtas is ook leuk. Ik hoop nog steeds om ook het bruine exemplaar van de handtas ergens op de kop te kunnen tikken. Nu maak je de bookaholics wel nieuwsgierig met deze terugblik hé. “Welke drie boeken zou ze hebben uitgekozen? Welke drie boeken zou ze … “

  1. Ze hadden het bruine exemplaar ook! En ik wilde die eigenlijk ooit altijd, maar in real life vond ik ‘m dan toch tegenvallen, op de een of andere manier. Dus dan maar voor de zwarte gekozen.
   En voor de allereerste keer ooit heb ik een boekenwinkel verlaten met alleen maar non-fictie! Namelijk: The Subtle Art of Not Giving a Fuck van Mark Manson, The Originals van Adam Grant en Get Your Shit Together van Sarah Knight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *