Keek op de Week #19

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* In Amsterdam heeft het niet gesneeuwd <3

* Ondanks dat ze mij (en de rest van de wereld) in een blubberend hoopje sadness veranderden: de laatste paar afleveringen van This Is Us. Zo’n goede serie. Maar echt. Zo goed. This Is Us is een tranentrekkende machine die elke week weer zoute vloeistof uit mijn ogen weet te wringen, hoe hard ik er ook tegen vecht. Want ik kan er niks aan doen. De hele serie is designed to break me. To break us all. En toch is elke aflevering telkens weer genieten. En bleiten dus, ja. Gewoon omdat je zo intens hard van alle personages gaat houden. En dan gaat er eentje dood en blijft er NIKS MOOIS MEER OVER IN DEZE KOUDE, WREDE WERELD. #JackForever 

* Pecannoten met witte chocolade en maple syrup. Je beseft nu misschien nog niet dat je ze nodig hebt in je leven, but you do. Oh, you do.

* Ik heb mezelf eindelijk nog eens naar pilates weten te slepen. De nieuwe docente is een Poolse ex-ballerina die compleet immuun is voor pijn en core het allerbelangrijkste in de wereld vindt. Mijn buikspieren staan inmiddels al een halve dag in brand, maar als ik dit elke week ga doen, zijn ze over een paar maanden gewoon van marmer, kzweertu.

* Ik heb me aangemeld voor een pitchwedstrijd voor creatives under 30. Dat betekent dat ik samen met een designer (als art & copy duo) 2 weken heb om de beste en creatiefste reclamecampagne te bedenken voor een bepaald merk dat een bepaald probleem heeft. De briefing werd donderdag gehost door een bekend en ongelofelijk cool reclamebureau. Hun HQ bestaat uit drie (!) grachtenpanden aaneen, waarbij alleen al de inkomhal zo awesome was dat ik bijna over mijn eigen kin struikelde, en toen was ik nog niet eens voorbij hun prijzenkast gelopen. Alwaar een Best Copywriting Award zo mooi stond te blinken dat ik instantly wist dat ik nog nooit in m’n leven iets zoveel liever heb willen winnen dan dit ding, waarvan ik 2 seconden eerder pas ontdekte dat het bestond. #lifegoal #netbeslist De briefing werd gevolgd door een masterclass van hun creatief directeur, die zo insanely inspirerend was dat mijn brein basically drie kwartier lang dikke mentale tranen zat te huilen. Long story short: IK BEN MEGA-EXCITED YOU GUYS. 

* Vandaag ging ik dan ook brainstormen met mijn pARTner (quality copywriting, y’all, ik zei het toch?!) voor de wedstrijd. Dat deden we bij Sunny’s, een all-day breakfast bar van Bedrock. Het is een pop-up concept met superdupergezonde, kleurrijke en bijzonder Insta-worthy smoothie bowls. Leuk om het vandaag eindelijk met onze eigen ogen te zien, want we hebben beiden ettelijke uren van onze voorbije werkweken gewijd om dit concept mee op te zetten. Er hangt copy van mij aan de muur, en ik heb in ieder geval niemand daar horen zeggen dat ze het lelijk vonden, dus ik was content.

Dat was minder, vlinder

* Ik heb de laatste paar dagen weer last van keelpijn, maar ik ben al ziek geweest dus NEEN. IK WEIGER. NEEN.

* Afgelopen week dacht ik op dinsdag en woensdag telkens een halve dag lang dat het al donderdag was a.k.a. bijna vrijdag a.k.a. bijna weekend a.k.a. niet waar, want pas de eerste helft van de week.

* Tijdens lunchpauze op kantoor zat ik gesandwicht tussen twee stagiaires die een half uur lang op bloedserieuze toon oreerden hoe geweldig volwassen, intelligent en verantwoordelijk Kylie Jenner wel niet is. En wat een fantastisch voorbeeld voor jonge meisjes. Ze heeft namelijk haar zwangerschap verborgen voor de buitenwereld en dat Bewijst Alles. Aja, je bedoelt die 20-jarige die net een baby heeft gekregen van een dude waar ze letterlijk pas 9 maanden mee samen is? Right. Needless to say, mijn hersenen liepen er na 5 minuten van het gesprek al langs mijn oren uit. Net als mijn vertrouwen in de generatie na mij.

* Onze ball of fluff moest vorige week nog maar eens naar de dierenarts, want wij hebben dan misschien wel de allerliefste, knuffeligste, zachtste kat ooit in huis genomen, het is helaas ook wel een beetje een kapot katje. Deze keer moest ze naar de dierenarts om vier kiezen te laten trekken, waarna ze nog half high on drugs terug naar huis kwam en een hele avond rond wankelde als een tiny fluffy drunk en steeds tegen de salontafel aanliep. Zielig maar ook een beetje grappig, ja, ik geef dat toe. Anyway, alles gaat inmiddels goed met haar, maar iets minder met onze bankrekening sinds we de rekening in de bus hebben gekregen. Eentje die de verzekering niet vergoedt. Hahaha. Haha. Ha. #writescopyformoney #gimmeacall  #ikhebhetnodig

* Oh ja, op maandag was de verwarming op kantoor alweer kapot. Voor de derde keer in 2018, ja. Topspul.

Uitkijken naar…

* Het moment dat we een geweldig EUREKA-moment hebben voor onze pitch. Ik wil winnen, gasten.

8 thoughts on “Keek op de Week #19

  1. Ik kruis alvast mijn vingers voor die wedstrijd en euhm als er ooit een medische bingo wordt georganiseerd dan win ik die wsl zonder probleem. Het is hier immers ook nog steeds het een beestje na het ander. Binnen een uurtje maar weer eens naar de huisarts gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *